НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 23:29


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

На официална церемония бяха връчени годишните награди по повод Деня на град Перник

На официална церемония бяха връчени годишните награди по повод Деня на град Перник

19 Октомври 2019 | 16:30 | Агенция "Фокус"
Перник. На официална церемония бяха връчени годишните награди по повод Деня на град Перник. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Плакет „За принос в областта на образованието“ получиха: Веселка Атанасова Александрова – главен учител по английски език в ГПЧЕ „Симеон Радев“ – Перник, Георги Милчов Михайлов – старши учител в ПМГ „Христо Смирненски“ – Перник, Елка Кирилова Манева – старши учител в начален етап на ОУ „Св. Иван Рилски“ - Перник, и Здравка Андонова Златанова – ръководител на Школа по английски език към ЦПЛР Обединен детски комплекс – Перник.
Плакет „За принос в областта на културата“ беше връчен на: Валентин Топалов – художник, Данаил Атанасов – художник, Иван Гюров – дългогодишен експерт в Регионален исторически музей – Перник, Магда Добрева – дългогодишен експерт в Регионален исторически музей – Перник, Николай Сивков – дългогодишен експерт в Регионален исторически музей – Перник, Орлин Бебенов – композитор, Светлозар Захариев – краевед, Филип Седефчев – художник, както и на Юли Дамянов – диригент.
Плакет „За принос в областта на журналистиката“ получиха: Мая Костадинова – журналист, КТВ „Кракра“ – Перник.
Плакет „За принос в областта на здравеопазването“ беше връчен на: д-р Бойко Боянов – лекар в Специализирана болница за активно лечение на белодробни болести – Перник, и Валентина Страхилова Генадиева-Димитрова – акушерка, областен координатор на Алианса на българските акушерки - Перник.
Плакет „За принос в областта на социалната дейност“ получиха: Ивайла Касърова – директор на Регионална дирекция за социално подпомагане – Перник, Румяна Петкова – социален работник в отдел „Закрила на детето“, дирекция „Социално подпомагане“ – Перник, Наташа Нецова – специален педагог в Дневен център за деца и младежи с увреждания „Добро сърце“ – Перник, Нели Кирилова Янева – медицинска сестра в Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания, с потребност от постоянна медицинска грижа, и Недялка Ванчева Костадинова – медицинска сестра в Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания, с потребност от постоянна медицинска грижа.
Плакет „За принос в областта на спорта“ получи Клуб по спортни танци „Надежда“ – Перник, по повод 25-годишнината му
Плакет „Строител на годината“ беше връчен на Станислав Добрев Любомиров – „ДЛВ-СИ“ ООД – Перник.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

На празника на Перник в града се роди момченце

На празника на Перник в града се роди момченце

19 Октомври 2019 | 16:13 | Агенция "Фокус"
Перник. На празника на Перник в града се роди момченце. Това съобщиха от пресцентъра на Община Перник. Бебето се казва Жорко и е трето дете на родителите Анета и Венцислав Василеви. Момченцето е проплакало на обяд в 13.45 часа в ръцете на д-р Галина Галева.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Севделина Ковачева, зам.-кмет: Днес след 90 години от обявяването на Перник за град се гордеем с достойните дела на нашите предци

Севделина Ковачева, зам.-кмет: Днес след 90 години от обявяването на Перник за град се гордеем с достойните дела на нашите предци

19 Октомври 2019 | 12:49 | Агенция "Фокус"
Перник. Днес след 90 години от обявяването на Перник за град се гордеем с достойните дела на нашите предци, защото това е съградено с многолетните усилия на поколения преди нас. Това казва в празничен адрес по повод празника на града заместник-кметът на Перник Севделина Ковачева, съобщиха от пресцентъра на Общината. "Имам честта и удоволствието да се обърна към всички вас и да ви поздравя с празника на Перник. Днес Перник отбелязва 19 октомври, когато Българската православна църква отдава почит на Св. Иван Рилски, светецът - смятан за закрилник на миньорите. За първи път празникът е бил честван през 1903 г. по инициатива на подземните работници, а от 1994 г. е обявен за ден на града", пише още в празничният адрес. "По думите на историка Димитър Овчаров: „Перник е градът, който никога не е бил подчиняван нито със сила, нито с предателство“. Тук са написани много героични страници от българската история и са научени много безценни уроци по родолюбие. Перничани са наследили особения и твърд характер на болярина Кракра и посланието му, че най-значимите и ценни победи се коват в огъня на най-трудните битки", посочи още в поздравителния адрес Ковачева. "Изразявам признателност и уважение и към всички вас, които утвърждавате Перник като красив и съвременен български град. Нека в празничния ден си пожелаем здраве, да бъдем по-добри, да постигаме целите си, да живеем стойностно така, както са завещали предците ни – с кураж, далновидност и самочувствие. Честит празник, перничани!", поздрави жителите на града кметът на Перник.


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Демонстранти хвърлиха коктейли
Демонстранти хвърлиха коктейли "Молотов" срещу полицията в Хонгконг. 18 ноември ...

ВИДЕО
Безпрецедентно наводнение във Венеция
Безпрецедентно наводнение във Венеция
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.