СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Съдът в Ямбол остави в ареста мъжа, обвинен в убийството на медицински специалист в с. Орешник в община Тополовград

Съдът в Ямбол остави в ареста мъжа, обвинен в убийството на медицински специалист в с. Орешник в община Тополовград

Ямбол. По искане на Окръжна прокуратура – Ямбол, съдът задържа под стража Иван П., обвинен в убийство на медицински специалист. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.По искане на Окръжна прокуратура – Ямбол, съдът задържа под стража Иван П. Той е обвинен за това, че на 08.10.2019 г. в с. Орешник, община Тополовград, в здравната служба на селото, умишлено умъртвил (чре...

10 Октомври 2019 | 16:46 | Агенция "Фокус"

Община Тополоград обяви траур за убития фелдшер Димитър Факиров

Община Тополоград обяви траур за убития фелдшер Димитър Факиров

Тополовград. Временно изпълняващият длъжността кмет на Община Тополовград обяви утрешния ден 10 октомври за Ден на траур в Общината, в памет на гибелта на Димитър Факиров. Това съобщиха от Община Тополовград. Със заповед се забранява провеждането на публични тържества и радостни ритуали през целия ден.Временният градоначалник изпрати Съболезнователно писмо до семейството на медицинският фелдшер Димитър Факиров, станал жертва на жестоко убийство. В него се казва: „ Дълбоко сме покрусени от жестокостта на престъплението,при което загина г-н Факиров. Той беше един от добрите медици на Община Тополовград. Ще го запомним като добър професионалист, скромен и добър човек. Скърбим заедно с Вас!“ В знак на съпричастност към неговите близки, националният флаг на всички общински сгради ще бъде свален наполовина.

9 Октомври 2019 | 15:38 | Агенция "Фокус"

Гл. комисар на МВР Ивайло Иванов: Задържан е 37-годишен мъж, заподозрян за убийството в Орешник

Гл. комисар на МВР Ивайло Иванов: Задържан е 37-годишен мъж, заподозрян за убийството в Орешник

Орешник. 37-годишен мъж, заподозрян за тежко престъпление, е задържан от екипи на СОБТ, съобщи главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов на брифинг в с. Орешник, община Тополовград, област Хасково след сигнал днес за открит мъртъв 72-годишен жител на населеното място. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Създадена е организация и заградителни дейности, като разследващите се ориентирали бързо и се насочили към човек от селото, който може да е евентуалният извършител. Предприета е специализирана полицейска операция с участието на екипи от Гранична полиция. След обстоен анализ, имайки предвид предишни действия на заподозрения, е извикан екип на СОБТ и са предприети мерки за сигурността на местните хора. Заподозреният е локализиран в дома му, служители на Института по психология са осъществили контакт с него, изведен e от жилището и е задържан без използването на оръжие. Главният секретар благодари на участвалите в акцията служители за бързата и професионална реакция. До момента няма сигнали от местните хора, че задържаният е проявявал агресия. Към момента 37-годишният е бил под парична гаранция, определена му във връзка с предишна случка, когато е бил задържан в столицата през декември 2018 и по образувано досъдебно производство по чл. 144 от НК, уточни директорът на ГД „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски. Огледът на мястото продължава, както и другите процесуално-следствени действия, образувано е досъдебно производство по чл. 116 ал. 2, съобщи окръжният прокурор Д. Дойчев. Мястото, където е намерена жертвата сочи, че е възможно смъртта на медицинския специалист да е настъпила при и по повод изпълнение на служебните му задължения. Разследването продължава под ръководството на наблюдаващия прокурор.

8 Октомври 2019 | 19:55 | Агенция "Фокус"

Задържан е заподозряният за убийството на фелдшер в Орешник

Задържан е заподозряният за убийството на фелдшер в Орешник

София. Задържан е заподозряният за убийството на фелдшер в Орешник. Това съобщиха за Агенция "Фокус" от пресцентъра на МВР Бояна МАРКОВА

8 Октомври 2019 | 17:33 | Агенция "Фокус"

72-годишен фелдшер в здравната служба на село Орешник е намерен убит, полицията издирва извършителя

72-годишен фелдшер в здравната служба на село Орешник е намерен убит, полицията издирва извършителя

Тополовград. 72-годишен фелдшер в здравната служба на село Орешак е намерен убит. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Криминалисти от ОДМВР - Хасково издирват извършителя на тежкото криминално престъпление. Тази сутрин в РУ - Тополовград е получен сигнал за намерено безжизнено тяло на 72-годишен мъж – фелдшер в здравната служба на село Орешник. Незабавно към мястото бил насочен оперативен екип, който при извършения първоначален оглед установил множество следи от насилие по тялото на мъжа. По случая е образувано досъдебно производство, предприети са оперативно-издирвателни действия за установяването и задържането на извършителя.

8 Октомври 2019 | 13:47 | Агенция "Фокус"