НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 06:31


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Павел Шопов, „Атака“: Каракачанов се провали в борбата с циганската престъпност

Павел Шопов, „Атака“: Каракачанов се провали в борбата с циганската престъпност

8 Ноември 2019 | 15:31 | Агенция "Фокус"
София. Вицепремиерът по сигурността Красимир Каракачанов не знае какъв е делът на циганската престъпност от общата престъпност за страната. Това стана ясно по време на парламентарния контрол след въпрос от народния представител от „Атака“ Павел Шопов, съобщиха от пресцентъра на партията.
„Преди време, когато се даваха данни за престъпността, се съобщаваше за дела на циганската престъпност, която днес наричаме битова. От „Атака“ винаги сме я назовавали с истинското й име – циганска, не битова. Тя се движеше в последните години на социализма и началните години на демокрацията в рамките на около 40% от цялата престъпност. Най-голям брой престъпления се извършваха в градове като Сливен, Пазарджик и др. Вие като силов вицепремиер може да ми отговорите защо изчезна тази статистика. Без нея не може да се предприемат сериозни действия срещу циганската престъпност”, каза от трибуната Шопов.Каракачанов отговори, че официално такава статистика няма, а НСИ и МВР публикуват информация за престъпността, която е структурирана по пол и възраст на извършителите. „Лично аз смятам, че не е необходимо и това няма да ни реши проблема с този тип престъпност, ако я квалифицираме по един или друг начин”, призна Каракачанов.
Шопов отбеляза, че Каракачанов се притеснява да назовете нещата с истинските им имена. „Каква стратегия срещу циганската престъпност сериозно можете да направите, без да имате изходни данни. Без да знаем какъв е размерът на бедствието. Има закони, има правила, по които може да се осъществява съвсем успешна борба с циганската престъпност. За две години и половина вие претърпяхте пълен провал”, заяви още Шопов. По думите му, който не може да се справи със задачата, прави концепция, прави стратегия. „А законите ги има, г-н Каракачанов. Идете в
Североизтока на България да видите какво им се случва на хората и тогава говорете за концепции и стратегии, които са абсолютно измислени, предизборни, пропагандни и оправдателни от ваша страна”, заключи Шопов.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Протестиращите в Хонконг запалиха полицейски автомобил 17 ноември 2019 г.
Протестиращите в Хонконг запалиха полицейски автомобил 17 ноември 2019 г.

ВИДЕО
Безпрецедентно наводнение във Венеция
Безпрецедентно наводнение във Венеция
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.