НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 00:08


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Комисар Васил Василев, РДПБЗН – Бургас: Имаме 2932 произшествия за миналата година

Комисар Васил Василев, РДПБЗН – Бургас: Имаме 2932 произшествия за миналата година

12 Септември 2019 | 16:11 | Агенция "Фокус"
Бургас. Не сме имали произшествия на големи площи и горски полски фонд, които да не можем да овладеем със силите и средствата си, с които разполагаме в продължение на няколко часа. Това каза пред журналисти комисар Васил Василев, директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) – Бургас, предаде репортер Радио „Фокус“ – Бургас. „По отношение на зимния период имахме една сравнително спокойна зима както и не сме имали произшествия, свързани в сграден фонд. За миналата година имаме 2971 произшествия, а за същия период тази година – 2932 произшествия, т.е. като цифри произшествията ни са съпоставими“, отбеляза още комисар Василев. По думите му пожарите с материални загуби са 451, а за миналата година – 351 произшествия.
„Искам да обърна внимание за загиналите – миналата година бяха 7 души на територията на областта, тази година са двама. При загиналите, ние не отчитаме такива при пътнотранспортни произшествия, това е от ангажиментите и е приоритет на колегите от сектор „Пътна полиция“ в цялата страна. Там участваме и ние, където за съжаление се случват много неприятни и тежки пътнотранспортни произшествия“, заяви комисар Василев. Относно лъжливите повикванията, той уточни, че цифрата се върти около 90. „Изглежда не можем да свалим тази цифра, както е известно събитията минават през тел. 112 и нямаме право да подлагаме на съмнение на това, което ни се подаде, въпреки че винаги правим обратни връзки с подаващия сигнал за дадено събитие, но предпочитаме да изпратим автомобил, за да не се окаже, че сме реагирали по-късно. Така че един такъв разход на гориво и на ресурс е по-добре да бъде направен, отколкото да го спестим и след това да се окаже, че е имало събитие“, уточни директорът на РДПБЗН – Бургас.
Комисар Васил Василев отправи своите благодарности към общинските съветници по места, които взимат решения в подкрепа на службите по места.
Деница ДИМИТРОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Димитър Николов, кмет на Бургас: Общината има желание да се включи в изграждането на втора противопожарна служба

Димитър Николов, кмет на Бургас: Общината има желание да се включи в изграждането на втора противопожарна служба

12 Септември 2019 | 15:05 | Агенция "Фокус"
Бургас. Освен финансовата подкрепа, която осигуряваме, Община Бургас има желание да се включи в изграждането на втората противопожарна служба. Това каза кметът на Бургас Димитър Николов по време на официалната церемония за отбелязване на Професионалния празник на служителите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” към МВР – 14 септември, предаде репортер на Радио „Фокус“-Бургас. „Включително съвсем наскоро успяхме да внесем всички документи за санирането на сградата. Фишът е попълнени и се очаква колегите от Регионалното министерство да си свършат бързо работата. Ще помогнем и за това материалните ви условия на работа да са по-добри“, заяви Николов.
„Ще използвам случая да благодаря за доброто сътрудничество и взаимопомощ с местната власт“, каза още кметът на Бургас и добави, че на града му се е случило всичко – терористични актове, тежки наводнения и пожари, за съжаление - с жертви. „Аз, като кмет, когато служебният ми телефон съобщи за даден инцидент или тежко произшествие, първото нещо е да попитам дали вие сте реагирали и кога сте получили сигнала. Спокоен съм защото съм обеден, защото в Бургас работят изключително добри професионалисти“, посочи Николов.
„Вие първи влизате в огъня и в тежките ситуации, свързани с наводненията и реагирате изключително професионално“, уточни кметът на Бургас. Димитър Николов отправи благодарности към директорът на РДПБЗН Васил Василев и цялото ръководство за добрата колегиалност и административна подкрепа.
Деница ДИМИТРОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Комисар Васил Василев, РДПБЗН-Бургас: От началото на април във Върли бряг беше въведена в експлоатация сграда, в която се обучават различни групи от населението

Комисар Васил Василев, РДПБЗН-Бургас: От началото на април във Върли бряг беше въведена в експлоатация сграда, в която се обучават различни групи от населението

12 Септември 2019 | 14:26 | Агенция "Фокус"
Бургас. От началото на април във Върли бряг на територията на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН)-Бургас беше построена и въведена в експлоатация сграда, в която се обучават и предстои в един тригодишен период да се обучават, различни групи от населението, от администрацията във връзка с ликвидиране на произшествия, свързани с нашата дейност, най-вече наводнения“. Това каза комисар Васил Василев, директор на РДПБЗН-Бургас, по време на официалната церемония за отбелязване на Професионалния празник на служителите от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” към МВР – 14 септември, предаде репортер на Радио „Фокус“-Бургас. По думите му и днес се извършват обучения от служители на няколко дирекции.
„Нещо добро като факт, което задължително трябва да споменем е, че до края на годината, ще зафукционира сградата на пожарната в Карнобат, която обслужват и Сунгурларе. Там ситуацията беше доста драматична, обитаваната сграда беше от пред 1900-та год.“, заяви комисар Василев. По думите му е получено разрешение за строеж от Община Бургас за започване строителство на сграда в района на Победа за Втора районна служба. „Имаме много техника, която е поставена в атмосферните условия и не се съхранява добре. Ще си подобрим обслужването на гражданите в съответния район и ще достигаме по-бързо до произшествията, които засягат кв. „Победа“, както и населените места, които обслужва службата“, отбеляза комисар Василев.
Той отправи благодарност за подкрепата, която пожарникарите получават от Община Бургас, както и всички общини. „Искам да благодаря и на колегите, мога да кажа, че редът и порядъкът са факт, нямаме през последната година събитието, което не сме успели да овладеем по възможно най-бързия начин. Разбира се природата има заслуга за това, няма как бедствия от рода на наводнения, които имахме за съжаление.
Деница ДИМИТРОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Бургас: Пожарникарите в града отбелязваха професионалния си празник и почетоха паметта на загиналите си колеги

Бургас: Пожарникарите в града отбелязваха професионалния си празник и почетоха паметта на загиналите си колеги

12 Септември 2019 | 14:10 | Агенция "Фокус"
Бургас. Пожарникарите в Бургас отбелязваха професионалния си празник и почетоха паметта на загиналите си колеги, предаде репортер на Радио „Фокус“-Бургас. Официални гости на церемонията бяха Вълчо Чолаков – областен управител на Бургас, кметът на Община Бургас Димитър Николов, зам.-кметът д-р Лорис Мануелян, директорът на ОДМВР-Бургас гл. комисар Калоян Калоянов, представители на държавни и общински институции и приятели на пожарната.
Професионалният празник на българските пожарникари е свързан с първия пожарникарски събор в България, свикан на 14 септември 1905 година. Инициатори на събора са пожарни командири от София, Пловдив, Бургас, Пазарджик и Асеновград, сред които е и командирът на Бургаската пожарна команда Руси Кожухаров. Седмицата от 9 до 15 септември е обявена за седмица на пожарната безопасност, като ключов момент ще бъде презентирането на пожарогасителна и аварийна техника пред Пантеона в Морската градина от 18.00 часа. Жителите на града ше могат отблизо да се докоснат до съоръженията, благодарение на които се спасява човешки живот.
Деница ДИМИТРОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Бургас: Огнеборци отбелязват с вълнуващи демонстрации в седмицата на пожарната безопасност

Бургас: Огнеборци отбелязват с вълнуващи демонстрации в седмицата на пожарната безопасност

12 Септември 2019 | 08:55 | Агенция "Фокус"
Бургас. Бургаски огнеборци ще се включат с вълнуващи демонстрации в Седмицата на пожарната безопасност. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Събитието ще се състои на 12 септември от 18.00 часа пред Пантеона. Спортен клуб по пожароприложен спорт - Бургас ще покаже рекордьорски умения в "Бойно разгръщане на мотопомпа", а служители на Сектор "СОД" с участието на Станислав Райчев ще направят демонстрация на височинно спасяване. Организатори на проявата са РДПБЗН- Бургас и НСПС " Огнеборец" Бургас.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Сблъсъци между полиция и протестиращи по време на демонстрациите за независимост в Барселона. 15 октомври 2019 г.
Сблъсъци между полиция и протестиращи по време на демонстрациите за независимост...

ВИДЕО
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.