НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 20:32


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Бургас: И тази година фестивалът Burgas jam ще предложи на своите посетители зона с храна и напитки

Бургас: И тази година фестивалът Burgas jam ще предложи на своите посетители зона с храна и напитки

26 Юли 2019 | 15:26 | Агенция "Фокус"
Бургас. И тази година фестивалът Burgas jam ще предложи на своите посетители зона с храна и напитки. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. В по-далечния край ще има места за сядане с маси и столове, а близо до сцената ще бъдат подредени бъчви и коктейлни масички, където могат да се настанят отделни компании и да вдигат наздравици на крак. Бира ще има наливна и бутилирана, в зоната ще предлага своята прясна продукция и местната крафт пивоварна „Веритас“.
Посетителите на Burgas Jam ще могат да си купят за спомен тениска с логото на фестивала, с логото ФСБ, както и други атрактивни сувенири. Министерство на туризма ще участва със собствена шатра, в която ще се раздават рекламни материали за най-красивите места в България.
Фестивалът ще бъде обезпечен с достатъчно мобилни тоалетни и мивки, част от тях пригодени за хора с инвалидни колички. „Входа на Burgas Jam ще видите веднага, след като подминете Магазия 1 в зоната за обществен достъп на пристанището. Билет на цена 18 лева можете да си закупите и там. Отваряме вратите на фестивала в 18.00 часа на 27 юли, събота, а живата музика започва в 19.00 ч. Очакваме ви!“, посочиха още от Общината.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Бургас: Достъпът до Burgas Jam ще е безпроблемен, днес асфалтират пътя до там

Бургас: Достъпът до Burgas Jam ще е безпроблемен, днес асфалтират пътя до там

25 Юли 2019 | 15:21 | Агенция "Фокус"
София. Въпреки неприключилото строителство на новия Конгресен център, няма да има никакви проблеми с достъпа до фестивалната зона на Burgas Jam в събота, 27 юли. Това съобщиха от Община Бургас Днес започна полагането на нов асфалт върху пътя дотам. Вече е издигната и сцената, върху която ще се качат ФСБ, Луис Гало и неговата група Los Caminos De La Guitarra, китаристите Николай Карагеоргиев, Атанас Недев, Борис Николов, Ангел Демирев, Ивайло Христов и други. Инженерите Кирил Янев, Иво Рунев и Георги Диомов настройват звука. Данаил Данаилов - Дидо ще е тонрежисьор. 30 киловата звук от реномирана немска марка ще чуе публиката, а върху същата тази шесттонна сцена са свирили Faith No More. Тъй като организаторите на Burgas Jam много държат на възможно най-качественото техническо обезпечаване на фестивала, и тази година ще има монтиран лед екран, допълнително озвучаване ще покрива цялата зона и за първи път в Бургас ще бъде използвано специфично геометрично осветление. Билети на редовната цена от 18 лв. се продават в Еventim, на касите в експоцентър "Флора", Опера, Туристически информационен център, лятната каса до Часовника. От тях ще има и на входа на фестивалната зона на 27 юли, разбира се. Фестивалната зона и сцената се разполагат точно в пространството между Магазия 1 и Морска гара. Началото е в 19 часа. На Burgas Jam няма да бъдат допуснати лица във видимо нетрезво състояние. Забранено е внасянето на алкохол и стъклени бутилки, наркотици, остри предмети и друг вид оръжие. Заради общата сигурност, посетителите ще бъдат проверявани на входа. За осигуряване на нормална пропускливост без дълго чакане, не носете обемист багаж, ако не е наложително. Ако имате вкъщи китара и умеете да свирите на нея малко или много, вземете я със себе си. Стига тя да не е детска играчка или някаква бутафория, брои се! Всеки, който пристигне с китарата си, няма нужда от билет. Той ще бъде пуснат безплатно.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Бургас: Един от посетителите на Burgas jam '2019 ще получи китара

Бургас: Един от посетителите на Burgas jam '2019 ще получи китара

24 Юли 2019 | 15:38 | Агенция "Фокус"
Бургас. Един от посетителите на Burgas jam '2019 ще получи китара с метални струни Kremona М10. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. Всеки, който желае да я притежава, трябва да си вземе номерче на входа на фестивалната зона. То няма да е част от билета, а на отделен хартиен носител. По-късно вечерта името на щастливеца ще бъде съобщено от сцената след тегленето на томбола.
Ето и повече за инструмента: сглобка тип „лястовича опашка“; дреднът форма на корпуса; масивен капак от смърч/кедър (M10C); мървена розетка; стандартно Х оребряване на капака; дъно от ламиниран махагон; царги от ламиниран махагон; гриф от африкански махагон; горно прагче TUSQ; масивна плочка на лопатката от индийско розово дърво; грифбрет от масивно индийско розово дърво; сатенено лаково покритие; специално изработени за модела никелирани механизми сатен 1:18; столче от индийско розово дърво; долно прагче и пинове за столчето TUSQ; две хромирани копчета за захващане на колан; прозрачен протектор.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Бургас: В тазгодишния Burgas Jam своите умения с китарата ще покаже бургаският талант Атанас Недев

Бургас: В тазгодишния Burgas Jam своите умения с китарата ще покаже бургаският талант Атанас Недев

10 Май 2019 | 12:28 | Агенция "Фокус"
Бургас. В тазгодишния Burgas Jam своите умения с китарата ще покаже бургаският талант Атанас Недев. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. Той свири на този инструмент от 15-годишен. Наско е участвал в много бургаски банди – Joiner, K Bee, Clan Bang и Mr. Vagabond, а сега свири на родни и чужди сцени заедно със STIFF BONES. Освен него, още няколко виртуозни български китаристи ще се присъединят със соло изяви към програмата на Burgas Jam 2019 на 27 юли, Морска гара. Скоро ще научите техните имена. Хедлайнери на феста тази година са: ФСБ – https://www.burgas.bg/bg/news/details/1/37717; Луис Гало и неговата група Los Caminos De La Guitarra – https://www.burgas.bg/bg/news/details/1/37992.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Бургас: Световноизвестният испански китарист Луис Гало и неговата група Los Caminos De La Guitarra потвърдиха своето участие на фестивала Burgas Jam

Бургас: Световноизвестният испански китарист Луис Гало и неговата група Los Caminos De La Guitarra потвърдиха своето участие на фестивала Burgas Jam

5 Април 2019 | 10:46 | Агенция "Фокус"
Бургас. Световноизвестният испански китарист Луис Гало и неговата група Los Caminos De La Guitarra потвърдиха своето участие на Burgas Jam' 2019. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. Третото издание на фестивала, в който главен герой е китарата, ще се проведе на 27 юли в пространството между Морска гара и Магазия 1 в зоната за обществен достъп на пристанище "Бургас". Освен испанците, на сцената край морето ще излязат ФСБ с уникалния си спектакъл "40 години ФСБ". Скоро ще бъдат обявени имената на още няколко талантливи и небезизвестни в музикалните среди участници.
Испанецът Луис Гало е музикант, композитор и продуцент, роден в Мадрид през 1980 година. Известен е като страстен почитател и посланик на фламенкото. Работил е с много изпълнители в различни музикални стилове, има записи на живо за телевизионни и радио предавания, като X-Factor, TVE es música, Fusion Sonora, Radio Nacional de España. Луис е работил в международни продукции за Teatro Real de Madrid (Испания), Сан Карло ди Наполи (Италия), Teatro Piccolo de Milano (Италия). Сътрудничи като солист на оркестъра на Кралската опера в Лондон. Като композитор на документална музика редовно работи с различни продуцентски компании, участва в проекта "Genius: Picasso" (National Geographic).
Луис Гало си е поставил за цел да популяризира фламенко музиката. Прави го с участието си в концерти, университетски семинари, музикални детски проекти, телевизионни предавания, съвместни проекти между джаз, фламенко и класическа музика.
Очакваме с нетърпение Луис Гало и Los Caminos De La Guitarra на сцената на Burgas Jam, а вие побързайте да закупите вашите билети на промоционална цена от 14 лв. до 10 април в Grabo и Eventim. От 11 април билети вече ще се продават на редовната цена от 18 лв., като освен в Grabo и Еventim, ще се продават и на касите в Експоцентър "Флора", Културен дом на нефтохимика, Опера и Туристически информационен център. От началото на месец юни билети ще се продават и на лятна каса Часовника.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Бургас: ФСБ ще участват в третото издание на фестивала Burgas Jam

Бургас: ФСБ ще участват в третото издание на фестивала Burgas Jam

15 Март 2019 | 10:44 | Агенция "Фокус"
Бургас. ФСБ ще участват в третото издание на фестивала Burgas Jam. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. Участието на легендарната рок формация в тазгодишното трето издание на фестивала вече е потвърдено. За последно ФСБ са свирили на живо в Бургас през 2000 година в спортна зала "Младост". Те ще представят в Бургас най-доброто от своето творчество на 27 юли 2019 г. ФСБ ще представи в Бургас уникалния си спектакъл "40 години ФСБ".
Румен Бояджиев, Константин Цеков и Иван Лечев ще "рисуват" образа на времето със своята музика - актуална, значима, изпълнена с човешката позиция на трима българи, които искрено желаят да бъдем "високо, високо, високо". Заедно с тях на сцената ще бъдат петима млади музиканти, подвластни на магията ФСБ. Това са Николай Копринков - китара, Ивайло Звездомиров - бас, Румен Бояджиев-син и Стефан Цеков - барабани, Борислав Бояджиев - перкусия.
"Всеки трябва да прави това, което може най-добре. Ние можем да създаваме музика, да я изпълняваме пред хората, които имат необходимост от "глътка въздух" и духовност. И това правим. Рокът е един от гласовете на истината, неподправен и честен. Така ние спазваме обществения договор за споделените ценности. И се радваме на чистата енергия, която нашата публика ни връща! До скоро, Бургас!", казаха музикантите от ФСБ в специално обръщение към бургаската публика.
Главен герой във фестивала Burgas Jam е китарната музика. Той се провежда на уникално място с неповторима атмосфера - Зоната за обществен достъп на пристанище "Бургас", до Морска гара, край морето и под звездите.
Община Бургас и нейните партньори в организирането на Burgas Jam решиха да не променят цените от миналата година. Всеки може да закупи своя промо билет с цена 14 лева от мрежите на Eventim и Grabo. Цената на редовен билет ще бъде 18 лева.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Взрив в Кабул 18 Август 2019 г.
Взрив в Кабул 18 Август 2019 г.

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.