НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 13:57


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Председателят на НС Цвета Караянчева: Това, че има проблеми между партии в малката коалиция няма да попречи на управлението на страната

Председателят на НС Цвета Караянчева: Това, че има проблеми между партии в малката коалиция няма да попречи на управлението на страната

12 Септември 2019 | 08:57 | Агенция "Фокус"
София. Това, че има проблеми между партии в малката коалиция няма да попречи на управлението на страната. Това каза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева в сутрешния блок на БНТ. „Това, че малката коалиция се разпадна не е проблем, защото партиите продължават да подкрепят управляващото мнозинство. Четирите партии сме подписали едно коалиционно споразумение, с което сме поели ангажимент да управляваме страната за период от 4 години. Това, че има проблеми между партии в малката коалиция няма да е проблем за управлението на страната. Подкрепа няма да търсим“, посочи тя. По думите ѝ има съвпадение понякога на политиките на ГЕРБ с политиките на някои от другите партии като „Воля“, ДПС, понякога от БСП и всичко се решава в залата на НС. „Такива бяха темите за плоския данък, договорите за закупуване на F-16 и др. Това са теми, по които се обединяваме. Предстоят дебати за Наказателния кодекс. Имаме вече предложения от „Обединени патриоти“ и от БСП и от ГЕРБ. Аз съм разпределила тези законопроекти в Правна комисия. Нека да дадем възможност на колегите и на специалистите да се произнесат. Не бива да се търси евтин популизъм, защото темата е много чувствителна и трябва да се даде възможност на специалистите да се произнесат. Мисля, че можем да се обединим по тази тена. Тази или другата седмица тази тема ще бъде разгледана в Правна комисия и тогава ще можем да коментираме в конкретика“, каза още Караянчева.
По думите ѝ „Обединени патриоти“ ще продължи да съществува, защото парламентарните групи се съставят от народни представители и тези, които членуват в „Обединени патриоти“, са тези, които са сформирали тази група. „Това, че няколко народни представители са излезли от тази група, не е проблем групата „Обединени патриоти“ да запази своето място. Това не противоречи на правилника на Народното събрание. Моите експерти юристи разгледаха внимателно казуса. ПП „Атака“ ще запазят местата си в парламентарните комисии. Автоматизъм има само, когато народен представител напусне парламентарна група и той не може да бъде зам.-председател на парламента или на комисия. Той може да остане член на комисията, ако парламентарна група не предяви претенции да го изкара от тази група. Засега няма такива индикации от групата на „Обединени патриоти“, така че групата на „Атака“ си запазва членовете в комисиите“, коментира тя.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
В Израел се провеждат общи избори. 17 септември 2019 г.
В Израел се провеждат общи избори. 17 септември 2019 г.

ВИДЕО
Кмет на годината 2019
Кмет на годината 2019
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.