НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 19:31


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Димчо Станев, „ЧЕЗ Електро България“ АД: 35 хил. жители на Благоевград са се регистрирали в инициативата „Моята електронна фактура помага“

Димчо Станев, „ЧЕЗ Електро България“ АД: 35 хил. жители на Благоевград са се регистрирали в инициативата „Моята електронна фактура помага“

17 Октомври 2019 | 13:21 | Агенция "Фокус"
Благоевград. 35 хил. жители на Благоевград са се регистрирали в инициативата „Моята електронна фактура помага“. Това каза Димчо Станев, изпълнителен директор на „ЧЕЗ Електро България“ АД при откриването на нова детска площадка в Благоевград, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. Той отбеляза, че самата инициатива е продължение на тяхна идея, която се е зародила като такава, но е прераснала в дългосрочен проект. Според Станев общия брой на клиентите на ЧЕЗ, които получават електрони фактори и които помагат за опазването на природата е 440 хил. В тази връзка от дружеството са взели решение да организират и състезание. „Беше интересно и амбициозно. Решихме да видим кой от градовете има най-много електронни фактури. Безспорно София беше първа, затова и миналата година направихме едно социално-значимо събитие, а именно залесихме опожарена гора в близост до столицата. Вторият град след София е Благоевград с 35 хил. електрони фактури, за което мога само да благодаря. Това са 35 хил. ваши съграждани, които се възползват от това удобство, но и помагат на природата. В резултат на това днес сме заедно тук и влагаме малка част, малък принос за бъдещето на града и за това да расте социално отговорно общество“, каза още Станев. Той добави, че в района на детската площадка е поставена информационна табела, на която са представени интересни и любопитни факти, свързани с дърветата. Станев изрази надежда, че тя ще привлича вниманието на децата, които още от малки интуитивно, без насилие ще започнат да вярват малко повече в природата и дървета и ще пораснат като отговорни хора. Той увери, че това е първата, но не и последната детска площадка, която се изгражда с тяхното финансово подпомагане, а кой ще бъде следващия град зависи от това колко граждани ще се регистрират в инициативата „Моята електронна фактура помага“.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Карел Крал, ЧЕЗ България: За 15 години сме подкрепили повече от 120 инициативи с около 1 млн. лв.

Карел Крал, ЧЕЗ България: За 15 години сме подкрепили повече от 120 инициативи с около 1 млн. лв.

17 Октомври 2019 | 13:07 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Много се радвам, че в Благоевград имаме възможността да открием нова детска площадка. Това каза Карел Крал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България при откриването на съоръжението, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. Той отбеляза, че за ЧЕЗ корпоративно-социална отговорност не е само формула за бизнес, това е тяхна мисия. Крал отбеляза, че за тези 15 години, в които са в България, са подкрепили с почти 1 млн. лв. повече от 120 инициативи. „Те бяха свързани с образование, здравеопазване, градска среда, опазването на природата, засаждането на дървета. Ние помагаме не само с пари, но и с доброволческия труд на нашите служители“, каза още Крал. Той добави ,че се радват и на факта, че могат да помагат на младите хора. „Много активно си съдейства с Техническата гимназия в Благоевград. Имаме и стипендиантска програма, в която има и стипендианти от Благоевград. Ще продължим да работим по този начин. Мога да обещая, че това няма да е последната детска площадка, която изграждаме. Благодаря на Община Благоевград, че успяхме да реализираме проекта заедно“, подчерта Крал.

Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

В Благоевград беше открита нова детска площадка, изградена от Общината и „ЧЕЗ Електро България“ АД

В Благоевград беше открита нова детска площадка, изградена от Общината и „ЧЕЗ Електро България“ АД

17 Октомври 2019 | 12:28 | Агенция "Фокус"
Благоевград. В града бе открита нова детска площадка, изградена от Общината и „ЧЕЗ Електро България“ АД, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. Инициативата е част от кампанията „Моята електронна фактура помага“. По време на събитието стана ясно, че дружеството инвестира спестените от печат на хартиени фактури средства в значими социални и еко проекти. Детската площадка в Благоевград е заключителна част от кампанията „Моята електронна фактура помага“ за 2019 г., която популяризира екологичните и социалните ползи от използването на съвременния начин за получаване на месечни сметки. По време на кампанията Дружеството ежегодно ще реализира проекти и инициативи, свързани с грижата за природата и облагородяването на градската среда. На събитието присъстваха Карел Крал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България, Димчо Станев, изпълнителен директор на „ЧЕЗ Електро България“ АД, Соня Григорова, мениджър „Корпоративно планиране“ в Дирекция „Продукти и покупки на електроенергия“ на „ЧЕЗ Електро България“ АД, Иво Николов, в.и.д кмет на Община Благоевград, представители на общинска администрация, народният представител и областен координатор на ПП ГЕРБ – Благоевград Даниела Савеклиева, както ѝ десетки граждани.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Хърватският премиер е домакин на годишния конгрес на ЕНП. 20 ноември 2019 г.
Хърватският премиер е домакин на годишния конгрес на ЕНП. 20 ноември 2019 г.

ВИДЕО
Безпрецедентно наводнение във Венеция
Безпрецедентно наводнение във Венеция
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.