НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 00:48


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Добромир Бориславов, Софийски зоопарк: Общо 237 вида и около 2 140 индивида животни са обитателите в столичния зоопарк

Добромир Бориславов, Софийски зоопарк: Общо 237 вида и около 2 140 индивида животни са обитателите в столичния зоопарк

19 Август 2019 | 11:01 | Агенция "Фокус"
София. Общо 237 вида и около 2 140 индивида животни са обитателите в столичния зоопарк. Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ Добромир Бориславов, директор на Софийски зоопарк. „Това е една сравнително голяма колекция, в която има безгръбначни, риби, земноводни, влечуги, птици, бозайници, в това число хищници, тревопасни, примати“, обясни Бориславов. „Целта ни е в бъдеще време те да бъдат показвани на географски признак, например зоопарка ще бъде разделен на биогеографски области. Ще има отделни зони като Африка, Северна и Южна Америка, Азия, Австралия, българска фауна, за да може на една и съща територия да обитават, колкото се може повече видове“, добави директорът на столичния зоопарк. По думите му това е целта заложена в бъдеще време, като се надява скоро да започне по-бързото вървене към такъв вид биогеографско зониране.
Виолета СИМЕОНОВА

Пълния текст на интервюто четете в „Мнение”


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Добромир Бориславов, Софийски зоопарк: Наблюдаваме увеличение в броя на посетителите, спрямо миналата година

Добромир Бориславов, Софийски зоопарк: Наблюдаваме увеличение в броя на посетителите, спрямо миналата година

19 Август 2019 | 09:31 | Агенция "Фокус"
София. Наблюдаваме увеличение в броя на посетителите, спрямо миналата година. Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ Добромир Бориславов, директор на Софийски зоопарк. „Това е изключително добре, защото за нас лятото е слаб сезон, но имаме много посетители“, коментира директорът на зоопарка. Според Добромир Бориславов причините за големия интерес към зоопарка са в новите въведения. „Вече имаме места, обособени зони за отдих под дебелата сянка на нашата красива паркова част, което допълнително привлича хора. В допълнение на това в събота и неделя продължават нашите инициативи по демонстрационно хранене“, обясни Бориславов. „Това също е причина да привличаме повече посетители. В допълнение всички тези подобрения, които сме направили за нашите животни, съм сигурен, че се оценяват. Благодарен съм на всички, които избраха зоопарка в големите летни жеги, защото наистина той може да бъде много приятно място за разходка, отдих, за наслаждаване и любуване на животните“, допълни още Бориславов.
Виолета СИМЕОНОВА

Пълния текст на интервюто четете по-късно в „Мнение”


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
 Старозагорецът Даниел Ладжев – отличник и вицешампион по таекуон-до 17 септември 2019 г.
Старозагорецът Даниел Ладжев – отличник и вицешампион по таекуон-до 17 септемвр...

ВИДЕО
Кмет на годината 2019
Кмет на годината 2019
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.