НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 04:49


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд 23-годишен мъж, обвинен за убийство в село Старо Оряхово

Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд 23-годишен мъж, обвинен за убийство в село Старо Оряхово

30 Септември 2019 | 14:00 | Агенция "Фокус"
Варна. Окръжната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт във Варненския окръжен съд за убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна. Подсъдим за квалифицираното убийство е 23-годишният Тодор Т., а жертва на тежкото умишлено престъпление е 70-годишният му съселянин Недялко Г.
На 8 февруари тази година около 17.00 часа в магазин в село Старо Оряхово, пред който имало няколко маси, се засекли Тодор, известен сред съселяните си с прякора Лудия, и Недялко. 70-годишният мъж работел като пастир. Всяка сутрин преди работа пиел кафе пред магазина, а вечер работодателят му го оставял пак там. След като Тодор забелязал присъствието на пастира, споделил на свидетел по делото, с когото пиели бира, че се дразни от Недялко, че му „има зъб“ и ще го набие.
Около 20.30 часа пристигнал друг свидетел по делото, когото Недялко почерпил. Половин час по-късно помолил съселянина си да го придружи до дома му, тъй като бил употребил значително количество алкохол. Мъжът го оставил в изоставена тухлена постройка, в която живеел 70-годишният Недялко.
По-късно от магазина си тръгвал и подсъдимият, минал пред дома на сестра си, взел от навеса с дървата за огрев дърво с дължина около метър и половина и отишъл в дома на Недялко. Тодор влязъл в къщата, видял жертвата си, която била с гръб, и започнал да му нанася удари с дървото по гърба. Част от дървения кол се счупил от ударите. Недялко направил опит да го издърпа от ръцете на Тодор, но не успял. Разгневен, 23-годишният продължил побоя над възрастния мъж с юмруци по лицето и главата. Когато Недялко спрял да мърда, извлачил тялото му на двора и го захвърлил заедно с вещите му. Започнал да чупи дървените плоскости, с които били закрити прозорците, изкъртил и вратата, като забил кола в нея.
Тройната съдебномедицинска експертиза сочи като причина за смъртта механичната асфикция от аспирация на кръв в дихателните пътища и белите дробове на убития Недялко, причинена от кръвоизлив от разкъсаните съдове при счупването на костите на лицевата част на черепа.
Авторството на деянието се доказва освен от признанията на подсъдимия, и от ДНК-експертизите на веществени доказателства. Единственото смекчаващо вината на Тодор Т. обстоятелство е неговото чисто съдебно минало.
Предстои делото срещу 23-годишния Тодор да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Наказанието за престъплението е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Посрещнаха Пендаровски в Белград с най-високи държавни почести. 22 ноември 2019 г.
Посрещнаха Пендаровски в Белград с най-високи държавни почести. 22 ноември 2019 ...

ВИДЕО
Безпрецедентно наводнение във Венеция
Безпрецедентно наводнение във Венеция
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.