НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 19:11


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Зам.-министър Любен Кънчев: Тук, в Родопите, осъзнаваме какво означава патриотизъм

Зам.-министър Любен Кънчев: Тук, в Родопите, осъзнаваме какво означава патриотизъм

10 Октомври 2019 | 14:32 | Агенция "Фокус"
Смолян. Заместник-министърът на туризма Любен Кънчев участва в откриването на 16-то Международно туристическо изложение „Планините на България – гостоприемство в четири сезона”, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Смолян. Пред участниците и гостите на изложението той заяви, че всички българи е изключително приятно да идват в Родопите. „Тук, в Родопите, намираме възможност да се регенерираме не само духовно и физически, но и да създадем сили за творческа работа и ентусиазъм в отношенията. Тук осъзнаваме какво означава патриотизъм. Това е така, защото в Родопите и Смолян всичко е естествено, природата е автентична, взаимоотношенията между хората също, гостоприемството е нормално поведение. Тук естествено се редуват четирите сезона в годината и привличат почитателите на природата. Така съвсем естествено за 16-ти пореден път в Смолян се провежда това международно туристическо изложение, с участие на гостите, които оценяват качествата на българската природа“, посочи зам.-министър Кънчев.
Той отбеляза, че когато приятелите се събират е празник, но като се събират редовно като тук, това и синергия, която създава нови качества, видими резултати и качества за живот. „Щастлив съм, че Министерството на туризма е част от тази обща синергия, която се създава тук в Смолян по един напълно естествен и лесновъзприемчив начин. Бих искал да гарантирам за това, че с участието на Министерството във всичко позитивно и качествено, ще подпомагаме то да се случва, защото то е от полза за хората обществото, туризма и за България въобще“, каза още зам.-министър и пожела успах на туристическото изложение и всички участници в него.
Нели ГЕРГЬОВСКА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

В Смолян ще се проведе туристическото изложение „Планините на България – гостоприемство в четири сезона”

В Смолян ще се проведе туристическото изложение „Планините на България – гостоприемство в четири сезона”

10 Октомври 2019 | 07:50 | Агенция "Фокус"
Смолян. Туристическото изложение „Планините на България – гостоприемство в четири сезона” ще се проведе за 16-ти път от днес до 12 октомври 2019 г. в Родопски драматичен театър „Николай Хайтов”. Това съобщиха от пресцентъра на Община Смолян. Събитието се провежда под патронажа на кмета на Община Смолян, като откриването ще се състои от 12.00 часа във фоайето на втория етаж.
Проявата се организира от Регионална туристическа асоциация „Родопи”, Организацията за управление на туристически район „РОДОПИ“ и Община Смолян, с утвърденото в годините партньорство на Министерството на туризма, Областен управител - Смолян и национално представените туристически организации: БТК, БХРА и АБТТА.
Целта на изложението е да се срещнат представители на туристическия бизнес и техни сдружения, специалисти от общински администрации, граждани и гости на Смолян. Едните представят възможностите за отдих и развлечения в своите туристически дестинации, а другите получават интересуващата ги информация и се запознават с предлагането на нови услуги. На форума се дискутират актуални проблеми на туристическото развитие с участието на представители на местните и държавни власти, бизнеса и неправителствени организации в сферата на туризма. Чрез трите основни форми на изява – изложбени щандове, Дискусионна „Кръгла маса” и запознаване на място с туристически услуги - форумът предлага възможности за:
- презентация на нови туристически атракции в други планинските райони на страната.
- информация за цените на туристическите услуги в зимните курорти преди идващия ски-сезон
- установяване на нови бизнес-контакти
- обмяна на мнения и споделени виждания относно проблемите в туристическия отрасъл в нашата страна
- дискусия по състоянието на туристическото райониране на България.
Тази година на 20 щанда ще се представят възможности за почивка и отдих в Средните Родопи, Пирин, Стара Планина, Витоша. Ще бъдат демонстрирани туристически продукти от регионите на София, Варна, Велинград, Девин, Велико Търново, Стрелча, Поморие, Минерални бани, Банско, Смолян и Чепеларе.
През втория ден на форума ще бъдат презентирани новости за предстоящия зимния сезон 2018/19 в курортите Велинград, Банско и Пампорово. Участниците в проявата ще могат да посетят приключенския парк в местността Амзово, край Смолян, както да се запознаят с туристическия продукт на община Девин в организирания за тях опознавателен тур през третия ден на форума.
В изложението ще участват близо 80 хотелиери, туроператори, представители на местните власти и на държавни институции с отношение към туризма, специалисти от неправителствени организации в туристическия бранш от България, Естония и Северна Македония.
В рамките на туристическото изложение представяме уникалната фотоизложба „Села: памет и живо наследство във фотообектива“, която е част от програмата на Пловдив 2019 – европейска столица на културата. Фотоизложбата се реализира по проект „Карай, снимай, покажи: села и живо наследство във фотообектива“, изпълняван от НЧ „Проф. д-р Асен Златаров“ – с. Смолян, в партньорство с Община Смолян, Регионален исторически музей „Стою Шишков“ – Смолян и Етнографски музей – Пловдив.
За втора поредна година, като съпътстващо събитие на туристическото изложение, Областна дирекция „Държавен фонд Земеделие“ и Община Смолян организират и Фермерски пазар, който е разположен във фоайето на първия етаж на РДТ „Н. Хайтов“ и в него ще се включат над 20 местни производители.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Президентът на Сирия Башар Асад посети правителствените сили в Идлиб. 22 октомври 2019 г.
Президентът на Сирия Башар Асад посети правителствените сили в Идлиб. 22 октомвр...

ВИДЕО
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.