НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 07:58


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Обвинената в убийство на 62-годишен мъж в село Мламолово в област Кюстендил остава в ареста

Обвинената в убийство на 62-годишен мъж в село Мламолово в област Кюстендил остава в ареста

12 Ноември 2019 | 17:03 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. Обвинената в убийство на 62-годишен мъж в село Мламолово остава в ареста. Окръжен съд - Кюстендил, под председателството на съдия Йоланда Цекова, наложи най -тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, по отношение на 28-годишната Детелина Василева. Тя е привлечена от Окръжна прокуратура - Кюстендил като обвиняема за убийството на Пламен Йонев в село Мламолово, община Бобов дол, предаде репортер на Радио „Фокус” – Кюстендил. Според съда от събраните по досъдебното производство доказателства в достатъчна степен може да се направи обосновано предположение за съпричастност на обвиняемата към престъплението, за което е обвинена - по чл. 115 от НК, като предвиденото наказание е „лишаване от свобода“ за срок от 10 до 20 години. Въпреки чистото съдебно минало на обвиняемата, съдът счете, че предвид тежестта на престъплението, за което е привлечена като обвиняема, и поведението й след деянието, са налице и другите две предпоставки за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, а именно, че обвиняемата може да се укрие или да извърши друго престъпление. Беше посочено, съдът няма впечатление за умствена недоразвитост на обвиняемата, за каквато пледира служебния й защитник адвокат Емил Атанасов, и тя може да носи наказателна отговорност. Определението може да се обжалва и протестира пред Софийски апелативен съд в 3-дневен срок.
„Фокус” припомня, че на 9 ноември 2019 г. в частен имот в село Мламолово е открито тяло на мъж. 62-годишният мъж e починал в резултат на пробождане с кухненски нож в областта на гърдите. В хода на разследването е била задържана жена от град Дупница.
Венцеслав ИЛЧЕВОтвори в нов прозорец
прочети затвори

Окръжен съд – Кюстендил остави в ареста 45-годишния мъж, обвинен за убийството в града

Окръжен съд – Кюстендил остави в ареста 45-годишния мъж, обвинен за убийството в града

12 Ноември 2019 | 16:53 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. Окръжен съд – Кюстендил постанови мярка за неотклонение „задържане под стража” по отношение на 45-годишния мъж обвинен за убийството в града, предаде репортер на Радио „Фокус” – Кюстендил. Георги Стоичков остава в ареста, след отправено искане от страна на Окръжната прокуратура. Той е обвинен за извършване на тежко умишлено престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс, за което се предвижда налагане на наказание „лишаване от свобода” за срок от 10 до 20 години. Прокурорът по делото посочи, че е налице обосновано предположение, че именно Георги Стоичков е причинил смъртта на 45-годишния Христо Смиленски. Според адвоката на обвиняемия по образуваното досъдебно производство – адвокат Емил Велинов посочи, че неговият подзащитен има чисто съдебно минало, нает е на трудов договор, грижи се за семейството си, за двете си деца, че е трайно свързан с адреса на който пребивава. Адвокатът поиска налагане на по-лека мярка за неотклонение, която също би осигурила нормалната работа по досъдебното производство. Според защитника не става въпрос за извършване на престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс, а за друго деяние. От своя страна задържаният заяви пред съдебния състав, че дълбоко съжалява за случилото се и се срамува от това, но е бил принуден и унизен. Той също поиска постановяването на по-лека мярка за неотклонение, защото в средата в която е поставен в момента не е тази, в която иска да бъде до приключване на делото. След тайно съвещание съдът определи, че са налице две от трите предпоставки за налагане на мярка „задържане под стража”. Едната от тях е, че по събраните към момента доказателства е налице обосновано предположение за съпричастност към тежкото умишлено престъпление по отношение на задържания. Другата предпоставка е свързана с това, че той може да извърши и друго престъпление.
Решението на Окръжен съд – Кюстендил може да се обжалва пред Софийския апелативен съд в срок от 3 дни. Извън съдебната зала адвокат Емил Велинов посочи, че неговият подзащитен не е извършил деяние по чл.115 от Наказателния кодекс. „Става въпрос за деяние, свързано с неизбежна отбрана. Продължавам да твърдя, че няма доказателство или данни за извършено умишлено убийство, а се касае за неизбежна отбрана или превишаване на пределите на неизбежна отбрана”, каза Емил Велинов. По думите му постановлението на съда ще бъде обжалвано.
„Фокус” припомня, че 45-годишният Георги Стоичков е обвинен за извършено от него умишлено убийство. Престъплението е станало около 00.20 часа на 10 ноември 2019 г., в кв. „Герена“ на град Кюстендил. Обвиняемият бил в конфликтни отношения с лицето с инициали Х. С. (на 45 години), свързани с лични причини.
Първоначално Х. С. възпроизвел изстрел с газов пистолет, а от своя страна обвиняемият му нанесъл удар с нож, който се оказал смъртоносен.
Венцеслав ИЛЧЕВ

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Прокуратурата поиска постоянен арест за извършителя на убийството в Кюстендил

Прокуратурата поиска постоянен арест за извършителя на убийството в Кюстендил

12 Ноември 2019 | 11:09 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. Прокуратурата поиска постоянен арест за извършителя на убийството в Кюстендил. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София. Окръжна прокуратура – Кюстендил е внесла в Съда искане за определяне на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо мъжа с инициали Г.С. (на 45 години), обвинен за извършеното от него умишлено убийство.
Престъплението е станало около 00.20 часа на 10 ноември 2019 г., в кв. „Герена“ на гр. Кюстендил. Обвиняемият бил в конфликтни отношения с лицето с инициали Х.С. (на 45 години), свързани с лични причини.
Първоначално Х.С. възпроизвел изстрел с газов пистолет, а от своя страна обвиняемият му нанесъл удар с нож, който се оказал смъртоносен.
Понастоящем Г.С. е задържан с постановление на прокурор за срок до 72 часа.
Предстои Съдът да разгледа искането на прокуратурата относно мярката за неотклонение на обвиняемия в убийството.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Младен Маринов: Случаите с къщите за гости бяха пример - как средства, отпуснати за развитието на даден регион, могат да се използват по престъпен начин

Министър Младен Маринов: Случаите с къщите за гости бяха пример - как средства, отпуснати за развитието на даден регион, могат да се използват по престъпен начин

11 Ноември 2019 | 15:54 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Случаите с къщите за гости бяха пример - как средства, отпуснати за развитието на даден регион, могат да се използват по престъпен начин. Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Младен Маринов, предаде репортер на Радио „Фокус“ - Пирин. По думите му при тях се е получила компилация от добра възможност да се развиват определени региони и престъпното използване на тази възможност. Във връзка с проверките, които се извършиха в Държавен фонд „Земеделие“, министър Маринов коментира, че правят всичко възможно – там, където има проблеми и където са диагностицирани такива да се наместват. „По-важното е след това да си правят съответните анализи, да се промени законодателството и нормативната уредба, за да не се дава такава възможност“, каза още министър Маринов. По отношение цялостната борба с корупцията в България, министър Маринов припомни, че в докладите по Механизма за сътрудничество и проверка (МСП) на Европейската комисия, темата е била водеща. „Борбата на МВР с вътрешната корупция бе акцент в докладите, като бе посочена като положителна практика, така, че ние продължаваме надграждането ѝ. Знаете, че бе създаден и нов орган, който приоритетно да разследва корупцията по високите етажи от лицата, заемащи висша държавна длъжност. В тази връзка ние си взаимодействаме с Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), Специализираната прокуратура и главния прокурор на Р България, тъй като всеки един такъв случай е под контрола на Върховната касационна прокуратура. Резултатите ги виждаме всички“, добави министър Маринов. Според него всеки случай, който е разкрит за корупция по високите етажи е важен с оглед противодействие на това престъпление и най-вече с оглед на генералната превенция.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Младен Маринов: Експертизи ще установят дали пожарът в автомобилите, свързани със семейството на директорът на Агенция „Митници“ Георги Костов, е умишлен

Министър Младен Маринов: Експертизи ще установят дали пожарът в автомобилите, свързани със семейството на директорът на Агенция „Митници“ Георги Костов, е умишлен

11 Ноември 2019 | 15:38 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Експертизи ще установят дали пожарът в автомобилите, свързани със семейството на директорът на Агенция „Митници“ Георги Костов, е умишлен. Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Младен Маринов, предаде репортер на Радио „Фокус“ - Пирин. „Огънят е тръгнал от единият автомобил, който е собственост на дъщерята на Костов. Колегите още чакат експертизите, за да се види дали става въпрос за късо съединение и самозапалване или палеж. Другият автомобил,който е засегнат, просто е бил в близост и така да се каже е опушен, но не е изгорял“, каза още министър Маринов.
„Фокус“ припомня:
Пожарът възникна на 9 ноември в сутрешните часове на деня. Няма данни на място да са били открити следи от запалителни средства.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Младен Маринов: Извършителите и на двете убийства в област Кюстендил са задържани

Министър Младен Маринов: Извършителите и на двете убийства в област Кюстендил са задържани

11 Ноември 2019 | 15:13 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Извършителите и на двете убийства, извършени в област Кюстендил, са задържани. Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Младен Маринов, предаде репортер на Радио „Фокус“ - Пирин. По думите му ясни са и мотивите за престъпленията. Младен Маринов коментира, че става дума за битови убийства, свързани с междуличностни отношения. „Те са продиктувани от нарушени междуличностни отношения. Наистина в един ден две убийства е сериозно нещо, но те нямат свързаност по между си . Хубавото и в двата случая е, че са задържани извършителите и са ясни мотивите за тяхното извършване“, каза още министър Маринов.

„Фокус“ припомня:
Първият случай е от 9 ноември. При него 62-годишен мъж от село Мламолово бе открит мъртъв в дома му. Трупът е открит от приятел на мъжът, който е подал сигнал в Полицията. Тялото е било транспортирано до болницата в Кюстендил за аутопсия. Работи се по установяване на причините за смъртта. По случая е образувано досъдебно производство. Уведомен е прокурор от Окръжна прокуратура – Кюстендил.
Вторият случай е от 10 ноември. По първоначални данни около 24.20 часа е възникнал конфликт между двама мъже в кв. „Герена“ в Кюстендил на възраст 45 и 47 години. 45-годишният е закаран в болница с прободна рана, където екип на спешния център е установил смъртта му. По случая е започнато досъдебно производство по чл. 115 от НК, уведомен е дежурен прокурор. Задържани са трима души – 47-годишният, който е нанесъл прободната рана, 38-годишна жена и 19-годишен младеж. Изяснява се съпричастността им към инцидента.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Прокуратурата ще поиска постоянен арест за задържания за убийство 47-годишен мъж от Кюстендил

Прокуратурата ще поиска постоянен арест за задържания за убийство 47-годишен мъж от Кюстендил

11 Ноември 2019 | 10:26 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. Прокуратурата ще поиска постоянен арест за задържания за убийство 47-годишен мъж от Кюстендил. Това съобщиха за Радио „Фокус” – Кюстендил от Окръжна прокуратура – Кюстендил. Към момента мъжът е задържан в следствения арест за 72 часа, след издадено прокурорско постановление. По случая е образувано досъдебно производство за умишлено причиняване на смърт на 45-годишен мъж. Инцидентът между двамата е възникнал в кюстендилския квартал „Герена“ през нощта на събота срещу неделя. По-младият е починал в резултат на нанесена му прободна рана. Тялото е закарано за аутопсия в кюстендилската болница.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

28-годишна жена от Дупница е задържана за съпричастност към смъртта на 62-годишен мъж от село Мламолово

28-годишна жена от Дупница е задържана за съпричастност към смъртта на 62-годишен мъж от село Мламолово

11 Ноември 2019 | 10:21 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. 28-годишна жена от Дупница е задържана за съпричастност към смъртта на 62-годишен мъж от село Мламолово. Това съобщиха за Радио „Фокус” – Кюстендил от Окръжна прокуратура – Кюстендил. Към момента жената е задържана с прокурорско постановление за срок от 72 часа. Предстои да се внесе искане в Окръжен съд – Кюстендил за вземане на мярка „Задържане под стража”. Тялото на мъжа беше открито в събота в дома му, след подаден сигнал служители от Районно управление на МВР - Бобов дол са предприели незабавни действия, които са осъществени под прякото ръководство на наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура – Кюстендил. Тялото на 62-годишния е закарано за аутопсия в кюстендилската болница, по първоначални данни смъртта е настъпила в резултат на пробождане с нож в областта на гърдите. 28-годишната жена е установена и задържана в дома на нейни роднини в Дупница. Работата по започнатото досъдебно производство за умишлено причиняване на смърт продължава.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Трима души са задържани за убийство на 45-годишен мъж в Кюстендил

Трима души са задържани за убийство на 45-годишен мъж в Кюстендил

10 Ноември 2019 | 12:53 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. По първоначални данни, тази нощ, около 24.20 часа е възникнал конфликт между двама мъже в кв. „Герена“ в Кюстендил на възраст 45 и 47 години. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. 45-годишният е закаран в болница с прободна рана, където екип на спешния център е установил смъртта му. По случая е започнато досъдебно производство по чл. 115 от НК, уведомен е дежурен прокурор. Задържани са трима души – 47-годишният, който е нансесъл прободната рана, 38-годишна жена и 19-годишен младеж. Изяснява се съпричастността им към инцидента.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

62-годишен мъж от село Мламолово е открит мъртъв в дома му

62-годишен мъж от село Мламолово е открит мъртъв в дома му

9 Ноември 2019 | 19:50 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. 62-годишен мъж от село Мламолово е открит мъртъв в дома му. Това потвърдиха пред Радио „Фокус” – Кюстендил от Областна дирекция на МВР – Кюстендил. Приятел на мъжа го е посетил днес в дома му, но го е открил мъртъв и е подал сигнал до Полицията. Трупът на мъртвия мъж е транспортиран до болницата в Кюстендил за аутопсия. Работи се по установяване на причините за смъртта. По случая е образувано досъдебно производство. Уведомен е прокурор от Окръжна прокуратура – Кюстендил.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Саудитец откри стрелба във военна база в щата Флорида. 7 декември 2019 г.
Саудитец откри стрелба във военна база в щата Флорида. 7 декември 2019 г.

ВИДЕО
Българската Коледа
Българската Коледа
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.