НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 21:41


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Ясни са кандидатите за общински съветници на ГЕРБ-СДС и БСП за местния вот в столицата (ОБЗОР)

Ясни са кандидатите за общински съветници на ГЕРБ-СДС и БСП за местния вот в столицата (ОБЗОР)

23 Септември 2019 | 19:42 | Агенция "Фокус"
София. Ясни са кандидатите за общински съветници на ГЕРБ-СДС и БСП за местния вот в столицата. Те станаха ясни след като двете основни партии регистрираха кандидатите си в Общинската избирателна комисия. Освен кандидат на ГЕРБ за кмет на София Йорданка Фандъкова ще бъде водач на листата за общински съветници. На второ място е Иво Петров, а на трето досегашният председател на Столичния общински съвет Елен Герджиков. ГЕРБ влиза в битката за София със 61 кандидати за общински съветници. Сред кандидатите за съветници са досегашните в лицето на Малина Едрева, Николай Асенов Стойнев, Лорита Радева и други. От управляващата партия представиха и своите кандидати за кметове за всички столични райони. БСП регистрира кандидатите за районни кметове, кметове на кметства и листата за общински съветници в София. Листата с кандидатите на Местна коалиция "БСП за България" за общински съветници води лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов. Втора е досегашният заместник-председател на СОС Милка Христова. БСП също се явява с листа от 61 кандидати. В първата десетка попадат 6 от общо седемте досегашни общински съветници от групата на БСП.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пълен списък с кандидатите на местната коалиция ГЕРБ-СДС в София за общински съветници и кметове на райони

Пълен списък с кандидатите на местната коалиция ГЕРБ-СДС в София за общински съветници и кметове на райони

23 Септември 2019 | 18:46 | Агенция "Фокус"
София. Агенция "Фокус" публикува пълния списък с кандидатите на местната коалиция ГЕРБ-СДС в София за общински съветници и кметове на райони. Списъкът бе разпространен от пресцентъра на ПП ГЕРБ.
Кандидати за общински съветници:
1.Йорданка Асенова Фандъкова
2.Иво Спасов Петров
3.Елен Стойчев Герджиков
4.Малина Едрева Одоен
5.Ивайло Тодоров Петков
6.Николай Асенов Стойнев
7.Антон Господинов Койчев
8.Асен Иванов Николов
9.Татяна Николова Георгиева
10.Екатерина Евлогиева Йорданова
11.Валя Николчова Чилова
12.Лорита Георгиева Радева
13.Силвия Тошкова Христова
14.Анна Илиева Стойкова
15.Зафир Кирилов Зарков
16.Георги Валентинов Георгиев
17.Борислав Иванов Бориславов
18.Ваня Лазарова Тагарева
19.Стефан Марчев Марков
20.Христиан Иванов Петров
21.Радослав Йончев Влахов
22.Прошко Начев Прошков
23.Ботьо Генчев Ботев
24.Симеон Младенов Колев
25.Димитър Бойков Вучев
26.Веселин Христов Милев
27.Радослав Игнатов Абрашев
28.Борис Петров Петров
29.Диян Величков Стаматов
30.Ирина Иванова Йорданова-Колева
31.Катя Георгиева Грънчарова
32.Йоанна Николова Драгнева
33.Анатоли Благоев Илиев
34.Миглена Буянова Атанасова
35.Николай Стоянов Диков
36.Нина Вълчева Чанева
37.Миглена Георгиева Горанова
38.Владимир Андонов Данаилов
39.Димо Красимиров Василев
40.Михаела Атанасова Иванова
41.Павел Михайлов Савов
42.Живка Стоянова Новкова
43.Николай Стоянов Николов
44.Георги Бисеров Николов
45.Иван Александров Кутлин
46.Деян Петков Петков
47.Михаил Владимиров Владов
48.Борислав Иванов Борисов
49.Соня Кръстанова Костадинова
50.Милена Руменова Янкулова
51.Атанас Петров Мишев
52.Ангел Иванов Корсачки
53.Стойчо Тодоров Томов
54.Анелия Веселинова Йотова
55.Пламен Николаев Николов
56.Янка Ивова Дръндова
57.Александър Ангелов Арнаутски
58.Димитър Стефанов Хаджикотев
59.Златко Иванов Златков
60.Здравко Кирилов Марков
61.Лава Трифонова Коцева
Кандидати за кметове на райони:
"Средец"- Любомир Ковачев
"Красно село"-Христо Апостолов
"Възраждане"-Савина Савова
"Оборище"-Петър Митев
"Сердика"-Тодор Кръстев
"Подуяне"-Ева Митова
"Слатина"-Наталия Стоянова
"Изгрев"-Цветомир Жеков
"Лозенец" -Любомир Дреков
"Триадица"-Николай Терзиев
"Красна поляна"-Иван Чакъров
"Илинден"-Иван Божилов
"Надежда"-Димитър Димов
"Искър"-Ивайло Цеков
"Младост"-Мария Илиева
"Студентски"-Димитър Дилчев
"Витоша"-Теодор Петков
"Овча купел"-Христина Семерджиева
"Люлин" - Милко Младенов
"Връбница"-Младен Младенов
"Нови Искър"-Даниела Райчева
"Кремиковци"-Лилия Донкова
"Панчарево"- Димитър Сичанов
Банкя - Рангел Марков
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Борис Цветков, БСП: Влизам в районната кметска надпревара за район Искър заради хората, които искат промяна

Борис Цветков, БСП: Влизам в районната кметска надпревара за район Искър заради хората, които искат промяна

23 Септември 2019 | 17:26 | Агенция "Фокус"
София. Влизам в районната кметска надпревара за район Искър заради хората, които искат промяна. Това каза за предаването „Софийска трибуна“ по Радио „Фокус“ Борис Цветков, кандидат на БСП за районен кмет и за общински съветник. „Моята мотивация са хората, които отказват да живеят в това безвремие, което не решава нето един от сериозните проблеми на нашите съкварталци. Например, въпреки големия демографски срив, отново има хиляди деца в София, много, от които са от район Искър, които нямат места в общинските детски ясли и градини. При положение, че имаме терени, които са предназначени за градини, имаме и предложения. Целият мандат на настоящия кмет не беше използван, напротив, няколко пъти бяха отхвърлени, внесени от мен и моите колеги предложения. Нещо повече, имахме доскоро две етернитови детски градини, за които чак сега се прие предложението да бъдат ремонтирани“, отбеляза той. Цветков посочи и други ключови проблеми в район Искър. „Продължава проблемът с презастрояването. С цената на много наши битки отстояваме всяка градинка междублоково пространство, детска или спортна площадка. Друг проблем е липсата на довеждащ транспорт. Имаме няколко станции на метрото, но това не пречи през целия ден бул. „Цариградско шосе“ да е задръстен в двете посоки. Поради липсата на довеждащ транспорт нашите съкварталци все още предпочитат личните си автомобили. Ще се преборим за свързването на двете съществуващи тролейбусни линии в кръгов тролейбусен довеждащ транспорт до метрото. Ще подновим и нашето предложение за почасовия билет. Довеждащият транспорт и почасовият билет ще подпомогнат транспортната система в София, ще освободи центъра и ще помогне за подобряването на чистотата на въздуха“, уточни кандидатът за районен кмет. По думите му всички средства на Столична община се изразходват за централните части на града. „Искаме нашите съкварталци, които са не по-малко данъкоплатци от живеещи в центъра, да получават равностойно внимание и отношение“, заяви той. В следващите дни предстоят протести срещу опитите за строеж в парка до езерото и в парка до 108-мо училище, съобщи Борис Цветков. „Настояваме да започнат преговори със собствениците и да бъдат убедени, че общественият интерес не съвпада с изграждането на предвидените блокове. Нека да реализират инвестицията си в района, но не в междублоково пространство“, заяви той. Кандидатът каза още, че е парадоксално, че гражданите не се допускат да заседания на Столичния общински съвет. Той призова всички избиратели да упражнят правото си на глас, защото съдбата на кварталите зависи от всеки един от жителите им.
Веселка ИВАНОВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

БСП регистрира кандидатите за районни кметове, кметове на кметства и листата за общински съветници в София

БСП регистрира кандидатите за районни кметове, кметове на кметства и листата за общински съветници в София

23 Септември 2019 | 15:54 | Агенция "Фокус"
София. БСП регистрира кандидатите за районни кметове, кметове на кметства и листата за общински съветници в София. Това съобщиха от пресцентъра на Градския съвет на БСП - София. БСП регистрира кандидатите за районни кметове, кметове на кметства и листата за общински съветници в София в третия от почивните дни по повод честването на 111 години от обявяването на Независимостта на България. Лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов, заедно със заместник-председателя на СОС от БСП Милка Христова и кандидати за общински съветници внесоха документите в ОИК малко след 10,00 часа днес. В първата десетка попадат 6 от общо седемте досегашни общински съветници от групата на БСП. Водач е Калоян Паргов, №2 е Милка Христова, №3 - Иван Таков, Владимир Данев е №5, Альоша Даков е №8, Николай Николов - №9. Седмият досегашен общински съветник - Борис Цветков е №19. Под №6 в листата е бившият областен управител на София Диана Тонова, а на първото място, определено за гражданска квота, е представителят на коалиционния партньор Комунистическа партия на България ген. Иван Мечков, който е №11. "Все по-убеден и по-сигурен съм, че най-после ще можем да поставим начало на друго, различно и далеч по-успешно за софиянци управление на града, коментира Калоян Паргов след регистрацията. - Желая успех в кампанията на всичките ни кандидати. Мотивирани сме и вярваме, че ще спечелим надпреварата. За да променим досегашния модел на управление и да наложим нов, който е основан на професионализъм, прозрачност и с участието на гражданите". След като регистрираха листата с кандидати за общински съветници на Местна коалиция "БСП за България", Калоян Паргов и Милка Христова присъстваха на официалното представяне на платформата на гражданския кандидат за кмет на София Мая Манолова. БСП подкрепи досегашния омбудсман на Република България в надпреварата за столичен градоначалник. На събитието, на което Мая Манолова представи 23 мерки в Програмата за управление на столицата до 2023 година, бяха поканени всички кандидати на БСП за общински съветници и за районни кметове. "Програмата на Мая Манолова за управление на София е добра основа за бъдещето. В центъра й са проблемите на хората. Тези 23 мерки, които тя представи днес, са резултат от много срещи и разговори през последните месеци, коментира Калоян Паргов. - Както знаете, ние, от БСП, настоявахме основните стълбове в нашата платформа да бъдат припознати и включени и в програмата за управление на кандидата ни. Това стана факт и подписахме споразумение, заедно с другите леви партии АБВ, Д-21 и социалдемократите. Общите ни приоритети са ясни, но по-важното е, че ние имаме по-добри решения на проблемите. Защото основната цел на нашата работа е да осигурим по-качествен живот за гражданите на София".
Листата с кандидатите на Местна коалиция "БСП за България" за общински съветници:
1. Калоян Драгомиров Паргов
2. Милка Христова Христова
3. Иван Янчов Таков
4. Иван Максимов Пешев
5. Валдимир Димитров Данев
6. Диана Нинова Тонова
7. Михаил Иванов Ставрев
8. Альоша Маков Даков
9. Николай Милчев Николов
10. Васко Любомиров Тодоров
11. Иван Николаев Мечков - представител на коалиционния партньор Комунистическа партия на България
12. Иван Митьов Виделов
13. Николай Вельов Велчев
14. Албена Александрова Кръстева
15. Петко Емилов Димитров
16. Краснодар Иванов Беломорски - представител на коалиционния партньор ПК "Тракия"
17. Даниел Сергеев Тунчев
18. Орлин Георгиев Ваташки
19. Борис Цветков Цветков
20. Евгений Николаевич Белий
21. Христо Цветанов Монов - гражданска квота
22. Гергана Сашова Алексова
23. Пламен Стоилов Фердов
24. Николай Йорданов Белалов
25. Любомир Любомиров Черногорски
26. Цецка Димитрова Кочкова
27. Ленко Николов Петканин
28. Мариана Неделчова Божкова
29. Александър Спасов Грозданов
30. Миглена Китанова Иванова
31. Костадин Кирилов Стоичков - представител на коалиционния партньор партия "Нова зора"
32. Анатолий Христов Станкулов
33. Ивайло Илиянов Павлов
34. Юлиян Асенов Генов
35. Явор Николов Димитров
36. Атанас Нанов Минев
37. Пламен Веселинов Пувков
38. Валентина Василева Узунова
39. Борислав Райчев Борисов
40. Добромир Мартинов Задгорски - гражданска квота
41. Мария Стоилова Димитрова
42. Кристина Любомирова Иванова
43. Тони Владов Попов
44. Димитър Пламенов Петров
45. Даниела Тодорова Гълъбова
46. Елмира Иванова Котева
47. Александър Любомиров Кьосевски
48. Тихомира Жорж Костова
49. Марина Спасова Богданова
50. Станка Йорданова Калева
51. Методи Володиев Крумов
52. Георги Стоянов Георев
53. Калоян Любомиров Малинов
54. Десислава Боянова Димитрова
55. Георги Александров Томов
56. Светослав Георгиев Стойков
57. Евелина Петрова Петрова
58. Боян Петров Златев
59. Михаил Бориславов Михайлов
60. Христо Стоянов Чакъров
61. Симеон Василев Иванов
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Самолет прелита над Статуята на свободата в Ню Йорк. 21 октомври 2019 г.
Самолет прелита над Статуята на свободата в Ню Йорк. 21 октомври 2019 г.

ВИДЕО
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.