НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 12:38


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Национална научна сесия за студенти и преподаватели на Медицински колеж – Плевен ще се проведе по повод 45-годишния юбилей на висшето училище

Национална научна сесия за студенти и преподаватели на Медицински колеж – Плевен ще се проведе по повод 45-годишния юбилей на висшето училище

23 Октомври 2019 | 11:01 | Агенция "Фокус"
Плевен. Седемнадесета национална научна сесия за студенти и преподаватели, организирана от Медицински колеж към Медицински университет – Плевен, се провежда в хода на честванията на 45-годишнината от създаването на Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен). В рамките на сесията и тази година са заложени разнообразни научни инициативи – срещи, дискусии, лекции на изтъкнати университетски преподаватели от страната и МУ-Плевен. Това съобщиха от пресцентъра на висшето училище.
Форумът ще се състои на 24 и 25 октомври 2019 г. в аудиториите на висшето училище. Официалното откриване на събитието е на 24 октомври 2019 г. , 14.00 ч., в зала „Амброаз Паре“ на Телекомуникационния Ендоскопски център и включва приветствия на ректора проф. д-р Славчо Томов, д.м.н. и на директора на Медицинския доц. д-р Евгения Бързашка. д.м. След тях пленарен доклад на тема „Медицинската хуманитаристика в помощ на обучението по медицина“ ще изнесе д-р Василка Николова, д.м., Медицински университет – София.
В Седемнадесетата национална научна сесия участие ще вземат общо 106 студенти и преподаватели. Те са от специалностите „Медицински лаборант“, „Рентгенов лаборант“, „Помощник фармацевт“ и „Социални дейности“ на Медицински колеж към МУ–Плевен, от катедра „Физикална медицина, рехабилитация, ерготерапия и спорт“ на МУ-Плевен. Активно е участието на студенти и преподаватели от други висши учебни заведения в страната: Медицински университет – София, ДЕОС; Медицински колеж „Йорданка Филаретова“ към Медицински университет – София; Медицински университет – Пловдив; Медицински колеж към Медицински университет – Пловдив; ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“.
В дните на форума ще бъдат изнесени 33 доклада, разпределени в три секции: Медико-диагностични дейности, Социални и фармацевтични дейности и ВАРИЯ.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
"Белград на вода" ще бъде най-модерният квартал на Балканите. 19 ноември 2019 г....

ВИДЕО
Безпрецедентно наводнение във Венеция
Безпрецедентно наводнение във Венеция
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.