НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 09:01


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Местни избори 2019: НФСБ-Стара Загора закри кампанията си в селото на пелина Змейово

Местни избори 2019: НФСБ-Стара Загора закри кампанията си в селото на пелина Змейово

25 Октомври 2019 | 15:28 | Агенция "Фокус"
Стара Загора. Кандидатът за кмет на община Стара Загора от НФСБ Гергана Микова, заедно с водачът на листата за общински съветници Надя Лилова и кандидатът за кмет на село Змейово Валентин Вълев закриха предизборната кампания в читалището на селото на пелина – Змейово. Това съобщиха от пресцентъра на НФСБ. „Тази вечер ние закриваме нашата кампания и не случайно сме избрали да е тук, в Змейово, защото това е нашият начин да покажем , че за нас не само нашият град Стара Загора е важен, важни са и всички 51 села, които са в община Стара Загора. В Змейово имаме много приятели, с които работихме само с телевизия СКАТ, преди аз да стана Областен управител, ние тук имаме приятели и затова смятам, че сега е времето да върнем този жест на топло и горещо посрещане, което получихме от вас“. Това заяви кандидатът за кмет на Стара Загора, издигнат от НФСБ Гергана Микова. Пред десетките , пристигнали в читалището кандидатът за кмет на Змейово от НФСБ Валентин Вълев изложи своите приоритети за бъдещето на селото. "Основен приоритет е чистотата на селото, центърът е в окаяно състояние и се нуждае от спешен ремонт, друг важен приоритет ми е туризмът в Змейово, може да се направи една туристическа пътека до връх Битер и скали Кутлетата, от там се открива чудна гледка към Южна България и връх Ботев, това ще бъде една голяма атракция за населеното място. Добре е да бъде създаден кметски съвет, а кметът да бъде обединител на институциите в селото и на различните етноси, ще работя и за подобряването на храма в Змейово, посочи Валентин Вълев. Водачът на листата за общински съветници на НФСБ Надя Лилова призова хората на 27-ми октомври да направят правилния избор."Закриваме кампанията, която премина много позитивно, получихме силна подкрепа от хората, което е атестат за нашата работа. Правилният избор на 27-ми октомври в община Стара Загора е номер 8 за НФСБ“.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019: Росен Георгиев, НФСБ: Промяна за Благоевград

Местни избори 2019: Росен Георгиев, НФСБ: Промяна за Благоевград

25 Октомври 2019 | 13:59 | Агенция "Фокус"
Благоевград. "Основен проблем е икономиката на общината, или по-скоро липсата ѝ, каза в интервю за БНТ Росен Георгиев, кандидат за кмет на Благоевград от НФСБ. "Убеден съм, че точно това искам да променя, затова избрах само една дума за предизборната си кампания: ПРОМЯНА! Въпреки огромните средства, които влизат през последните години, градът ни се задъхва, а бизнес климатът е под всякаква критика. Трябва да се подаде ръка на местния бизнес, за да се променят нещата", допълни още Георгиев. Това съобщиха от пресцентъра на НФСБ.
Рекламираната нова индустриална зона според Георгиев няма да се случи и причината е липсата на кадри, защото професионалните гимназии са затворени. Проектът първоначално е предвиден за Симитли, после като съвместна инициатива между общините Благоевград и Симитли, рекламирана лично от премиера ще се забави с години, смята той.
Наред с това Благоевград има огромен неоползотворен потенциал за развитие като туристически център – два университета, близост до три граници, богато културно-историческо наследство.
Общината може и трябва да направи всичко, за да задържи младите хора в Благоевград, основно като създава условия за бизнес и добре платени работни места, подчерта Росен Георгиев. "Сега повечето младежи са принудени да търсят реализация в столицата или в чужбина", каза Георгиев.
Социалната политика да се обърне към най-възрастните – в това съм убеден от многото срещи, които проведох, защото тези наши съграждани се чувстват напълно изоставени, каза още кандидатът на НФСБ. "Проблем е и достъпната градска среда за хората в неравностойно положение – в момента те не могат сами да пристъпят прага на общината, което е поредният парадокс. Много е важно, освен това, кметът на общината да бъде сред гражданите всеки ден, а не да се крие от тях в кабинета си", добави Георгиев.
Благоевград е един от градовете с най-мръсен въздух, показва статистиката. Според Георгиев основният проблем през лятото – запрашеността - бързо може да бъде решен чрез обновяване на остарялата (поне с 50 години) техника на фирмата, която мие улиците и поддържа зелените площи и междублоковите пространства. През зимния сезон основният проблем идва от отоплението с твърдо гориво – избор без алтернатива заради ниските доходи на хората. Общината може да насърчи чрез частично субсидиране с около 25%, гражданите, които преминат на по-екологично отопление – газ или пелети", подчерта Росен Георгиев.
Според него автомобилният трафик в Благоевград е натоварен не защото има много хора или много бизнеси, а защото организацията на движението е лоша. „Още един парадокс – въпреки преминаването на автомагистрала „Струма“, градът ни е оставен без официален вход към този ключов инфраструктурен обект, въпреки, че има три подхода. Ще разчитаме на експерти за подобряване на транспортната схема и организацията на движението, за да улесним максимално гражданите, бизнеса и гостите на града. Акцент в работата ни ще бъдат и реконструкциите на ул. „Славянска“ и на ул. „Промишлена“, каза Георгиев.
Сериозен проблем за кварталите са липсата на удобен транспорт и на благоустройство, но съм решен да променя това, подчерта кандидатът на НФСБ.
„Аз съм екипен играч, отворен съм за идеи, срещам се непрекъснато и с представители на бизнеса, и с гражданите, обичам да слушам мненията им, дори критиката, обичам да гледам хората в очите, затова трудно мога да бъда излъган. Такъв съм сега, такъв ще остана и занапред – стоя на позициите си и спазвам обещанията си. Гласувайте с №8 в бюлетините за кмет и за общински съветници за промяна в Благоевград на изборите на 27-ми октомври", допълни още Георгиев.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Жанин Аниес се обяви за и.д. президент на Боливия. 13 ноември 2019 г.
Жанин Аниес се обяви за и.д. президент на Боливия. 13 ноември 2019 г.

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.