НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 21:42


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Пловдив: В Асеновград ще се състоят консултации за назначаване състава на ОИК

Пловдив: В Асеновград ще се състоят консултации за назначаване състава на ОИК

19 Август 2019 | 08:02 | Агенция "Фокус"
Асеновград. Кметът на Общината д-р Емил Караиванов отправи покана към партиите и коалициите за консултации за назначаване състава на ОИК. Това съобщиха от пресцентъра на Община Асеновград. Поканата е адресирана до парламентарно представените партии и коалиции в 44-тото Народно събрание и партиите и коалициите, които имат избрани с техни кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, но не са парламентарно представени.
Консултациите са насрочени за 11.30 часа в зала № 305 в сградата на Община Асеновград. Съгласно чл. 75, ал. 3 и 4 от Изборния кодекс, т. 3 от Решение № 600-МИ/09 август 2019 г. и Решение № 603-МИ/12.08.2019 г. на ЦИК - София е необходимо на срещата да бъдат представени заверено от партията копие на удостоверение за актуално правно състояние на партията, издадено не по-рано от 10 юли 2019 г. (датата на насрочване на изборите), или заверено от представителя на коалицията копие от решение за образуване на коалицията, с което се удостоверяват пълномощията на лицата, представляващи съответната партия или коалиция и пълномощно от лицата, представляващи съответната партия или коалиция, в случаите, когато в консултациите участват упълномощени лица. Писменото предложение за състав на ОИК, което съдържа имената на предложените лица, единен граждански номер, длъжност в комисията, образование, специалност и партията или коалицията, която ги предлага, заедно с предложението за резервни членове, копие от диплома за всяко лице за завършено висше образование или оригинал на уверение за завършено висше образование от съответното висше учебно заведение (в случай, че все още няма издадена диплома), удостоверение за правоспособност (в случай, че са юристи) и декларация за съгласие от всяко лице да бъде предложено за член на ОИК и че отговаря на изискванията на Изборния кодекс, се предоставят след провеждане на първата среща на консултациите. Горепосочените документи остават като неразделна част към протокола на консултациите и се изпращат с предложението на кмета на Общината до ЦИК - София.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Саудитец откри стрелба във военна база в щата Флорида. 7 декември 2019 г.
Саудитец откри стрелба във военна база в щата Флорида. 7 декември 2019 г.

ВИДЕО
Българската Коледа
Българската Коледа
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.