НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 17:19


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Зам.-министър Амелия Гешева: Очакваме, че ще бъдат създадени добри събития и фестивали, специфични за даден регион

Зам.-министър Амелия Гешева: Очакваме, че ще бъдат създадени добри събития и фестивали, специфични за даден регион

12 Септември 2019 | 16:40 | Агенция "Фокус"
Бургас. Очакваме, че ще бъдат създадени добри събития и фестивали, които са специфични за дадения регион, според креативността на културните оператори, възможността за взаимодействие с местни власти и с други заинтересовани страни, така че да можем да създадем по-добри условия и по-добри културни продукти. Това каза пред журналисти зам.-министърът на културата Амелия Гешева по време на информационната кампания по програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“ в Бургас, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Бургас. „Има една много основна дейност и аз държа да обърна внимание на нея, това са дейностите, свързани с подобряването на капацитета на самите организации на хората, които се занимават както с културното наследство, така и с развитието на изкуствата и културата“, добави зам.-мин. Гешева. По думите й във всички проекти са предвидени дейности за подобряване на капацитета, което според нея е изключително важно, защото трябва да има капацитет, който да развива и надгражда. „Всичко това не цели просто да подкрепи едно събитие, което утре да има по-кратък живот, ако ние на гарантираме капацитет от хора, които да го продължат и да го представят пред заинтересованите страни, нашата общност и посетителите на нашата страна“, уточни зам.-министър Амелия Гешева.
Мария КУРТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Бургас: Информационна кампания по програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“ на Министерството на културата ще се проведе в града

Бургас: Информационна кампания по програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“ на Министерството на културата ще се проведе в града

12 Септември 2019 | 09:34 | Агенция "Фокус"
Бургас. Министерството на културата стартира информационна кампания по програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“ от 10 септември в различни градове на страната. В град Бургас събитието ще се проведе в културен център „Морско казино“ от 13.30 часа, като за целта е необходимо да се попълни заявка за участие на този интернет адрес. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. В рамките на събитието експерти от Министерството на културата ще представят Условията за кандидатстване по програмата, а потенциалните бенефициенти ще имат възможност да зададат въпросите си във връзка с кандидатстването и подготвянето на проектни предложения. Програма PA 14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“ се фокусира върху ролята на културата и културното наследство като ресурси за местно и регионално развитие. Резултат 2 „Подобрен достъп до култура и изкуства“ ще подкрепи проекти, позволяващи организирането на разнообразни артистични и творчески събития, фестивали, пърформанси, изложби и инициативи, които ще съживят периферните пространства, ще вдъхнат нов живот в по-малки градове и села и не на последно място – ще привлекат и ангажират нови публики. Целта на информационните дни е поканата да достигне до най-широк кръг потенциални кандидати и заинтересованите страни да бъдат запознати с възможностите за финансиране по Резултат 2 „Подобрен достъп до култура и изкуства“ по Програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“, финансирана по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.
Финансовият механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г. предоставя средства, осигурени от Кралство Норвегия, Република Исландия и Княжество Лихтенщайн. Целта е намаляване на икономическите и социалните различия в Европа и засилване на двустранните отношения между страните-донори и страните-бенефициенти чрез финансиране на няколко приоритетни сектора, сред които култура, гражданско общество, добро управление, основни права и свободи.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Тристранна среща на президентите на Русия, Турция и Иран в Анкара. 16 септември 2019 година
Тристранна среща на президентите на Русия, Турция и Иран в Анкара. 16 септември ...

ВИДЕО
Кмет на годината 2019
Кмет на годината 2019
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.