НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 01:33


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Дванадесет са постоянните комисии на Общинския съвет в Стара Загора

Дванадесет са постоянните комисии на Общинския съвет в Стара Загора

14 Ноември 2019 | 12:21 | Агенция "Фокус"
София. Дванадесет са постоянните комисии (ПК) на Общинския съвет в Стара Загора. Това решиха съветниците на свое заседание, съобщиха от пресцентъра на Общината. Броят на комисиите остава същия, като промяна има само в наименованието на две от тях – ПК по земеделие, гори и опазване на околната среда ще се казва – ПК по земеделие, гори, екология и развитие на селата. Нейн председател е Митко Маринов, а заместник – Иван Велев.
Комисията по евроинтеграция прие име – ПК по оперативни програми и международно сътрудничество. За нея ще отговаря проф. Иван Върляков, а негов заместник е Бояна Танева.
За председател на 10-членната ПК по финанси и бюджет бе избран Николай Николов, а негов заместник ще е Стефан Димитров. Седем са членовете на ПК по законност и обществен ред, а нейн председател е Стефан Анков, със заместник Даниела Лекина.
Начело на една от най-многобройните комисии, дванадесет души - тази по общинска собственост и стопанска политика, е Димитър Чорбаджиев. Негов заместник е Климент Пенчев.
Участници в ПК по териториално, селищно развитие и транспорт са 11 от старейшините, а председател и зам.-председател са съответно – арх. Мартин Паскалев и Методи Пенчев.
Комисията по социална политика е с девет души и я оглави Явор Гънчев, а негов заместник ще бъде Искра Михайлова.
За културата, туризма и вероизповеданията ще отговаря Дарин Петков. В комисията влязоха седем от съветниците. Заместник-председателското място зае Петър Желязков.
ПК по образование, наука и защита правата на децата пое Валентина Бонева, със заместник Милена Желева.
Здравеопазването пое д-р Емил Славов, а заместник-председател е д-р Тунджай Йозтюрк. За спорта и младежките дейности отговарят осем души. Председателското място е на Тихомир Трифонов, а заместник-председателското е на Никола Чакалов.
В комисията за продиводействие на корупцията и предотвратяване и установяване на конфликт на интереси по чл. 72 от ЗПКОНПИ влязоха шест от съветниците. Председател е Дамян Георгиев, а зам.-председател Ивета Лазарова.
По време на днешното заседание на Общинския съвет своята клетва за работа в името и благото на старозагорци положиха Мирослав Райков, който отсъстваше на тържествената първа сесия, и Кирил Георгиев, заемащ мястото на Красимира Чахова.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Протестен митинг в Киев пред офиса на президента. 8 декември 2019
Протестен митинг в Киев пред офиса на президента. 8 декември 2019

ВИДЕО
Българската Коледа
Българската Коледа
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.