НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 02:51


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

РИА Новости: Международна делегация ще се срещне в кримските власти следващия месец

РИА Новости: Международна делегация ще се срещне в кримските власти следващия месец

15 Септември 2019 | 11:23 | Агенция "Фокус"
Москва. Голяма делегация от западни страни, включително общественици от Германия и САЩ, ще посети Крим в края на септември - началото на октомври, заяви Юри Хемпел, председател на комисията по международни отношения на парламента на Крим, предава РИА Новости.
"Голяма делегация от общественици ще пристигне в Крим на седемдневно посещение на 29 септември. В него ще бъдат включени представители от Германия, САЩ, Норвегия, Белгия и Холандия", каза Хемпел.
Според него делегацията ще включва 22 души, като програмата на посещението включва срещи с кримската общественост и местните власти.
"Представителите на западните страни ще могат лично да видят как се развива и процъфтява руският Крим, в който цари междуетническа хармония и мир", отбеляза Хемпел.

Превод и редакция: Теодор Пенев
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

РИА Новости: Русия не смята, че жалбите на Украйна за Крим към ЕСПЧ имат правно основание

РИА Новости: Русия не смята, че жалбите на Украйна за Крим към ЕСПЧ имат правно основание

11 Септември 2019 | 15:50 | Агенция "Фокус"
Москва. В жалбата на Украйна за Крим към Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ) няма никакво правно съдържание, а този съд не е предназначен да разглежда политически оплаквания, заяви представителят на Руската федерация в ЕСПЧ, заместник-министърът на правосъдието на Русия Михаил Галперин, цитиран от РИА Новости.
По рано съда проведе изслушвания по жалбата на Украйна срещу Русия за предполагаеми нарушения на правата на човека в Крим през 2014 г.
Изказвайки се в съдебното заседание, Галперин заяви, че жалбата на Киев срещу Москва за Крим е политическа. По време на срещата руската страна също многократно подчерта, че въпросът за референдума в Крим няма нищо общо с разглеждания въпрос.
„Смятаме, че съдът не е предназначен да разглежда политически оплаквания, тоест няма юридическо съдържание в тази подадена жалба", каза още Галперин.
"Това, което Украйна иска, е признаване на руското "анексиране“ или "окупация". Очевидно всичко това е извън компетентността на този съд, който трябва да защитава правата на човека.“, казва още той.
Според него в аргументите на Киев е отделено малко място за защитата на правата на човека, а са застъпени по-скоро общите политически съображения за това как Крим е станал част от Руската федерация .
Той добави, че „днес съдиите имат много трудна задача, защото изобщо не е очевидно, че това оплакване е приемливо“.

Превод и редакция: Теодор Пенев
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Интронизация на японския император Нарухито. 23 октомври 2019 г.
Интронизация на японския император Нарухито. 23 октомври 2019 г.

ВИДЕО
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.