НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 09:23


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Милко Младенов, кмет на район "Люлин": Проектът за изграждане на нов водопровод в "Люлин 9" е приключил

Милко Младенов, кмет на район "Люлин": Проектът за изграждане на нов водопровод в "Люлин 9" е приключил

23 Август 2019 | 11:56 | Агенция "Фокус"
София. Проектът за изграждане на нов водопровод е приключил. Това каза кметът на район "Люлин" в София Милко Младенов след проверка на работите по асфалтиране на улици в ж.к.“Люлин“ 9, където е изградена нова ВиК мрежа, предаде репортер на Агенция „Фокус“. "В момента изграждаме улиците, тъй като тук повече от 30 години нищо не беше инвестирано", каза той и добави, че това е извън рамките на проекта и се финансира извън рамките на Столична община. "Изграждаме целите улици, за да няма след това пропадания на асфалта", заяви кметът Милко Младенов.

Надежда ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Йорданка Фандъкова, кмет на София: ВиК дейностите по ремонта на улиците в район "Люлин" са приключили

Йорданка Фандъкова, кмет на София: ВиК дейностите по ремонта на улиците в район "Люлин" са приключили

23 Август 2019 | 11:51 | Агенция "Фокус"
София. ВиК дейностите по ремонта на улиците в район "Люлин" са приключили. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова след проверка на работите по асфалтиране на улици в ж.к.“Люлин“ 9, където е изградена нова ВиК мрежа, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Йорданка Фандъкова каза, че някои улици вече са изцяло ремонтирани, а други се довършват. "Тази година реализираме 4 проекта, като защитихме средства в Министерството на околната среда и водите", каза Фандъкова. Тя добави, че по линия на "Софийска вода" продължава изграждането на канализация в "Горубляне", "Нови хан" и "Бенковски". По думите й, до края на годината трябва да бъде завършено регионалното прединвестиционно проучване. "То ще ни даде възможност да подадем документи за защитените от нас 400 млн. лв. средства по ОП "Околна среда". Правим всичко възможно да включим максимално много части и райони на София, за да може да се възползваме от европейските пари", заяви Фандъкова.

Надежда ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кметът Йорданка Фандъкова: За 10 години изградихме над 200 км канализация и водопровод в София

Кметът Йорданка Фандъкова: За 10 години изградихме над 200 км канализация и водопровод в София

23 Август 2019 | 11:46 | Агенция "Фокус"
София. За 10 години изградихме над 200 км канализация и водопровод. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова след проверка на работите по асфалтиране на улици в ж.к.“Люлин“ 9, където е изградена нова ВиК мрежа, предаде репортер на Агенция „Фокус“. "Изпълняваме трети етап от изграждането на канализация и водопровод в този район на "Люлин", каза Фандъкова и добави, че първите два етапа са изградени през 2012 и 2015 г. По думите й това е заключителният етап за тази част на града. "Това са над 1,6 км канализация и вовопровод заедно с цялостно изграждане на улиците", каза още тя. Кметът заяви, че е било много важно да бъдат осигурени средствата, за да бъдт възстановени или изградени изцяло улиците. "Специално на ул. "Беравица" има възможност да се изгради едно пространство за градинка и паркинг. Възложих на кмета да направи идеен проект", коментира една от ремонтираните улици Фандъкова. Тя добави, че ще бъдат осигурени средства, за да може проектът да бъде завършен изцяло. "Това са най-тежките проекти", категорична бе Йорданка Фандъкова.
Надежда ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Жан-Клод Юнкер и Мишел Барние преди речите им в ЕП за Брекзит. 18 септември 2019 г.
Жан-Клод Юнкер и Мишел Барние преди речите им в ЕП за Брекзит. 18 септември 2019...

ВИДЕО
Кмет на годината 2019
Кмет на годината 2019
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.