НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 20:26


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

179 фотографии ще се борят за призовите места във фотоконкурса на МОСВ „ПриРодоЛюбие в 4 сезона“

179 фотографии ще се борят за призовите места във фотоконкурса на МОСВ „ПриРодоЛюбие в 4 сезона“

28 Октомври 2019 | 17:29 | Агенция "Фокус"
София. На 25 октомври приключи приемането на снимки за фотоконкурса на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) „ПриРодоЛюбие в 4 сезона“, а на 27 октомври – гласуването във „Фейсбук“ страницата на министерството. Там бяха качени всички 179 творби, които отговарят на изискванията на регламента. Това съобщиха от пресцентъра на МОСВ. В четирите категории на конкурса се състезават в „Пролет“ – 39 фотографии, „Лято“ – 56, „Есен“ – 51, и „Зима“ – 37. Получихме и още много красиви снимки, но за съжаление те не отговарят на техническите критерии за участие в конкурса. Благодарим на всички 110 участника за изпратените фотоси – всеки от тях наистина показва красотата на българската природа.
На финала ще бъдат класирани по 3 фотографии за всеки сезон, съответно с първо, второ и трето място. Творбите ще бъдат оценявани от жури с почетен председател министъра на околната среда и водите Нено Димов. Арт стойността им ще преценява професионалният фотограф Десислава Кулелиева. В журито ще има представители на пресцентъра на МОСВ, както и на дирекция „Национална служба за защита на природата“.
Резултатите ще бъдат обявени на фейсбук страницата до 31 октомври 2019 г. Фотографиите, които бъдат класирани като победители, ще станат част от годишния календар на МОСВ за 2020 г. и ще бъдат експонирани в сградата на министерството. Наградният фонд се състои от ваучери за първо, второ и трето място съответно за 5, 4 и 3 нощувки в посетителските центрове на МОСВ, които се намират в Аркутино, Камчия, Смолян, Батак, Предела, Огоста и Национален парк „Пирин“.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

МОСВ провежда фотоконкурс на тема „ПриРодоЛюбие в 4 сезона“

МОСВ провежда фотоконкурс на тема „ПриРодоЛюбие в 4 сезона“

12 Октомври 2019 | 20:37 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Министерството на околната среда и водите провежда фотоконкурс на тема „ПриРодоЛюбие в 4 сезона“. Това съобщиха за Радио „Фокус“-Велико Търново от РИОСВ-Велико Търново. Фотографиите трябва да отразяват красотата на родната природа през четирите сезона, да са актуални, заснети в България през последните две години. Всеки участник може да изпрати до 4 снимки, като е желателно, но не задължително, те да са от различни сезони. Фотографиите ще се приемат до 25 октомври 2019 г. на електронна поща moew@moew.government.bg. Идеята цели да даде възможност на талантливи хора, вдъхновени от красотата на Родината, да покажат способностите си, снимайки природни богатства, забележителности и биоразнообразие. Ще бъдат класирани по 3 фотографии във всяка категория – „Пролет“, „Лято“, „Есен“ и „Зима“, съответно с първо, второ и трето място. Творбите ще бъдат оценени от жури с почетен председател министъра на околната среда и водите Нено Димов. Артистичната им стойност ще прецени професионалният фотограф Десислава Кулелиева. В журито ще има представители на пресцентъра на МОСВ, както и на дирекция „Национална служба за защита на природата“. Резултатите ще бъдат обявени във фейсбук страницата на Министерството до 31 октомври 2019 г. Фотографиите, класирани като победители, ще станат част от годишния календар на МОСВ за 2020 г. и ще бъдат експонирани в изложба. Отличените на първо, второ и трето място ще получат ваучери за 5, 4 и 3 нощувки в посетителските центрове на МОСВ, които се намират в Аркутино, Камчия, Смолян, Батак, Предела, Огоста и Национален парк „Пирин“.
Луиза ТРАНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

МОСВ обявява конкурс „ПриРодоЛюбие в 4 сезона“

МОСВ обявява конкурс „ПриРодоЛюбие в 4 сезона“

4 Октомври 2019 | 17:18 | Агенция "Фокус"
София. Министерството на околната среда и водите обявява фотоконкурс на тема „ПриРодоЛюбие в 4 сезона“, съобщиха от пресцентъра на Министерството. Каним за участие изкушените да намират красотата в природата и да я запечатват в кадри, които са готови да споделят. Фотографиите трябва да отговарят на едно важно условие – да отразяват красотата на родната природа през четирите сезона, да са актуални, заснети в България през последните две години.
Всеки участник може да изпрати до 4 снимки, като е желателно, но не задължително, те да са от различни сезони. Конкурсът се открива на 4 октомври и фотографиите ще се приемат до 25 октомври 2019 г. включително. Снимките може да изпращате на адрес moew@moew.government.bg. Всички, отговарящи на изискванията и допуснати до участие в конкурса снимки, ще бъдат публикувани на фейсбук страницата на министерството.
На финала ще бъдат класирани по 3 фотографии във всяка категория – „Пролет“, „Лято“, „Есен“ и „Зима“, съответно с първо, второ и трето място. Творбите ще бъдат оценявани от жури с почетен председател министъра на околната среда и водите Нено Димов. Арт стойността им ще преценява професионалният фотограф Десислава Кулелиева. В журито ще има представители на пресцентъра на МОСВ, както и на дирекция „Национална служба за защита на природата“.
Резултатите ще бъдат обявени на фейсбук страницата до 31 октомври 2019 г., а отличените творби ще станат част от годишния календар на МОСВ за 2020 г. Наградният фонд се състои от ваучери за първо, второ и трето място съответно на 5, 4 и 3 нощувки в посетителските центрове на МОСВ, които се намират в Аркутино, Камчия, Смолян, Батак, Предела, Огоста и Национален парк „Пирин“.
Регламент и общи условия за участие във фотоконкурса можете да видите на линка тук
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Демонстранти хвърлиха коктейли
Демонстранти хвърлиха коктейли "Молотов" срещу полицията в Хонгконг. 18 ноември ...

ВИДЕО
Безпрецедентно наводнение във Венеция
Безпрецедентно наводнение във Венеция
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.