НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 06:13


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Флотилен адмирал Мален Чубенков за кампанията „Бъди войник“: Една от основните ни цели е да събудим у младите хора желание да постъпят в Българската армия

Флотилен адмирал Мален Чубенков за кампанията „Бъди войник“: Една от основните ни цели е да събудим у младите хора желание да постъпят в Българската армия

19 Септември 2019 | 19:35 | Агенция "Фокус"
Бургас. Една от основните ни цели е да събудим у младите хора желание да постъпят в Българската армия. Това каза по време на изложение на военна техника в Бургас в рамките на кампанията „Бъди войник“ флотилен адмирал Мален Чубенков, командир на Флотилия бойни и спомагателни кораби, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Бургас. Събитието е част от кампанията на Министерство на отбраната „Бъди войник“, която днес гостува в морския град. По думите на флотилен адмирал Мален Чубенков Бургас е деветнадесетият град, в който се провежда кампанията. „Градът е уникален от гледна точка на това, че тук има представители на трите вида въоръжени сили – Военновъздушни, Военноморски и Сухопътни. Разбира се, най-голяма част са военноморските сили, както и половината от Флотилия бойни и спомагателни кораби с пункт за базиране Атия. Там се намира и командването на флотилията. Основната цел, което сме си поставили, е да покажем на младите хора всичко, което притежаваме като въоръжение и техника – т. нар. „статически показ“, до който могат да се докоснат. Друга основна цел е да събудим у тях желание да постъпят в Българската армия“, отбеляза флотилен адмирал Мадлен Чубенков. По време на събитието бе проведена демонстрация на проверка на подозрителен кораб, на която станаха свидетели десетки ученици от горен курс на няколко бургаски училища. Междувременно, в Морската градина в района на открита сцена „Охлюва“ бе разположена информационна борса за набиране на войници и матроси, с щандове на Военноморските и Военновъздушните сили, Сухопътните войски, Силите за специални операции, Националната гвардейска част, Служба „Военна полиция“ и Централното военно окръжие.
Флотилен адмирал Мален Чубенков съобщи, че към момента над 120 кандидати са подали документи за за кандидатстване за армията от началото на кампанията „Бъди войник“. Според него това е знак, че кампанията носи своите положителни резултати. „Специално за Военноморските сили през настоящата година провеждаме две кампании по набиране на граждански лица за служба в силите. Първата проведохме през пролетта, а в момента тече втората, която ще завърши през месец ноември. Имаше обявени два пъти по 100 места. Преди, без тези кампании, имахме съвсем малко кандидати. Мисля, че основната цел, към която е насочено мероприятието, дава соите резултати“, отбеляза адмирал Чубенков. Той изказа своите благодарности към местната власт в лицето на кмета на Община Бургас Димитър Николов. „Всички ученици присъстват тук, благодарение на съдействието на Община Бургас, на заместник областния управител Владимир Крумов и на символичният домакин на събитието – Диян Димов, директор на Пристанище „Бургас“, каза още флотилен адмирал Мален Чубенков.
Мария ПОПЧЕВА
Още военни новини четете в специализираното издание на Фокус - "Военни известия".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Продължава турската операция в Северна Сирия
Продължава турската операция в Северна Сирия "Извор на Мира" 13 октомври 2019 г.

ВИДЕО
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.