НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 19:54


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Добромир Бориславов, Софийски зоопарк: Aнтилопата Диг-диг e най-новото попълнение в столичния зоопарк

Добромир Бориславов, Софийски зоопарк: Aнтилопата Диг-диг e най-новото попълнение в столичния зоопарк

19 Август 2019 | 11:12 | Агенция "Фокус"
София. Aнтилопата Диг-диг e най-новото попълнение в столичния зоопарк. Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ Добромир Бориславов, директор на Софийски зоопарк. „Една сравнително екзотична антилопа, която е може би най-малката антилопа в света, тя е защитен вид. Имаме два броя, настанихме преди около два месеца време“, обясни Бориславов. „Тя все още се климатизира, защото тези животни са много специални и по-рядко може да бъде видяна, защото все още се запознава с новото си местообитание. Сигурен съм, че след известно време вече ще се чувства по-спокойна и по-комфортно и ще достави интерес на нашите посетители“, добави още директорът на зоопарка. По думите му антилопата е изключително екзотично животно, която е ценно попълнение за зоопарка.
Виолета СИМЕОНОВА

Пълния текст на интервюто четете в „Мнение”


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Добромир Бориславов, Софийски зоопарк: Наблюдаваме увеличение в броя на посетителите, спрямо миналата година

Добромир Бориславов, Софийски зоопарк: Наблюдаваме увеличение в броя на посетителите, спрямо миналата година

19 Август 2019 | 09:31 | Агенция "Фокус"
София. Наблюдаваме увеличение в броя на посетителите, спрямо миналата година. Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ Добромир Бориславов, директор на Софийски зоопарк. „Това е изключително добре, защото за нас лятото е слаб сезон, но имаме много посетители“, коментира директорът на зоопарка. Според Добромир Бориславов причините за големия интерес към зоопарка са в новите въведения. „Вече имаме места, обособени зони за отдих под дебелата сянка на нашата красива паркова част, което допълнително привлича хора. В допълнение на това в събота и неделя продължават нашите инициативи по демонстрационно хранене“, обясни Бориславов. „Това също е причина да привличаме повече посетители. В допълнение всички тези подобрения, които сме направили за нашите животни, съм сигурен, че се оценяват. Благодарен съм на всички, които избраха зоопарка в големите летни жеги, защото наистина той може да бъде много приятно място за разходка, отдих, за наслаждаване и любуване на животните“, допълни още Бориславов.
Виолета СИМЕОНОВА

Пълния текст на интервюто четете по-късно в „Мнение”


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Жан-Клод Юнкер и Мишел Барние преди речите им в ЕП за Брекзит. 18 септември 2019 г.
Жан-Клод Юнкер и Мишел Барние преди речите им в ЕП за Брекзит. 18 септември 2019...

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.