СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Съдът в Ямбол остави в ареста мъжа, обвинен в убийството на медицински специалист в с. Орешник в община Тополовград

Съдът в Ямбол остави в ареста мъжа, обвинен в убийството на медицински специалист в с. Орешник в община Тополовград

Ямбол. По искане на Окръжна прокуратура – Ямбол, съдът задържа под стража Иван П., обвинен в убийство на медицински специалист. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.По искане на Окръжна прокуратура – Ямбол, съдът задържа под стража Иван П. Той е обвинен за това, че на 08.10.2019 г. в с. Орешник, община Тополовград, в здравната служба на селото, умишлено умъртвил (чре...

10 Октомври 2019 | 16:46 | Агенция "Фокус"

Убийство в село Орешник (ОБЗОР)

Убийство в село Орешник (ОБЗОР)

Орешник. Убийство в село Орешник беляза вторника. Сутринта в РУ - Тополовград е получен сигнал за намерено безжизнено тяло в здравната служба на село Орешник. Тялото е на 72-годишен фелдшер. езабавно към мястото бил насочен оперативен екип, който при извършения първоначален оглед установил множество следи от насилие по тялото на мъжа. По случая е образувано досъдебно производство, предприети са оперативно-издирвателни действия за установяването и задържането на извършителя. По-късно извършителят бе задържан. На брифинг главният секретар на МВР Ивайло Иванов поясни, че задържаният е 37-годишен мъж. Той поясни, че е създадена организация и заградителни дейности, като разследващите се ориентирали бързо и се насочили към човек от селото, който може да е евентуалният извършител. Предприета е специализирана полицейска операция с участието на екипи от "Гранична полиция". След обстоен анализ, имайки предвид предишни действия на заподозрения, е извикан екип на СОБТ и са предприети мерки за сигурността на местните хора. Заподозреният е локализиран в дома му, служители на Института по психология са осъществили контакт с него, изведен e от жилището и е задържан без използването на оръжие. Главният секретар благодари на участвалите в акцията служители за бързата и професионална реакция. "До момента няма сигнали от местните хора, че задържаният е проявявал агресия. Към момента 37-годишният е бил под парична гаранция, определена му във връзка с предишна случка, когато е бил задържан в столицата през декември 2018 и по образувано досъдебно производство по чл. 144 от НК", уточни директорът на ГД „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски. Огледът на мястото продължава, както и другите процесуално-следствени действия, образувано е досъдебно производство по чл. 116 ал. 2, съобщи окръжният прокурор Д. Дойчев. Мястото, където е намерена жертвата сочи, че е възможно смъртта на медицинския специалист да е настъпила при и по повод изпълнение на служебните му задължения. Разследването продължава под ръководството на наблюдаващия прокурор.

8 Октомври 2019 | 21:02 | Агенция "Фокус"

Гл. комисар на МВР Ивайло Иванов: Задържан е 37-годишен мъж, заподозрян за убийството в Орешник

Гл. комисар на МВР Ивайло Иванов: Задържан е 37-годишен мъж, заподозрян за убийството в Орешник

Орешник. 37-годишен мъж, заподозрян за тежко престъпление, е задържан от екипи на СОБТ, съобщи главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов на брифинг в с. Орешник, община Тополовград, област Хасково след сигнал днес за открит мъртъв 72-годишен жител на населеното място. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Създадена е организация и заградителни дейности, като разследващите се ориентирали бързо и се насочили към човек от селото, който може да е евентуалният извършител. Предприета е специализирана полицейска операция с участието на екипи от Гранична полиция. След обстоен анализ, имайки предвид предишни действия на заподозрения, е извикан екип на СОБТ и са предприети мерки за сигурността на местните хора. Заподозреният е локализиран в дома му, служители на Института по психология са осъществили контакт с него, изведен e от жилището и е задържан без използването на оръжие. Главният секретар благодари на участвалите в акцията служители за бързата и професионална реакция. До момента няма сигнали от местните хора, че задържаният е проявявал агресия. Към момента 37-годишният е бил под парична гаранция, определена му във връзка с предишна случка, когато е бил задържан в столицата през декември 2018 и по образувано досъдебно производство по чл. 144 от НК, уточни директорът на ГД „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски. Огледът на мястото продължава, както и другите процесуално-следствени действия, образувано е досъдебно производство по чл. 116 ал. 2, съобщи окръжният прокурор Д. Дойчев. Мястото, където е намерена жертвата сочи, че е възможно смъртта на медицинския специалист да е настъпила при и по повод изпълнение на служебните му задължения. Разследването продължава под ръководството на наблюдаващия прокурор.

8 Октомври 2019 | 19:55 | Агенция "Фокус"

Задържан е заподозряният за убийството на фелдшер в Орешник

Задържан е заподозряният за убийството на фелдшер в Орешник

София. Задържан е заподозряният за убийството на фелдшер в Орешник. Това съобщиха за Агенция "Фокус" от пресцентъра на МВР Бояна МАРКОВА

8 Октомври 2019 | 17:33 | Агенция "Фокус"

72-годишен фелдшер в здравната служба на село Орешник е намерен убит, полицията издирва извършителя

72-годишен фелдшер в здравната служба на село Орешник е намерен убит, полицията издирва извършителя

Тополовград. 72-годишен фелдшер в здравната служба на село Орешак е намерен убит. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Криминалисти от ОДМВР - Хасково издирват извършителя на тежкото криминално престъпление. Тази сутрин в РУ - Тополовград е получен сигнал за намерено безжизнено тяло на 72-годишен мъж – фелдшер в здравната служба на село Орешник. Незабавно към мястото бил насочен оперативен екип, който при извършения първоначален оглед установил множество следи от насилие по тялото на мъжа. По случая е образувано досъдебно производство, предприети са оперативно-издирвателни действия за установяването и задържането на извършителя.

8 Октомври 2019 | 13:47 | Агенция "Фокус"