НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 08:55


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Следпразничен трафик (ОБЗОР)

Следпразничен трафик (ОБЗОР)

23 Септември 2019 | 20:14 | Агенция "Фокус"
София. Засилен трафик заради трите почивни дни имаше по пътните направления в страната. Служителите на „Пътна полиция“ подпомагаха и контролираха движението, където е необходимо. От полицията апелираха шофьорите да карат със съобразена скорост, да спазват дистанция, да не предприемат рискови изпреварвания и да са толерантни на пътя. Интензивен бе трафикът по главен път Е-79 в района на Симитли, а пътни полицаи подпомагаха шофьорите. Натоварен бе трафикът и по пътя Велинград – Варвара. Такова бе движението и по главен път I-8 Белово-Пазарджик-Пловдив. Струпване на автомобили се бе образувало на вход на ГКПП „Малко Търново“. В следобедните часове до към 18.00 ч. изключително интензивен на изход бе трафикът на границата с Турция и на вход за автомобили на ГКПП "Кулата" и "Маказа". Заради очаквания трафик бяха въведени редица мерки. В участъка от автомагистрала „Струма“ край Дупница имаше две ленти за движение за леките автомобили и ППС до 12 т в посока София и една - за Кулата. Тъй като на автомагистрала „Хемус“ продължават ремонтно-възстановителните работи на съоръженията при 19-и км и при 36-и км, както и на тръбата за София на тунел „Витиня“, за улеснение на пътуващите в отсечките с ремонт има две ленти за пътуващите за София и една за Варна. Алтернативен маршрут в посока Монтана и Видин бе проходът „Петрохан“ и Искърското дефиле, а в посока Варна - път I-1 София - Ботевград. За облекчаване на движението през Владая и повишаване на пътната безопасност днес имаше две ленти за влизащите в София. Алтернативен маршрут на първокласния път бе автомагистрала „Струма“.
До 20.00 ч. бе спряно движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища. Целта бе повишаване на безопасността и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата в края на почивните дни.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Натоварен е трафикът по главен път I-8 Белово-Пазарджик-Пловдив

Натоварен е трафикът по главен път I-8 Белово-Пазарджик-Пловдив

23 Септември 2019 | 19:14 | Агенция "Фокус"
Пазарджик. Натоварен е трафикът по главен път I-8 Белово-Пазарджик-Пловдив, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пазарджик. В района на ханче Септември има полицейски патрул, който следи за спазване ограниченията на скоростта. Колони от автомобили се образуват на входа на Пазарджик в района на кръговите кръстовища на моста на река Марица.
Албена ЖИЛЕКОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

ГД "Гранична полиция": Изключително интензивен на изход е трафикът на границата с Турция, интензивно е движението на  вход за автомобили на ГКПП "Кулата" и "Маказа"

ГД "Гранична полиция": Изключително интензивен на изход е трафикът на границата с Турция, интензивно е движението на вход за автомобили на ГКПП "Кулата" и "Маказа"

23 Септември 2019 | 16:41 | Агенция "Фокус"
София. Изключително интензивен на изход е трафикът на границата с Турция, интензивен е на вход за автомобили на ГКПП "Кулата" и "Маказа". Това съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция "Гранична полиция". Информацията за трафика е към 15.30 ч.На границата с Република Турция на ГКПП "Капитан Андреево" и ГКПП "Лесово" трафикът е изключително интензивен на изход за товарни автомобили. Във връзка с ремонтни дейности на съпределните гранични пунктове се извършва бавна обработка на преминаващите от страна на турските гранични власти. На останалите гранични пунктове трафикът е нормален. Във връзка с извършване на ремонтно строителни дейности на ГКПП "Златарево", от "Гранична полиция" уведомяват, чео 14 октомври 2019г. движението през пункта ще бъде затруднено.
От "Гранична полиция" напомнят, че от съображение за безопасност поради ниското ниво на р. Дунав фериботната платформа, обслужваща фериботната връзка Оряхово – Бекет ще работи само през светлата част на денонощието – от 08.00 ч. до 22.00 ч.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Струпване на автомобили се е образувало на вход на ГКПП „Малко Търново“

Струпване на автомобили се е образувало на вход на ГКПП „Малко Търново“

23 Септември 2019 | 15:02 | Агенция "Фокус"
Бургас. Струпване на автомобили се е образувало на вход на ГКПП „Малко Търново“. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Бургас дежурният на пункта. Около десет са изчакващите да преминат границата автомобили. На изход от пункта преминаването се осъществява без забавяне, няма образувани колони от автомобили.
Мария ПОПЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

МВР: За облекчаване на трафика към столицата през Владая са осигурени две ленти за влизащите в София

МВР: За облекчаване на трафика към столицата през Владая са осигурени две ленти за влизащите в София

23 Септември 2019 | 14:50 | Агенция "Фокус"
София. За облекчаване на трафика към столицата през Владая са осигурени две ленти за влизащите в София. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.
В следобедните часове се очаква завишаване на трафика по магистралите и главните пътища на страната в посока към големите градове. Служителите на „Пътна полиция“ ще подпомагат и контролират движението, където е необходимо. От полицията апелират шофьорите да карат със съобразена скорост, да спазват дистанция, да не предприемат рискови изпреварвания и да са толерантни на пътя.
Към момента е силно интензивен трафикът в посока към София по път Е-79 в района на Симитли. Пътни полицаи са на място и подпомагат движението.
С цел безопасност и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата в последния почивен ден, от 14.00 часа до 20.00 часа е в сила ограничение за движението на камиони над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища. От 10.00 часа в участъка от АМ „Струма“ край Дупница има две ленти за движение за леките автомобили и ППС до 12 т в посока София и една - за Кулата.
На АМ „Хемус“ продължават ремонтно-възстановителните работи на съоръженията при 19-и км и при 36-и км, както и на тръбата за София на тунел „Витиня“. За улеснение на пътуващите в отсечките с ремонт има две ленти за пътуващите за София и една за Варна. Алтернативен маршрут в посока Монтана и Видин е проходът „Петрохан“ и Искърското дефиле, а в посока Варна - път I-1 София - Ботевград.
За облекчаване на движението през Владая и повишаване на пътната безопасност днес има две ленти за влизащите в София. Алтернативен маршрут на първокласния път е АМ „Струма“.
На този етап нормално се осъществява преминаването през граничните пунктове с Гърция, Сърбия, Северна Македония, Румъния и Турция, информират от ГД „Гранична полиция“. На българо-турската граница, на ГКПП „Капитан Андреево“ и на ГКПП „Лесово“ трафикът е изключително интензивен на изход за товарни автомобили. Причина са ремонтни дейности на съпределните гранични пунктове.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Интензивен е трафикът по път Е-79 в района на Симитли

Интензивен е трафикът по път Е-79 в района на Симитли

23 Септември 2019 | 14:24 | Агенция "Фокус"
София. Интензивен е трафикът по път Е-79 в района на Симитли. Това съобщиха за Агенция "Фокус" от пресцентъра на МВР. В района на Симитли пътни полицаи подпомагат пътуващите. Към момента трафикът около входните артерии на столицата е нормален.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Натоварен е трафикът по пътя Велинград – Варвара

Натоварен е трафикът по пътя Велинград – Варвара

23 Септември 2019 | 14:21 | Агенция "Фокус"
Пазарджик. Натоварено е движението по планинската отсечка Велинград - Варвара, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пазарджик. Интензивен е трафикът от Велинград към Пазарджик. В дефилето се образуват колони от автомобили. На места на шосето има паднали камъни, които не затрудняват трафика. На входа на пътя Варвара - Велинград има поставено светещо табло с предупредителен знак за опасност от падащи камъни. Полицейски патрул е разположен на ханче „Септември“.
Албена ЖИЛЕКОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Затворена за движение е пътната отсечка от кв. „Ветрен“ за Бургас поради аварирал товарен автомобил

Затворена за движение е пътната отсечка от кв. „Ветрен“ за Бургас поради аварирал товарен автомобил

23 Септември 2019 | 14:02 | Агенция "Фокус"
Бургас. Затворена за движение е пътната отсечка от кв. „Ветрен“ за Бургас поради необходимостта от вдигане на аварирал в дясната пътна лента товарен автомобил. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Бургас Цветелина Рандева от ОДМВР – Бургас. Товарният автомобил е полегнал на дясната си страна върху крайпътен насип. Вероятно дейностите ще приключат за 45 мин. Обходният маршрут е по пътя Камено – „Лукойл“ – кв. „Долно Езерово“.
Мария ПОПЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Създадена е необходимата организация от страна на Областна дирекция на МВР – Благоевград във връзка с очаквания по-интензивен трафик след серията почивни дни

Създадена е необходимата организация от страна на Областна дирекция на МВР – Благоевград във връзка с очаквания по-интензивен трафик след серията почивни дни

23 Септември 2019 | 11:21 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Създадена е необходимата организация от страна на Областна дирекция на МВР – Благоевград във връзка с очаквания по-интензивен трафик след серията почивни дни по повод 22 септември -Денят на Независимостта на България, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. На различни места в региона ще бъдат изведени допълнителни полицейски патрули, които ще следят за спазване правилата за движение, както и ще оказват съдействие при образуването на задръствания или колони от автомобили. Традиционно най-натоварено се очаква да бъде движението по главен път Е-79 в посока от ГКПП „Кулата“ към София и по второкласен път – 19 Симитли – Гоце Делчев от Банско към столицата. Образуването на задръствания е възможно в Кресненското дефиле, както и при пътен възел „Симитли“, където се събира целия трафик на идващите от Гърция и тези от Банско.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

АПИ: От 14.00 часа до 20.00 часа се спира движението на камионите над 12 т по автомагистралите

АПИ: От 14.00 часа до 20.00 часа се спира движението на камионите над 12 т по автомагистралите

23 Септември 2019 | 08:21 | Агенция "Фокус"
София. От 14.00 часа до 20.00 часа се спира движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“. Целта е повишаване на безопасността и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата в края на почивните дни. Във връзка с очаквания интензивен трафик Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат разумно и със съобразена скорост, да спазват правилата за движение и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване. Рисковото и емоционално шофиране не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата.
Съвместната заповед за спиране на движението на камионите над 12 тона е на АПИ, ГД „Национална полиция“ и ИА „Автомобилна администрация“. Тя предвижда ограничаване на движението по следните участъци от републиканската мрежа:
- автомагистралите;
- път I-1 с. Ребърково - Ботевград, като движението се пренасочва по път
II-16 Ребърково - Своге - Софийски околовръстен път в посока София;
- път I-1 - от Благоевград до ГКПП „Кулата“;
- път I-4 п. в. „Коритна“ - Велико Търново - Шумен;
- път I-5 Русе - Велико Търново;
- път I-8 ГКПП „Калотина“ - София;
- път I-9 Варна - Бургас;
- път II-18 Околовръстен път на град София;
- път II-99 Бургас - Царево.
Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).
От 10.00 часа в участъка от АМ „Струма“ край Дупница ще има две ленти за движение за леките автомобили и ППС до 12 т в посока София и една за Кулата.
Превозните средства над 12 т, включително и автобусите, пътуващи към Кулата се отбиват от АМ „Струма“ при пътен възел „Долна Диканя“, ще преминават по път I-1/Е-79 и при пътен възел „Бобошево“ ще продължават по АМ „Струма“. За пътуващите към София отбиването по път Е-79 ще става при пътен възел „Бобошево“, а качването на магистралата ще бъде при пътен възел „Дупница Север“.
За ППС над 12 т се забранява движението по пътната връзка от път Е-79 към АМ „Струма“, при пътен възел „Дупница Север“ при км 51+236 и по пътните връзки от път ІІ-62 Дупница-Кюстендил към АМ „Струма“ на пътен възел „Дупница Юг“ по направленията: Кюстендил – Благоевград, Кюстендил – София, Дупница – Благоевград и Дупница – София.
На АМ „Хемус“ продължават ремонтно-възстановителните работи на съоръженията при 19-ти км (виадукт „Потоп“) и при 36-ти км (виадукт „Коренишки дол“), както и на тръбата за София на тунел „Витиня“. На мостовите съоръжения, които не са обновявани от построяването им през 80-те години, се извършва ремонт на пътната част и стълбовете. За улеснение на пътуващите в отсечките с ремонт на автомагистралата има две ленти за пътуващите за София и една за Варна. В пиковите часове, когато много хора тръгват на път, е възможно по-бавно придвижване от интензивния трафик, но строителните дейности трябва да се извършат, за да се кара по съоръженията безопасно и удобно. Алтернативен маршрут на АМ „Хемус“ в посока Монтана и Видин е проходът „Петрохан“ и Искърското дефиле, а в посока Варна - път I-1 София - Ботевград.
За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност на 23 септември ще има две ленти за влизащите в София по път I-1 (Е-79). По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Струма“.
Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.
Карта с временната организация на движението по участъците от републиканската пътна мрежа в празничните дни през 2019 г. е достъпна тук.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

1.5 км е опашката от тежкотоварни автомобили на вход на ГКПП „Кулата“

1.5 км е опашката от тежкотоварни автомобили на вход на ГКПП „Кулата“

21 Септември 2019 | 14:13 | Агенция "Фокус"
Благоевград. 1.5 км е опашката от тежкотоварни автомобили на вход на ГКПП „Кулата“, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Трафикът от автомобили на вход и изход на пункта е спокоен.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Самолет прелита над Статуята на свободата в Ню Йорк. 21 октомври 2019 г.
Самолет прелита над Статуята на свободата в Ню Йорк. 21 октомври 2019 г.

ВИДЕО
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.