НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 23:42


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Местни избори 2019: Александър Грозданов, БСП: Общината трябва да насочи средства към квалификация на учителите

Местни избори 2019: Александър Грозданов, БСП: Общината трябва да насочи средства към квалификация на учителите

18 Октомври 2019 | 19:26 | Агенция "Фокус"
София. Общината трябва да насочи средства към квалификация на учителите. Това каза кандидатът за общински съветник на БСП Александър Грозданов при откриването на дискусия на тема „Честно за образованието", предаде репортер на Агенция „Фокус“. Грозданов посочи, че квалификацията на учителите е оставена на Министерството с фонд от над 700 милиона лева и този фонд се разпределя, по думите му, между кого ли не. „Ние не можем да въздействаме на министерството, не можем да въздействаме и на този фонд, но за своите учители Общината ми могла да отдели средства за истинска и качествена квалификация и тези средства да бъдат насочени не по същия начин, което си е чисто разпиляване, а насочени към висшите училища, които наистина могат да дадат добрата подготовка“, добави Грозданов.
Теодора ПАВЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019: Александър Грозданов, БСП: Грижата за детето – това е основното, което ни е водило и вълнувало

Местни избори 2019: Александър Грозданов, БСП: Грижата за детето – това е основното, което ни е водило и вълнувало

18 Октомври 2019 | 19:08 | Агенция "Фокус"
София. Грижата за детето – това е основното, което ни е водило и вълнувало и което ни е карало да мислим за съдбата на хилядите млади столичани, които в момента се намират било в детски градини, било в училищна възраст. Това каза кандидатът за общински съветник на БСП Александър Грозданов при откриването на дискусия на тема „Честно за образованието", предаде репортер на Агенция „Фокус“. Грозданов посочи, че обществото и Общината би трябвало да насочат усилията си към постепенно решение на тези проблеми, които след себе си могат да решат възпитателните и образователни проблеми. „Всички знаем какви са социалните разлики и по тази причина, може би, гледайки на образованието, считаме, че е крайно време загърбената тема за възпитанието на децата да се изведе напред. Общината би могла да има много инициативи в тази връзка било в рамките на отделното училище, района или общо за общината“, допълни той. Грозданов маркира като цел на БСП възпитанието на децата като бъдещи столични граждани: осъзнати, трудолюбиви, образовани и целеустремени. „Бъдещето на нашите деца и ние нямаме никакво право да бъдем безучастни или едностранчиви в този процес. По тази причина в нашата програма предлагаме редица дейности. На първо място, да речем, подпомагане на талантливите и трудолюбиви ученици, подпомагане на децата с дефицити във всякакъв аспект. Става дума за помощ, подкрепа и мотивация. Предлагаме да се облекчат разходите за транспорт на учениците, които за всяко семейство са си перо, особено ако семейството е с две или повече деца. Предлагаме същото и за учителите“, добави още Грозданов.
Теодора ПАВЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Демонстранти хвърлиха коктейли
Демонстранти хвърлиха коктейли "Молотов" срещу полицията в Хонгконг. 18 ноември ...

ВИДЕО
Безпрецедентно наводнение във Венеция
Безпрецедентно наводнение във Венеция
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.