НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 17:24


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Местни избори 2019: Лидерът на НФСБ Валери Симеонов в Карлово: Помним и пазим заветите на Васил Левски

Местни избори 2019: Лидерът на НФСБ Валери Симеонов в Карлово: Помним и пазим заветите на Васил Левски

25 Октомври 2019 | 09:42 | Агенция "Фокус"
Карлово. Подкрепете листата на НФСБ за общински съветници, хора с качества и опит в местното самоуправление, които са доказали, че работят в интерес на съгражданите си, каза Валери Симеонов, лидер на НФСБ, на среща с избиратели в пълния салон на читалището в града на Левски. Това съобщиха от пресцентъра на НФСБ. "Андон Андонов, водачът на нашата листа, е познат както с инициативите, които реализира като общински съветник, така и с отговорностите си като координатор на партията за голяма част от Южна България. Той е спечелил доверието на хората и под негово ръководство очакваме кампанията да е успешна и да имаме сериозно присъствие в бъдещия общински съвет", заяви той.
"Подкрепяме за нов мандат кмета на Карлово Емил Кабаиванов, защото той успешно управлява общината и помага за реализирането на патриотичните предложения на НФСБ", каза още Валери Симеонов.
В срещата участваха кандидатите за общински съветници на НФСБ Николай Маринов, Христо Димитров, Русин Ненков, Иван Шишков, Борис Петров, Атанаска Дерменджиева, Миглена Бончева, Стефан Шипкалиев, Тодор Панов и Петя Георгиева., членове и симпатизанти на НФСБ от общината, а групата на Дъбенските музиканти зарадва присъстващите с блестящите си изпълнения.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019: НФСБ пробива за първи път с общински съветници в столицата

Местни избори 2019: НФСБ пробива за първи път с общински съветници в столицата

25 Октомври 2019 | 09:28 | Агенция "Фокус"
София. Резултатите на социологическите агенции за София се разминават по всички пунктове – каква ще е избирателната активност, кой е водещ кандидат за кмет, как се подреждат другите кандидати (и като относителни дялове, и като брой гласове) Единодушни са обаче, че ГЕРБ губи досегашното си мнозинство в Столичния общински съвет и ще трябва да търси по-малки партии за коалиция. Стана ясно също, че пробив в София ще направи коалицията между НФСБ и БДС „Радикали“, подкрепена от Движение демократично действие и Общество за Нова България. Това съобщиха от пресцентъра на НФСБ.
Алфа рисърч обяви началото на октомври, в Столичния общински съвет ще влязат между 7 и 9 политически сили, а коалицията НФСБ – БДС „Радикали“ има 2,1% сред твърдо решилите да гласуват. Сова Харис дава на формацията 1% от имащите право на глас – дял, който е над 2% от гласуващите при очаквана избирателна активност от 45- 48%. Данните на други агенции също сочат, че дясното патриотично обединение за пръв път ще има общински съветници в София.
„Вдъхнахме надежда на гражданите, с които всеки ден се срещахме и ще продължим да се срещаме до края на кампанията, че е възможно в управлението на София да настъпи промяна. Не с крясъци и скандали, а с морал, принципи, експертиза и опит – качества, които могат да бъдат разпознати в личностите от нашата листа, компетентни и смели патриоти“, подчерта Стефан Иванов, кандидат за кмет и водач на листата на коалиция НФСБ и БДС „Радикали“, подкрепена от Движение демократично действие и Общество за Нова България. „Лично аз съм влязох в тази кампания най-вече заради обичта към София - моя роден град, родния град и на родителите, и на децата ми, на близките, приятели и съмишлениците ми. И като гражданин, и политик ще продължа да се стремя да направя София по-уютен, по-сигурен и по-модерен град за живеене и за правене на бизнес!“, заяви той.
„В София коалицията НФСБ – БДС „Радикали“ печели доверието на избирателите с най-позитивния кандидат, с най-продължителен политически опит и с неопетнена репутация – Стефан Иванов“, твърди Валери Симеонов.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019: Валери Симеонов в Златица: Д-р Савовска и нейният екип са достойни хора, с постижения, с морал и чувство за дълг

Местни избори 2019: Валери Симеонов в Златица: Д-р Савовска и нейният екип са достойни хора, с постижения, с морал и чувство за дълг

24 Октомври 2019 | 09:45 | Агенция "Фокус"
Златица. Д-р Савовска и нейният екип са достойни хора, с постижения, с морал и чувство за дълг, познати на гражданите на Златица. Това каза Валери Симеонов, лидер на НФСБ, на среща с избиратели в общината.
На срещата присъстваха Венера Тодорова, координатор на НФСБ за София и областта, кандидатите за общински съветници д-р Валентина Великинска, Недка Манолова, Стоянка Хараламтиева, инж. Марин Найденов, Силвия Михова и Валентина Данкова, съобщиха от пресцентъра на НФСБ.
„Аз и маят екип сме готови да поемем отговорността и знаем как да направим така, че нашата община да се развива и модернизира“, каза д-р Савовска. „Търсим вашето доверие и предлагаме всичко, с което разполагаме – висок морал, достойнство, трудолюбие и компетентност“, посочи тя.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019: Стефан Иванов, кандидат за кмет на София от НФСБ: Ние сме хората, които можем  да направим така, че София наистина да стане по-сигурно място за живеене

Местни избори 2019: Стефан Иванов, кандидат за кмет на София от НФСБ: Ние сме хората, които можем да направим така, че София наистина да стане по-сигурно място за живеене

23 Октомври 2019 | 18:28 | Агенция "Фокус"
София. Ние сме хората, които можем да направим така, че София наистина да стане по-сигурно място за живеене. Това каза кандидатът за кмет на София от коалиция НСФБ - НФСБ, БДС Радикали Стефан Иванов по време на закриването на предизборната кампания на партията в столицата, предаде репортер на Агенция "Фокус".
"Преди малко беше казано съвсем справедливо, че се намираме пред един паметник, пред който всеки българин, който е отстоявал националната независимост с цената на всичко благоговее", каза Иванов. По думите му от градинката "Кристал" през 1989 г. тръгва първият опит за нормализация и демократизация на България.
"Днес също тръгваме на един дълъг път - пътят за промяна. Нашата програма има много конкретни предложения. Разбира се има знаение колко общински съветници ще влезе в Общинския съвет, защото това е разковничето, за да може да реализираме по-голямата част от тях", каза още Иванов. "Първото е за създаване на публичния регистър, в който всеки един харч, договор и анекс други от общинските разходи, ще бъде публичен", заяви още Иванов. "Второто нещо, което е изключително важно - ние искаме София да се развива на Север и Изток, а не само нагоре, на високо строителство", допълни още кандидатът за кмет на София. По думите му управлението на София сега е апатично. Според него София е на прага да влезе в застой. „Ние сме хората да направим така, че София наистина да стане по-сигурно място за живеене, по-привлекателно място за правене на бизнес. Град, в който хората се гордеят, че живеят. Трябва да върнем духът на стара София, загубен някъде през годините. Духът на непримиримите, смелите хора, които искат да живеят по-добре, не само за себе си и децата си, а и за всички тях“, каза още Иванов. Той попита какво е индивидуалното щастие, ако наоколо е пълно с нещастни хора.
Той подчерта, че кандидатите на НФСБ искат да дадем от себе си, не да вземат. „Нищо не е загубено, ако ние не се предадем. Тогава, когато имаме кураж, воля, желание, имаме енергия, битката не е загубена“, коментира още Иванов социологическите проучвания в началото на кампания. Той призова да не се вярва на тези „псевдопророци“, които са начертали балотажа и са разпределили общинския съвет. „До изборите има три дни. Ако всеки един от нас намери куража, волята в себе си, енергията, да разговаря с хора, да ги убеждава“, каза Иванов.
„Нашата коалиция се сключи за пет минути, водени от идеята да променим България и София. Ако ние се справим, София ще стане по-добър град за живеене. Ако ние се справим, ще дадем нова енергия на процеси в национален мащаб. Събирането на дясно-патриотични коалиции в национален мащаб е предопределено да се случва. Безвремието рано или късно ще свърши. Ще дойде време, в което истината, каузата, морала и почтеността ще са на първо място в България и в София“, допълни още Иванов. Той отчете, че кандидатите за районни кметове са отговорни.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019: Валери Симеонов, НФСБ: В лицето на Стефан Иванов избирателите на София биха могли да намерят най-добрия представител на техните интереси и очаквания

Местни избори 2019: Валери Симеонов, НФСБ: В лицето на Стефан Иванов избирателите на София биха могли да намерят най-добрия представител на техните интереси и очаквания

23 Октомври 2019 | 18:06 | Агенция "Фокус"
София. В лицето на Стефан Иванов избирателите на София биха могли да намерят най-добрия представител на техните интереси и очаквания. Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов по време на закриването на кампанията на партията в София в градинката "Кристал", предаде репортер на Агенция "Фокус". "Провеждането на заключителния митинг в кампанията за избори на местни органи за управление 2019 г. се провежда не случайно на това място, тъй като Стефан Стамболов е останал в спомените и в историческите документи като един от най-прямите, честни и енергични политици, които са притежавали както патриотизъм, така и смелост, която им е коствала трагичния завършек на живота. Това, което се опитваме като четвърта година като партия в Народното събрание да налагаме е много близко до този модел, който Стефан Стамболов е поставил още в началото на нова възродена България. опитваме се да върнем в политиката, честността, прямостта, истината. Всичко това в името на защитата на интересите на българския народ и на българската държавност. Това се опитваме да правим и на тези избори. В предизборната кампания се опитахме да привлечем вниманието на столичани не с ефектни акции, не с крясъци, веене на байряци и биене по гърдите и шаблони, а с една спокойна и разумна реч. Един спокоен анализ на ситуацията и предложения за реализация в общинския съвет и в общината такива, каквито са в полза и в името точно защитата на тези интереси на обикновените граждани. Ние се стремим да защитаваме интересите на дребния и средния бизнес и доказателство в тази посока беше вчерашното мероприятие, проведено в Пловдив", каза още Симеонов. По думите му там три сдружения са се обединили с обща декларация са подкрепили НФСБ. "Не е тайна, че повече от година и половина и две години в тежки препирни и сблъсъци в изпълнителната власт и парламента успя да върне правото на тези три бранша да съществуват", заяви още Симеонов за дребния и средния бизнес.
"Тъй като сме освобоени от всякакво тщестлавие и самолюбие, издигнахме за кандидат за кмет г-н Стефан Иванов, представител на движение Демократично действие", каза Сиемонов. Той поясни, че целта е да се покаже, че общото е по-важно от тяснопартийната личната риелазиация. По думите му макар и млад Стефан Иванов, е с богат политически опит, доказан демократ. "Смятам, че в негово лице избирателите от Община София биха могли да намерят най-добрия представител на техните интереси и очаквания. Никой от останалите кандидати, повтарям дебело - никой, няма неговия политически опит, няма доказани на дело резултати, тъй като той е бил 12 години в Общинския съвет в София. Никой от останалите няма неговия позитивизъм, неговата енергия. Това беше ясно забелязано и констатирано при дебатите в телевизионните студиа при изнасянето на акцентите на останалите кандидати. Аз не съм тук да критикувам останалите кандидати, а да призова столичани да гласуват с разума си на 27 октомври и да отделят хората на действието от останалите", каза още Симеонов. Той посочи, че в лицето на СТефан Иванов и на листата, с която се "атакува" Общинския съвет се предалаг хора, които ще направят нещата и хора на делото. "Сред нашите предложеиния няма да видите нито един политик в този смисъл на думата политик, в който се изграждат кариерите на лидерите на останалите партии. При нас политици- калинки няма нито един", допълни още Симеонов и отчете, че всеки идва от своята среда, със своя професионализъм и самоизградили се.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Жанин Аниес се обяви за и.д. президент на Боливия. 13 ноември 2019 г.
Жанин Аниес се обяви за и.д. президент на Боливия. 13 ноември 2019 г.

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.