НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 20:58


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Нина Попова, Община Петрич: Сериозни ремонтни дейности се извършват в няколко детски градини в града и селата

Нина Попова, Община Петрич: Сериозни ремонтни дейности се извършват в няколко детски градини в града и селата

22 Август 2019 | 16:41 | Агенция "Фокус"
Петрич. Сериозни ремонтни дейности се извършват в няколко детски градини в града и селата. Това каза за Радио „Фокус“-Пирин Нина Попова, директор на Дирекция „Образование“ към Община Петрич. „По-сериозен е ремонтът в детската градина в село Кулата, която до този момент имаше нужда от външно укрепване на самата сграда и изграждането на подпорни стени, а тази година ремонтиране на спалните възли и санитарните помещения, както и освежаване на занималнята, частичен ремонт на стените във фоайето и ремонт на кухнята. Предстои също така довършване на ремонта на покрива на детска градина „Здравец“ в Петрич на филиала в ж.к. „Цар Самуил“, където останаха някои дейности за довършване от миналата година“, заяви тя. Нина Попова посочи, че се изгражда топла връзка на входа на централната сграда на ДГ „Звънче“ в Петрич, така че родителите, които посрещат и изпращат децата си, да го правят в едни по-добри условия и да бъдат защитени от неблагоприятни метеорологични условия. Тя каза още, че се прави ремонт на изложбената и концертната зала в Центъра за подкрепа на личностното развитие в Общински детски комплекс-Петрич, така че новата учебната година в комплекса, който тази година чества своя 25-годишен юбилей, да посрещне децата в една обновена обстановка.
Натали СТЕФАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Нина Попова, Община Петрич: Предстои довършването на дейностите по изграждането на спортния терен в двора на Профилирана гимназия „Пейо Яворов“

Нина Попова, Община Петрич: Предстои довършването на дейностите по изграждането на спортния терен в двора на Профилирана гимназия „Пейо Яворов“

22 Август 2019 | 14:42 | Агенция "Фокус"
Петрич. Предстои довършването на дейностите по изграждането на спортния терен в двора на Профилирана гимназия „Пейо Яворов“. Това каза за Радио „Фокус“-Пирин Нина Попова, директор на Дирекция „Образование“ към Община Петрич. „Ще бъдат завършени започналите през пролетта дейности по подмяна на дограмата в СУ „Антон Попов“ в Петрич, средствата за което са отпуснати целево от Министерството на образованието. Ще продължи ремонтът на части от покривното пространство пак в същото училище, както и на част от санитарните помещения и не на последно място входът на училището ще бъде ремонтиран, така че през септември входът да бъде по-приветлив за учениците“, коментира тя. Попова добави, че училище „Кочо Мавродиев“ в Петрич е получило целеви средства за изграждане на допълнителни 4 класни стаи и занималня, с цел преминаване към едносменен режим на обучение на учениците там. Тя отбеляза, че част от училищата имат козметични ремонти, свързани с освежаване на класните стаи, подмяна на компрометирани вътрешни интериорни врати и подмяна на санитарните помещения, там където това е необходимо.
Натали СТЕФАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Фалира една от най-старите и най-големи туристически компании във Великобритания
Фалира една от най-старите и най-големи туристически компании във Великобритания...

ВИДЕО
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.