НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 19:32


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Местни избори, 2019: ПП ГЕРБ закри предизборната си кампания в община Смолян

Местни избори, 2019: ПП ГЕРБ закри предизборната си кампания в община Смолян

25 Октомври 2019 | 20:21 | Агенция "Фокус"
Смолян. С химните на България, на Европейския съюз и на Родопите започна закриването на предизборната кампания на ПП ГЕРБ в община Смолян в Родопския драматичен театър „Николай Хайтов“, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Смолян. Представени бяха кандидатът за кмет на община Смолян Николай Мелемов, кандидатите за кметове на седемте кметства в общината, в които ще се проведат избори, както и кандидатската листа за общински съветници.
Водачът на листата за общински съветници Марин Захариев заяви, че за него е огромна чест и отговорност да води такъв силен отбор. „През този месец заедно се срещнахме хората от населените места в общината и се убедих, че имаме специалисти във всички направления, които говорят на човешки език с нашите избиратели и дори с нашите критици. Благодаря на вас - нашите привърженици, които останахтеа позитивни, обективни и не се подадохте на провокации и показахте, че интелигентно и съзидателно може да се води кампания. Знаем, че има много работа за вършене, знаем и как да я свършим с подкрепата на правителството, на областния управител и нашите депутати и се надявам в неделя да направим един разумен избор за доброто бъдеще на Смолян“, каза още Марин Захариев.
Областният управител на Смолян Недялко Славов заяви, е завършват заедно поредна кампания, която по традиция провеждат позитивно, с много интензивни срещи с избиратели в откровен диалог и с поемането на ясни и реалистична ангажименти. „Кампания беше скромна, не помпозна, без шумни тонколони, коктейли и грандоманщина. Кампанията категорично показа, че следващия кмет на Смолян трябва да бъде Николай Мелемов, тъй като в кампанията най-ясно се откроиха неговите предимства. През последните пет години работим с него почти ежедневно и работихме по много проекти, които събориха стена от недоверието и присмехулството на нашити опоненти. Те показаха колко е важно доброто взаимодействие с държавата и добрата екипна работа. В ежедневната ми работа с Николай Мелемов, ми направи впечатление, че е добър човек - отзивчив към проблемите на хората и не поставя дистанция с избирателите. Не можеш да се добър управник, ако не си добър човек“, подчерта Славов. Той отбеляза, че екипът на Мелемов има три огромни предимства и те са, че са отговорни към избирателите, ясно ангажирани са за решаване на техните проблеми. Второто предимство, по думите на Славов е, че има добър административен капацитет за усвояване на европейски програми, а именно те придават големи промени в града и общината. Третотот предимства на Мелемов и екипът му е, че зад тях стои управляващата партия – народните представители и евродепутатите. „Мога да посоча още 40 предимства, но нека с тези 43 изберем номер 43 на местните избори и те да приключим още тази неделя“, призова областният управител нан Смолян Недялко Славов.
Народният представител от ПП ГЕРБ Красимир Събев заяви, че са на финала на предизборната кампания, която традиционно са провели спокойно и позитивно и са показали, че кампания не се прави само за един месец. „Предизборната кампания се прави от първия ден на избирането за кмет. Николай Мелемов показа за осем години, че може да изкара общината напред, да промени живота в този град, да направи децата ни най-умните в държавата“, каза Събев и призова на 27 октомври хората да гласуват с бюлетина № 43.
Председателят на парламентарната група на ГЕРБ д-р Даниела Дарикткова заяви пред присъстващите, че всички 43 и повече аргументи вече са казани. „Аз ще си върна към предизборната кампания, която приключва, защото е много важно градът да живее не само в кампании. Ние в него ще се срещаме не само по време на кампания и трябва да помним, че и след изборите ще се виждаме, ще се поздравяваме и ще живеем заедно и ще работим заедно. Ние успяхме да постигнем добрият тон в кампанията, защото има граници, които не бива да се преминават и не е полезно да има лични нападки един към друг“, отбеляза д-р Дариткова. Тя допълни, че въпреки огорчението си от предизборната кампания в Смолян, има надежда, че хората оценяват техните искрени усилия и ценят това, което са постигнали. „Като говорим за промяна, тя трябва да бъде заедно изстрадана от всички нас. Защото вие с отговорния си избор на 27 октомври, ще изберете тези, които ще променят живота ви. Само че какъв да бъде той и каква де е посоката на промяната, определяте вие и аз разчитам, че тогава, като едно силно гражданко общество ще поведем нашата община Смолян напред. На 27 октомври трябва да избирате с разума си, защото бъдещото на Смолян е във ваше ръце. Вярвам, че когато държавното управление, парламента, областта и общината в Смолян са от една политическа сила, това гарантира, че нещата ще се случват по възможно най-успешния начин“, отбеляза д-р Дариткова. Тя уточни, че ПП ГЕРБ е показала, че може да носи отговорност да действията си. „В дългите години, в които управляваме и държава, и община сме допускали грешки и сме готови да се поучим от тях. Ние винаги сме близо до хората и се вслушваме в техния глас и смятам, че в това е нашата сила. В това е силата и на местната власт и затова разчитам на победа за силния отбор на ГЕРБ“, посочи д-р Дариткова и призова гражданите на Смолян да гласуват за кандидатът на ГЕРБ Николай Мелемов, кандидатите за кметове на населени места от партията и кандидатите за общински съветници.
Закриването на предизборната кампания на ПП ГЕРБ в Смолян продължи с концерт на Дичо и Теди Кацарова.
Нели ГЕРГЬОВСКА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019: Николай Мелемов, ГЕРБ: Направихме много в село Търън, продължаваме да решаваме проблемите на хората

Местни избори 2019: Николай Мелемов, ГЕРБ: Направихме много в село Търън, продължаваме да решаваме проблемите на хората

19 Октомври 2019 | 16:54 | Агенция "Фокус"
Смолян. С чиста съвест заставаме пред вас да поискаме вашето доверие и да ви кажа, че ще продължим напред с воля, както досега, заяви кандидатът за кмет на Смолян от ГЕРБ Николай Мелемов на среща с жители на село Търън, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Според Мелемов смисълът на политиката е избраниците на хората да бъдат в тяхна услуга.
„Без екип няма как да направиш нещо значимо. Затова благодаря на Явор Говедаров, на нашия депутат д-р Красимир Събев, на Ивайло Халваджиев, защото това, което постигнахме за 8 години, е с общи усилия. Много пъти сме коментирали какво трябва да се направи, но съветниците и кметът са били настоятелни, защото знаят, че това е ваше желание, защото изразяват вашата воля. Приоритет за нас е да бъдат решени вашите проблеми, но на първо място са децата, защото искахме да създадем условия за развитие на младото поколение. Смятам, че това е най-голямото ни постижение както в Търън, така и в Смолян“, подчерта Мелемов.
„Преди години заварихме страшно много задължения в Община Смолян. Трябваше да се погрижим за тях, да ги овладеем. Въпреки това, още в началото намалихме данъците, разплащахме задължения през осемте години. Всичко, което свършихме, е с европейски пари, с привлечени средства от държавата и с пари от общинския бюджет. Аз съм откровен. Смятам, че трябва да бъдем и справедливи в оценката, защото през тези 8 г. се отнасяхме много внимателно към общинските пари. Финансовото състояние на общината в момента е добро. Мога да поема ангажименти, защото знам какво можем да си позволим“, допълни кандидат-кметът.
Депутатът от ГЕРБ д-р Красимир Събев призова жителите на Търън да подкрепят Николай Мелемов за кмет на община Смолян, Явор Говедаров – за кмет на селото и общинските съветници от ГЕРБ. „Важно е кметът да има мнозинство в Общинския съвет, защото аз виждах случаи, в които един глас не достигаше, за да се вземат правилните решения. Аз виждах как съветници от опозицията гласуваха против неща, за които са убедени, че трябва да се случат“, обоснова се д-р Събев.
„Аз тръгвам към поредния си мандат с високо вдигната глава, тъй като съм уверен в нашата победа. През последните години се направиха много неща за Търън. Това стана благодарение на екипа на г-н Мелемов, с който работихме досега“, изтъкна кандидатът от ГЕРБ за кмет на село Търън Явор Говедаров. Той спомена за изпълнените обекти - по бедствия и аварии, детски площадки, спирки по всички квартали и комбинираната спортна площадка в училището.
„Гордея се, че съм в листата на ГЕРБ. Това за мен е и отговорност. Много лесно се работи с такъв кмет на населено място и на община, но за да е ползотворна работата в ОбС, зад кмета трябва да има стабилно мнозинство. Затова ви моля да подкрепите листата за съветници на ГЕРБ. Виждате как се променя Търън към по-добро, как се променя община Смолян към по-добро. И само да допълня, че на училището е отпуснат нов автобус 4х4, който ще замени стария“, заяви кандидат-съветникът Ивайло Халваджиев.
„При нас нещата се получават с работа, работа, работа, а празните обещания ги оставяме на другите. Нека се поздравим на 27 с победа на първи тур!“, призова кандидат-съветникът Денислав Костов.
На срещата в Търън присъстваха кандидатите за общински съветници Ивайло Халваджиев, Марин Захариев, Ангел Безергянов, Петър Мирчев, Веселин Грашев, Цветанка Илиева, Стоян Иванов, Денислав Костов, Нина Карова.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори, 2019: Кандидатът за кмет на Смолян Николай Мелемов: Трябва да обърнем внимание и на по-малките населени места в общината

Местни избори, 2019: Кандидатът за кмет на Смолян Николай Мелемов: Трябва да обърнем внимание и на по-малките населени места в общината

15 Октомври 2019 | 16:18 | Агенция "Фокус"
Смолян. Ако бъда избран за кмет на Смолян за трети мандат, имам намерение да обърнем повече внимание на малките населени места. Това каза в интервю за Радио „Фокус“ – Смолян Николай Мелемов – кандидат за кмет на Смолян от ПП ГЕРБ. „Смолян е много специфична община, с много населени места и когато парите, а те винаги не стигат това е факт, когато са ограничени финансите, човек, за да бъде справедлив първо обръща внимание на местата, където има най-много хора. Така че през тези мандати на града и по-големите села им е обърнато достатъчно внимание, сега трябва да обърнем внимание и на по-малките населени места. Това е една сериозна задача за следващия ми мандат“, поясни Мелемов
Той подчерта, че се гордее с много неща, които заедно с екипа си е енаправил през първите два мандата за община Смолян. „Осем години усилено се трудихме. Като започнем от стабилизирането финансово на общината и смея да твърдя, че сега тя е във стабилно финансово състояние. Разплатихме много задължения, не сме правили много заеми, а същевременно свършихме много работи и по инфраструктурата като улици, като надлези, но особено се гордея с това, че училищата и детските градини в община Смолян са в добро състояние, санирани. Спортните обекти всички са санирани и има направени нови – спортната зала, многофункционалната спортна площадка, санирахме другата спортна зала и басейна. Така че всичко, което сме правили е насочено към това, Смолян да е добър град за живеене и особено за младите хора и децата. Неслучайно Смолян бе обявен за град на знанието, защото средата и обстановката тук е европейска в училищата и детските градини. Имаме ученолюбиви деца, добри педагози, и всичко това дава и резултат и бъдеще на града и на неговите граждани“, посочи Мелемов.
Той уточни, че не всичко е свършено, като задачи това, а тези, които не са свършени са поставени като цели трития мандат. По думите на Мелемов, една от основните задачи ще бъде повишаване чистотата на въздуха през зимата. „Живеем в прекрасен район с прекрасна природа, но зимата много хора се отопляват на твърдо гориво и това прави Смолян един от най-замърсените градове специално през зимата. Затова и подписахме договор, спечелихме проект за 9.6 млн. лв. за подмяна на горивните системи. Сега са на дърва и въглища, да минат на газ, пелети и климатици, така че най-големият проблем на града ще бъде решен. Другият проблем е, че е много натоварено движението в града. Правим нова транспортна схема, ще направим няколко улици еднопосочни, ще изградим там, където имам общински места, нови паркинги и ще въведем повече ред в града и в движението. Продължаваме и видеонаблюдението, имаме поставени над 60 видеокамери, ще продължим да поставяме нови камери и не на последно място – по-добра организация на сметопочистването. Договорът на „Титан“ изтича през 2021 г., смятаме да организираме общинско дружество, което да поеме почистването, както е било до 2006 г.“, каза още кандидатът за кмет на Смолян от ПП ГЕРБ.
Нели ГЕРГЬОВСКА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019: Николай Мелемов, кандидат-кмет на Смолян: Спортът е приоритет за нас и сме го доказали

Местни избори 2019: Николай Мелемов, кандидат-кмет на Смолян: Спортът е приоритет за нас и сме го доказали

9 Октомври 2019 | 15:29 | Агенция "Фокус"
Смолян. „Спортът е приоритет за нас и сме го доказали. Годишно около 1 млн. лева се отпускат за поддръжка на базите, които са в изключително добро състояние“, заяви пред представители на спортните клубове в Смолян кандидатът за кмет на града от ГЕРБ Николай Мелемов. По думите му хората, които се занимават със спорт, преди всичко го правят със сърце и душа. Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.
„Задача на общината е базите да са в добро състояние, за да се създадат условия за развитие на спорта. Поддържаме базите, защото това е наш дълг към децата и нашите съграждани. Така ще продължим и занапред. Общината трябва да бъде по-ангажирана със самите клубове, но всичко това трябва да става на принципна основа. Този диалог между общината и клубовете трябва да продължи. Нужно е и по-голямо ангажиране за развитието на самите спортисти. Аз съм сигурен, че след като обновихме базите и изградихме нови, е нужно време, за да дойдат и резултатите. За мен е най-важно да има повече деца, които се занимават със спорт“, каза Мелемов. Според него усилията на общината трябва да са насочени към осигуряване на спокойствие в базите, ред и дисциплина.
Мелемов представи част от листата на ГЕРБ за общински съветници – Денислав Костов, Васил Кутлев, Божидар Шуманов, Димитър Николов, Андриян Петров, Ангел Безергянов.
„Проблемите, които решаваме, са човешки, а не партийни. Затова листата ни е с голям процент гражданска квота, млади хора, ангажирани с развитието на общината“, допълни кандидат-кметът.
„Щастлив съм, че тези бази, които бяха в окаяно състояние, днес предлагат отлични условия“, заяви Андриян Петров. Според него сега е нужно мъдро управление, което да търси и намира баланса между различните клубове, защото всичко е направено за спортната общност и за децата на града.
„Открихме още една прекрасна спортна зала в кв. „Райково“ към гимназията. Има един салон на автотранспорта, който не се ползва. Искат се малко пари, за да се ремонтират съблекалните и залата може да се ползва за волейбол и баскетбол“, каза Петров.
„Разчитам на взаимодействие между вас и нас с цел постоянно да подобряваме условията за спорт с правомощията, които имаме. Ние искаме да направим необходимото, за да можем да се поздравяваме с успехи и да възродим славата на спортните клубове в Смолян“, каза Ангел Безергянов, който в изминалия мандат бе ръководител на групата общински съветници от ГЕРБ в местния парламент.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019: Николай Мелемов, кандидат за кмет на Смолян: Добрите резултати в Смолян нямаше да са възможни без подкрепата на държавата и ЕС

Местни избори 2019: Николай Мелемов, кандидат за кмет на Смолян: Добрите резултати в Смолян нямаше да са възможни без подкрепата на държавата и ЕС

8 Октомври 2019 | 16:21 | Агенция "Фокус"
Смолян. Отнасяме се много отговорно към общинските пари. Тъй като средствата все не достигат, гледаме да ги влагаме там, където от тях ще се възползват повече хора. Това заяви на среща с жители на Дунево кандидатът за кмет на Смолян от ГЕРБ Николай Мелемов. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Той припомни, че в Търън и Смилян са направени спортни площадки, а училищата са обновени.
Мелемов подчерта, че основните цели са постигнати и ако получи доверието на своите съграждани, в следващия мандат ще обърне повече внимание на крайните квартали и по-малките населени места. Той допълни, че изразходват обществените средства много внимателно, без разхищения.
„Много усилия насочихме към децата и образованието. Неслучайно Смолян бе обявен за град на знанието. Нашият принос е, че обновихме и санирахме училищата и детските градини, за да растат децата в добра европейска среда. Заложихме много на изграждането и поддръжката на спортни бази - спортна зала, басейн, игрища, площадки. Всичко това е важно за младите семейства, защото най-голямата болка на хората е, че младите отиват на места, където получават по-голяма заплата. Старахме се да направим така, че хората да не бягат заради липса на добри условия. Единствената причина, поради която младите напускат града, е по-ниското заплащане. Ние се постарахме да направим Смолян добро място за отглеждане на деца. А Дунево е прекрасно, спокойно и красиво, но знаем и задачите, които ни чакат за подобряване на инфраструктурата“, подчерта Николай Мелемов.
Кандидат-кметът поясни, че почти всичко направено в Смолян е с привлечени от Европейския съюз и от държавата средства, защото приходите в общината не са достатъчни, за да се поддържа всичко. „Постигнатото нямаше да го има без еврофондовете и държавата“, коментира Мелемов.
Пред присъстващите се представиха кандидатите за съветници: Марин Захариев, Борислав Георгиев, Димитър Николов, д-р Димитър Делчев, Петър Мирчев, Елин Лилов, Ангел Безергянов и Веселин Грашев.
„Има много листи, много кандидати. И всички могат да обещават каквото искат, в това число и чудеса. Ние обаче няма как да обещаваме невъзможни неща. Осем години управляваме и казваме само това, което реално ще се случи. Помните, че още в началото на управлението ни си взехме уличното осветление, което беше на външна фирма и още се съдим за много пари. Знаете, че си правим пейки, кошчета, кашпи, отглеждаме цветя. Предстои да изтече договорът за сметосъбирането. Имаме намерение общината да си вземе и тази дейност. Целта ни е максимално да намалим разходите, за да остават повече средства за инфраструктура и развитие на кварталите“, заяви Марин Захариев, който два мандата бе заместник-кмет в екипа на Мелемов.
„Ако виждате в наше лице хора, които могат да работят за община Смолян, се надяваме да ни подкрепите на 27 октомври с номер 43 в бюлетината“, подчерта Захариев.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Демонстранти хвърлиха коктейли
Демонстранти хвърлиха коктейли "Молотов" срещу полицията в Хонгконг. 18 ноември ...

ВИДЕО
Безпрецедентно наводнение във Венеция
Безпрецедентно наводнение във Венеция
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.