НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 20:53


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Сливен: Областният управител Чавдар Божурски беше официален гост на откриването на новия арест в града

Сливен: Областният управител Чавдар Божурски беше официален гост на откриването на новия арест в града

22 Август 2019 | 14:38 | Агенция "Фокус"
Сливен. Областният управител Чавдар Божурски бе официален гост на откриването на новия арест на Сливенски съдебен окръг. Това съобщиха от пресцентъра на Областната администрация. Арестът се намира на територията на единствения в страната женски затвор - сливенския. Обектът е с капацитет за 40 задържани и заема сградата на бившето парно стопанство. Проектирането и изграждането му е на стойност 1.1 млн. лева. Средствата са осигурени от държавата.
Зам.-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов заяви, че решението арестите да бъдат изведени от сградите на ОДМВР и преместени в затворите е доказало своята ефективност в практиката. Гости на откриването бяха още областният управител Чавдар Божурски, изпълняващият длъжността директор на ГДИН Ивайло Йорданов, изп. директор на държавно предприятие „Фонд затворно дело“ Иван Иванов, ръководителите на Окръжния и Административния съд в Сливен Мартин Данчев и Слав Бакалов, на Окръжната прокуратура Пламен Стефанов, зам.-кметът на Община Сливен Румен Иванов, началникът на РУ на МВР - Сливен гл. инспектор Димитър Кикьов.
"Консултациите за преместването на следствения арест на територията на затвора са започнали още през 2001 година", заяви директорът на затвора ст. комисар Йордан Данев. Със съдействието на правосъдното министерство през 2013 - 2014 г. бяха преоборудвани и ремонтирани медицинският център и детската градина в затвора, като средствата бяха осигурени от Норвежкия фонд. През 2017 г. е извършен ремонт и в основния корпус.
"Откриването на ареста е значимо събитие за работещите в затвора", каза директорът ст. комисар Данев. Условията отговарят на европейските изисквания за изпълнение на мерките за неотклонение, внедрени са последните иновации в охранителната инсталация. На първия етаж има помещения за изпълнение на мерките за жени и за непълнолетни момичета. На втория етаж са помещенията за мъжете. Стаята за свиждане е изпълнена според световните стандарти, с прозрачна стена между задържаното лице и посетителя. Отредено е място за престой на открито. Със заповед на зам.-министър Проданов арестът в сградата на ОДМВР бе закрит. Със същата заповед бе разкрит ареста на територията на женския затвор. Преместването ще стане до 2 седмици.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Зам.-министър Николай Проданов: Разумна е идеята да отпадне бързата съдебна процедура и намаляването на наказателната отговорност при самопризнание за тежки престъпления

Зам.-министър Николай Проданов: Разумна е идеята да отпадне бързата съдебна процедура и намаляването на наказателната отговорност при самопризнание за тежки престъпления

22 Август 2019 | 13:25 | Агенция "Фокус"
Сливен. разумна е идеята да отпадне бързата съдебна процедура и намаляването на наказателната отговорност при самопризнание за тежки престъпления. Това заяви в Сливен заместник правосъдният министър Николай Проданов, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Сливен. Според Проданов предложението, отправено от протестиращите в Сливен след случая с убитото седемгодишно момиченце, има шанс да бъде обсъдена и приета, но кога ще стане това зависи изцяло от Народното събрание.
По думите му не съдебната фаза е проблем на българското правораздаване, а липсата на достатъчно сигурност и посегателствата върху личността. „Има големи проблеми в сферата на обществения ред и сигурност и е дошъл моментът за взимане на по-решителни мерки“, посочи Николай Проданов.
Днес той бе в Сливен за откриване на сградата на новия следствен арест. Той е разположен в сградата на единствения у нас женски затвор.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Заместник-министър проф. Николай Проданов ще открие новия арест в Сливен

Заместник-министър проф. Николай Проданов ще открие новия арест в Сливен

22 Август 2019 | 07:11 | Агенция "Фокус"
Сливен. Заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов ще открие в 11.00 часа новия арест в Сливен. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на правосъдието. Арестните помещения са обособени в сграда, която се намира на територията на затвора в града. Капацитетът им е до 40 задържани лица.
На събитието ще присъстват още представители на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията” и на местната законодателна, съдебна и изпълнителна власт.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Жан-Клод Юнкер и Мишел Барние преди речите им в ЕП за Брекзит. 18 септември 2019 г.
Жан-Клод Юнкер и Мишел Барние преди речите им в ЕП за Брекзит. 18 септември 2019...

ВИДЕО
Кмет на годината 2019
Кмет на годината 2019
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.