НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 04:57


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Информационна кампания по повод Европейския ден за борба с трафика на хора се провежда в Сливен

Информационна кампания по повод Европейския ден за борба с трафика на хора се провежда в Сливен

19 Октомври 2019 | 07:58 | Агенция "Фокус"
Сливен. Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ) в Сливен и Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ) провеждат ежегодната информационна кампания по повод 18 октомври – Европейски ден за борба с трафика на хора, в партньорство с Община Сливен, Бюро по труда – Сливен, Професионална гимназия по хотелиерство и туризъм „Акад. Неделчо Неделчев” и А21 България. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.
Основен акцент в кампанията, която е насочена към млади хора тази година, е организирането на Поход за Свободата от 11.00 часа. Той ще започне от бул. „Цар Освободител” № 1, пред централния вход на Община Сливен и ще премине по пешеходната зона на булеварда. Поход за Свободата е ежегодно събитие, което се провежда в повече от 450 града в над 50 държави по цял свят и с това се превръща в най-голямата и значима инициатива в подкрепа на жертвите на трафик на хора в света.
Трафикът на хора е сериозно престъпление срещу личността, човешките права, достойнството и самочувствието, нарушение на общочовешките етични норми и морални ценности. Той е и сред най-доходоносните престъпления, наред с трафика на наркотици и оръжие. Престъпление е набирането, транспортирането, укриването на хора чрез заплахи, използване на сила или друга форма на принуда, с цел експлоатацията им. Включва насилствена проституция, принудителен труд, държане в принудително подчинение, експлоатация с цел просия и джебчийство, отнемане на телесни органи и трафик на бременни жени с цел продажба на новородените им.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Инициативата „Поход за Свобода“ ще се състои в Сливен

Инициативата „Поход за Свобода“ ще се състои в Сливен

19 Октомври 2019 | 07:44 | Агенция "Фокус"
Сливен. За първи път инициативата „Поход за Свобода“ в подкрепа на жертвите на трафик на хора се провежда едновременно в Сливен и още 24 града в България. Това съобщиха от пресцентъра на Община Сливен. На 19 октомври за поредна година Фондация „А21 България” в партньорство с Националната комисия за борба с трафика на хора и Местната комисия за борба с трафика на хора – Сливен, организират най-мащабната информационна кампания против трафика на хора „Поход за Свобода“ - глобално събитие, което се провежда ежегодно в повече от 450 града в над 50 държави по цял свят и с това се превръща в най-голямата и значима инициатива в подкрепа на жертвите на трафик на хора в света.
Посветена на Европейския ден за борба с трафика на хора - 18 октомври, кампанията събира граждани с активна обществена позиция, партньори и съмишленици в борбата с трафика на хора, като има за цел да обърне вниманието на българските граждани към огромните мащаби на престъплението и търговията с човешки животи у нас. Събитието цели да популяризира и Националната телефонна линия за борба с трафика на хора, която приема сигнали денонощно и безплатно на телефон 0800 20 100.
Тази година 25 български градове ще участват в инициативата, включително и Сливен, благодарение на ефективнито партньорство и взаимодействие между Фондация „А21 България”, Община Сливен, Местната комисия за борба с трафика на хора - Сливен, Професионална гимназия по хотелилерство и туризъм „Акад. Неделчо Неделчев” и Български младежки червен кръст – Сливен. В един и същи ден - в 11.00 часа млади хора от цял свят ще тръгнат в колона по един в мълчалив поход в борбата срещу трафика на хора.
Походът ще стартира от 11.00 часа от бул. „Цар Освободител” 1 пред централния вход на Община Сливен и ще премине по пешеходната зона на булеварда.
Всички, които се регистрират на място в 10.30 часа, ще получат специални материали на кампанията.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Привърженици на теорията на конспирацията откриха двойничка на Грета Тунберг. 21 ноември 2019  г.
Привърженици на теорията на конспирацията откриха двойничка на Грета Тунберг. 21...

ВИДЕО
Безпрецедентно наводнение във Венеция
Безпрецедентно наводнение във Венеция
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.