НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 20:46


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Бургас: Съдът определи мярка „задържане под стража“ спрямо мъж за извършена кражба в Морската градина

Бургас: Съдът определи мярка „задържане под стража“ спрямо мъж за извършена кражба в Морската градина

17 Август 2019 | 17:21 | Агенция "Фокус"
Бургас. След внесено искане на Районна прокуратура – Бургас, районният съд в града определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Стоян В. от гр. Бургас за извършена кражба, като съизвършител, в условията на опасен рецидив на сумата от 302 лв. от метална кутия, монтирана на телескоп в Морската градина в града. Това съобщиха от Апелативна прокуратура – Бургас.
В хода на разследването по делото прокурор при РП-Бургас е повдигнал обвинение срещу Стоян В., затова че на 07 август 2019 г. в град Бургас от телескоп, собственост на Община Бургас, представлявана от Димитър Николов – Кмет на Община Бургас, при условията на опасен рецидив, в съучастие с друго лице, действайки като извършител, чрез унищожаване на преграда, здраво направена за защита на имот – счупване ключалката на метална кутия и чрез използване на техническо средство, отнел чужди движими вещи – метална кутия на стойност 442 лева, ведно с парична сума от 302 лева, всичко на обща стойност 744 (седемстотин четиридесет и четири) лева, от владението на А. Н., без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 2, вр. чл. 195, ал. 1, т. 3 и т. 4, чл. 194, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „А“ и „Б“, вр. чл. 20, ал. 2 от НК.
Според прокурора по досъдебното производство са събрани достатъчно доказателства, сочещи на авторството на Стоян В. и още едно лице, в извършване на инкриминираното тежко умишлено престъпление.
Съдът прие аргументите на обвинението и определи най-тежката мярка за неотклонение спрямо обвиняемия Стоян В.
Определението на Районния съд може да бъде обжалвано пред Окръжен съд – Бургас.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Бургас: Районната прокуратура повдигна обвинение поиска мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо мъж за извършена кражба

Бургас: Районната прокуратура повдигна обвинение поиска мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо мъж за извършена кражба

17 Август 2019 | 15:28 | Агенция "Фокус"
Бургас. На 16 август 2019 г. е започнало разследване по досъдебно производство, в хода на което прокурор при РП-Бургас е повдигнал обвинение срещу Стоян В., затова че на 7 август 2019 г., в град Бургас, от телескоп, собственост на Община Бургас, представлявана от Димитър Николов – Кмет на Община Бургас, при условията на опасен рецидив, в съучастие с друго лице, действайки като извършител, чрез унищожаване на преграда здраво направена за защита на имот – счупване ключалката на метална кутия и чрез използване на техническо средство, отнел чужди движими вещи – метална кутия на стойност 442 лева, ведно с парична сума от 302 лева, всичко на обща стойност 744 лева (седемстотин четиридесет и четири), от владението на А. Н., без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 2, вр. чл. 195, ал. 1, т. 3 и т. 4, чл. 194, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. “А“ и „Б“, вр. чл. 20, ал. 2 от НК. Това съобщиха от Апелативна прокуратура - Бургас.
В хода на проведеното до настоящия момент разследване, по досъдебното производство са събрани достатъчно доказателства, сочещи на авторството на Стоян В. и още едно лице, в извършване на инкриминираното тежко умишлено престъпление. С постановление на прокурор от РП-Бургас, обвиняемото лице е задържано за срок до 48 часа.
Днес, 17 август 2019 г. РП-Бургас внесе в съд искане за определяне на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“, спрямо обвиняемия.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Жан-Клод Юнкер и Мишел Барние преди речите им в ЕП за Брекзит. 18 септември 2019 г.
Жан-Клод Юнкер и Мишел Барние преди речите им в ЕП за Брекзит. 18 септември 2019...

ВИДЕО
Кмет на годината 2019
Кмет на годината 2019
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.