НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 05:34


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Местни избори 2019: Стефан Иванов, НФСБ: Транспортната схема на София трябва да се преработи по начин, по който да дадем стимули на хората да слязат от автомобилите

Местни избори 2019: Стефан Иванов, НФСБ: Транспортната схема на София трябва да се преработи по начин, по който да дадем стимули на хората да слязат от автомобилите

19 Октомври 2019 | 09:32 | Агенция "Фокус"
София. Транспортната схема на София трябва да се преработи по начин, по който да дадем стимули на хората да слязат от автомобилите. Това каза кандидатът за кмет на София от „НФСБ - БДС „Радикали” с подкрепата на Движение „Демократично действие и общество за нова България“ Стефан Иванов в предаването „Денят започва“ по БНТ. „Трябва да се предложи такъв тип транспорт, който ще накара хората да слязат от колите и да се качат на него. Две са нещата, които са привлекателни – той да стига бързо то точка А до точка Б и да бъде на една относително приемлива обществена цена“, допълни той. Иванов подчерта, че големият проблем, за съжаление от досегашното ръководство на Столична община, е недостатъчно дългосрочен поглед и сериозна визия за решение на въпроса с проблемите транспортната схема и паркирането. „Има общ устройствен план, който трябва да се приеме с активното участие и съучастие на гражданите. След като в устройствения план са предвидени едни процедури, след като човек е купил определено място, за да реализира някакъв проект, разбира се, че трябва да се реализира. От друга страна това не може да бъде за сметка на обществения интерес“, допълни Иванов. Кандидатът за кмет на столицата обясни, че по отношение на строителството особено на транспортна инфраструктура, например, улици, има две неща, които са особено дразнещи и за обществеността, и за него. „Преасфалтират се едни и същи булеварди, не се влиза в малките улици и се стига до ситуации, в които големите транспортни инфраструктурни проекти срещу много пари, не решават никакви проблеми“, обясни Иванов.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019: Стефан Иванов, НФСБ: София трябва да се разширява настрани, а не нагоре

Местни избори 2019: Стефан Иванов, НФСБ: София трябва да се разширява настрани, а не нагоре

19 Октомври 2019 | 09:15 | Агенция "Фокус"
София. Според нашата програма София трябва да се разширява настрани, а не нагоре. Това каза кандидатът за кмет на София от „НФСБ - БДС „Радикали” с подкрепата на Движение „Демократично действие и общество за нова България“ Стефан Иванов в предаването „Денят започва“ по БНТ. „Какво имаме към момента? Имаме високо строителство, което по принцип не е лошо. Не е лошо да има високо строителство, не е лошо да се строят небостъргачи, но на съответното място първо. Второ, при положение, че е планирана и изградена съответстващата инфраструктура. Трябва да има необходимия брой паркоместа, трябва да има необходимия брой за обществено осигуряване, които да ги поддържат, трябва да има също така планиране по какъв начин транспортната схема на града ще направи така, че да е удобно хората, които работят или искат да отидат до тези небостъргачи, да отидат с градския транспорт“, допълни той.
Стефан Иванов изказа позиция и по футболния скандал, като уточни, че е имало преиграване. „Държавата, която е приела арменците и е спасила евреите и то в ситуация на съюзник на Хитлер, това са изключително несериозни неща. Има много примери в британската история, които показват обратното. Мен ме притеснява липсата на адекватна реакция от българска страна и то не говоря само за официалните лица. Мен ме притеснява по-скоро това, че на обикновено ниво, ако влезете в социалните мрежи в интернет, има много неадекватни коментари“, допълни той. Иванов подчерта, че коалицията, която представлява като кандидат за кмет и водач на листата за общински съветници, има определено акцент в своята програма по отношение на обществения ред и сигурност. „Аз съм вносител на доклада, който по-късно прерасна в общинска програма за внедряване на видеонаблюдение в общинските училища и детски градини. След като се внедри това видеонаблюдение. посегателството върху техните материални части намаляха с над 50 - 60%. Тази програма трябва да се разшири и по улиците, където има камери, но предимно на знаковите кръстовища. Има по стадионите камери, но те за съжаление не са с толкова висока резолюция, която да позволява идентифициране на конкретните лица“, обясни още кандидатът за кмет на столицата.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Карта на Обединена Европа от 1920 година с център Виена. 11 ноември 2019 г.
Карта на Обединена Европа от 1920 година с център Виена. 11 ноември 2019 г.

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.