НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 23:39


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Обвинената в убийство на 62-годишен мъж в село Мламолово в област Кюстендил остава в ареста

Обвинената в убийство на 62-годишен мъж в село Мламолово в област Кюстендил остава в ареста

12 Ноември 2019 | 17:03 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. Обвинената в убийство на 62-годишен мъж в село Мламолово остава в ареста. Окръжен съд - Кюстендил, под председателството на съдия Йоланда Цекова, наложи най -тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, по отношение на 28-годишната Детелина Василева. Тя е привлечена от Окръжна прокуратура - Кюстендил като обвиняема за убийството на Пламен Йонев в село Мламолово, община Бобов дол, предаде репортер на Радио „Фокус” – Кюстендил. Според съда от събраните по досъдебното производство доказателства в достатъчна степен може да се направи обосновано предположение за съпричастност на обвиняемата към престъплението, за което е обвинена - по чл. 115 от НК, като предвиденото наказание е „лишаване от свобода“ за срок от 10 до 20 години. Въпреки чистото съдебно минало на обвиняемата, съдът счете, че предвид тежестта на престъплението, за което е привлечена като обвиняема, и поведението й след деянието, са налице и другите две предпоставки за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, а именно, че обвиняемата може да се укрие или да извърши друго престъпление. Беше посочено, съдът няма впечатление за умствена недоразвитост на обвиняемата, за каквато пледира служебния й защитник адвокат Емил Атанасов, и тя може да носи наказателна отговорност. Определението може да се обжалва и протестира пред Софийски апелативен съд в 3-дневен срок.
„Фокус” припомня, че на 9 ноември 2019 г. в частен имот в село Мламолово е открито тяло на мъж. 62-годишният мъж e починал в резултат на пробождане с кухненски нож в областта на гърдите. В хода на разследването е била задържана жена от град Дупница.
Венцеслав ИЛЧЕВОтвори в нов прозорец
прочети затвори

Прокуратурата поиска постоянен арест за извършителя на убийството в Кюстендил

Прокуратурата поиска постоянен арест за извършителя на убийството в Кюстендил

12 Ноември 2019 | 11:09 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. Прокуратурата поиска постоянен арест за извършителя на убийството в Кюстендил. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София. Окръжна прокуратура – Кюстендил е внесла в Съда искане за определяне на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо мъжа с инициали Г.С. (на 45 години), обвинен за извършеното от него умишлено убийство.
Престъплението е станало около 00.20 часа на 10 ноември 2019 г., в кв. „Герена“ на гр. Кюстендил. Обвиняемият бил в конфликтни отношения с лицето с инициали Х.С. (на 45 години), свързани с лични причини.
Първоначално Х.С. възпроизвел изстрел с газов пистолет, а от своя страна обвиняемият му нанесъл удар с нож, който се оказал смъртоносен.
Понастоящем Г.С. е задържан с постановление на прокурор за срок до 72 часа.
Предстои Съдът да разгледа искането на прокуратурата относно мярката за неотклонение на обвиняемия в убийството.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Окръжна прокуратура – Кюстендил предаде на съд жената, обвинена за убийството в село Мламолово в област Кюстендил

Окръжна прокуратура – Кюстендил предаде на съд жената, обвинена за убийството в село Мламолово в област Кюстендил

12 Ноември 2019 | 11:04 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. Окръжна прокуратура – Кюстендил предаде на съд жената, обвинена за убийството в село Мламолово в област Кюстендил. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София. Предстои произнасянето на съда по внесено от прокуратурата искане за определяне на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 28-годишната жена.
На 9 ноември 2019 г. в с. Мламолово, община Бобов дол, в частен имот е открито тяло на мъж. Тялото е на мъж инициали П.Й. (на 62 години), който e починал в резултат на пробождане с кухненски нож в областта на гърдите.
В хода на разследването е била задържана жена от гр. Дупница с инициали Д.В. Понастоящем тя е с мярка за неотклонение за срок до 72 часа, с оглед осигуряване на присъствието ѝ в съдебно заседание.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Младен Маринов: Случаите с къщите за гости бяха пример - как средства, отпуснати за развитието на даден регион, могат да се използват по престъпен начин

Министър Младен Маринов: Случаите с къщите за гости бяха пример - как средства, отпуснати за развитието на даден регион, могат да се използват по престъпен начин

11 Ноември 2019 | 15:54 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Случаите с къщите за гости бяха пример - как средства, отпуснати за развитието на даден регион, могат да се използват по престъпен начин. Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Младен Маринов, предаде репортер на Радио „Фокус“ - Пирин. По думите му при тях се е получила компилация от добра възможност да се развиват определени региони и престъпното използване на тази възможност. Във връзка с проверките, които се извършиха в Държавен фонд „Земеделие“, министър Маринов коментира, че правят всичко възможно – там, където има проблеми и където са диагностицирани такива да се наместват. „По-важното е след това да си правят съответните анализи, да се промени законодателството и нормативната уредба, за да не се дава такава възможност“, каза още министър Маринов. По отношение цялостната борба с корупцията в България, министър Маринов припомни, че в докладите по Механизма за сътрудничество и проверка (МСП) на Европейската комисия, темата е била водеща. „Борбата на МВР с вътрешната корупция бе акцент в докладите, като бе посочена като положителна практика, така, че ние продължаваме надграждането ѝ. Знаете, че бе създаден и нов орган, който приоритетно да разследва корупцията по високите етажи от лицата, заемащи висша държавна длъжност. В тази връзка ние си взаимодействаме с Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), Специализираната прокуратура и главния прокурор на Р България, тъй като всеки един такъв случай е под контрола на Върховната касационна прокуратура. Резултатите ги виждаме всички“, добави министър Маринов. Според него всеки случай, който е разкрит за корупция по високите етажи е важен с оглед противодействие на това престъпление и най-вече с оглед на генералната превенция.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Младен Маринов: Експертизи ще установят дали пожарът в автомобилите, свързани със семейството на директорът на Агенция „Митници“ Георги Костов, е умишлен

Министър Младен Маринов: Експертизи ще установят дали пожарът в автомобилите, свързани със семейството на директорът на Агенция „Митници“ Георги Костов, е умишлен

11 Ноември 2019 | 15:38 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Експертизи ще установят дали пожарът в автомобилите, свързани със семейството на директорът на Агенция „Митници“ Георги Костов, е умишлен. Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Младен Маринов, предаде репортер на Радио „Фокус“ - Пирин. „Огънят е тръгнал от единият автомобил, който е собственост на дъщерята на Костов. Колегите още чакат експертизите, за да се види дали става въпрос за късо съединение и самозапалване или палеж. Другият автомобил,който е засегнат, просто е бил в близост и така да се каже е опушен, но не е изгорял“, каза още министър Маринов.
„Фокус“ припомня:
Пожарът възникна на 9 ноември в сутрешните часове на деня. Няма данни на място да са били открити следи от запалителни средства.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Младен Маринов: Извършителите и на двете убийства в област Кюстендил са задържани

Министър Младен Маринов: Извършителите и на двете убийства в област Кюстендил са задържани

11 Ноември 2019 | 15:13 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Извършителите и на двете убийства, извършени в област Кюстендил, са задържани. Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Младен Маринов, предаде репортер на Радио „Фокус“ - Пирин. По думите му ясни са и мотивите за престъпленията. Младен Маринов коментира, че става дума за битови убийства, свързани с междуличностни отношения. „Те са продиктувани от нарушени междуличностни отношения. Наистина в един ден две убийства е сериозно нещо, но те нямат свързаност по между си . Хубавото и в двата случая е, че са задържани извършителите и са ясни мотивите за тяхното извършване“, каза още министър Маринов.

„Фокус“ припомня:
Първият случай е от 9 ноември. При него 62-годишен мъж от село Мламолово бе открит мъртъв в дома му. Трупът е открит от приятел на мъжът, който е подал сигнал в Полицията. Тялото е било транспортирано до болницата в Кюстендил за аутопсия. Работи се по установяване на причините за смъртта. По случая е образувано досъдебно производство. Уведомен е прокурор от Окръжна прокуратура – Кюстендил.
Вторият случай е от 10 ноември. По първоначални данни около 24.20 часа е възникнал конфликт между двама мъже в кв. „Герена“ в Кюстендил на възраст 45 и 47 години. 45-годишният е закаран в болница с прободна рана, където екип на спешния център е установил смъртта му. По случая е започнато досъдебно производство по чл. 115 от НК, уведомен е дежурен прокурор. Задържани са трима души – 47-годишният, който е нанесъл прободната рана, 38-годишна жена и 19-годишен младеж. Изяснява се съпричастността им към инцидента.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Прокуратурата ще поиска постоянен арест за задържания за убийство 47-годишен мъж от Кюстендил

Прокуратурата ще поиска постоянен арест за задържания за убийство 47-годишен мъж от Кюстендил

11 Ноември 2019 | 10:26 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. Прокуратурата ще поиска постоянен арест за задържания за убийство 47-годишен мъж от Кюстендил. Това съобщиха за Радио „Фокус” – Кюстендил от Окръжна прокуратура – Кюстендил. Към момента мъжът е задържан в следствения арест за 72 часа, след издадено прокурорско постановление. По случая е образувано досъдебно производство за умишлено причиняване на смърт на 45-годишен мъж. Инцидентът между двамата е възникнал в кюстендилския квартал „Герена“ през нощта на събота срещу неделя. По-младият е починал в резултат на нанесена му прободна рана. Тялото е закарано за аутопсия в кюстендилската болница.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

28-годишна жена от Дупница е задържана за съпричастност към смъртта на 62-годишен мъж от село Мламолово

28-годишна жена от Дупница е задържана за съпричастност към смъртта на 62-годишен мъж от село Мламолово

11 Ноември 2019 | 10:21 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. 28-годишна жена от Дупница е задържана за съпричастност към смъртта на 62-годишен мъж от село Мламолово. Това съобщиха за Радио „Фокус” – Кюстендил от Окръжна прокуратура – Кюстендил. Към момента жената е задържана с прокурорско постановление за срок от 72 часа. Предстои да се внесе искане в Окръжен съд – Кюстендил за вземане на мярка „Задържане под стража”. Тялото на мъжа беше открито в събота в дома му, след подаден сигнал служители от Районно управление на МВР - Бобов дол са предприели незабавни действия, които са осъществени под прякото ръководство на наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура – Кюстендил. Тялото на 62-годишния е закарано за аутопсия в кюстендилската болница, по първоначални данни смъртта е настъпила в резултат на пробождане с нож в областта на гърдите. 28-годишната жена е установена и задържана в дома на нейни роднини в Дупница. Работата по започнатото досъдебно производство за умишлено причиняване на смърт продължава.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Трима души са задържани за убийство на 45-годишен мъж в Кюстендил

Трима души са задържани за убийство на 45-годишен мъж в Кюстендил

10 Ноември 2019 | 12:53 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. По първоначални данни, тази нощ, около 24.20 часа е възникнал конфликт между двама мъже в кв. „Герена“ в Кюстендил на възраст 45 и 47 години. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. 45-годишният е закаран в болница с прободна рана, където екип на спешния център е установил смъртта му. По случая е започнато досъдебно производство по чл. 115 от НК, уведомен е дежурен прокурор. Задържани са трима души – 47-годишният, който е нансесъл прободната рана, 38-годишна жена и 19-годишен младеж. Изяснява се съпричастността им към инцидента.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

62-годишен мъж от село Мламолово е открит мъртъв в дома му

62-годишен мъж от село Мламолово е открит мъртъв в дома му

9 Ноември 2019 | 19:50 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. 62-годишен мъж от село Мламолово е открит мъртъв в дома му. Това потвърдиха пред Радио „Фокус” – Кюстендил от Областна дирекция на МВР – Кюстендил. Приятел на мъжа го е посетил днес в дома му, но го е открил мъртъв и е подал сигнал до Полицията. Трупът на мъртвия мъж е транспортиран до болницата в Кюстендил за аутопсия. Работи се по установяване на причините за смъртта. По случая е образувано досъдебно производство. Уведомен е прокурор от Окръжна прокуратура – Кюстендил.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Пожар избухна в хотел в южната част на Атина. 5 декември 2019 г.
Пожар избухна в хотел в южната част на Атина. 5 декември 2019 г.

ВИДЕО
Българската коледа
Българската коледа
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.