НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 07:46


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

 Шумен: Градският ученически парламент организира състезание под надслов "Игрите на града"

Шумен: Градският ученически парламент организира състезание под надслов "Игрите на града"

9 Юли 2019 | 14:29 | Агенция "Фокус"
Шумен. Градският ученически парламент организира състезание под надслов "Игрите на града", предаде репортер на Радио „Фокус“ - Шумен. Събитието беше представено на брифинг с участието на Юриета Иванова, заместник-председател на Градския ученически парламент, доброволецът Лъчезар Желязков и Доника Маринова, организатор “Младежки дейности” към Общинския младежки дом. „Идеята на проекта е да покажем на нашите връстници, че можем да се образоваме по интересен и забавен начин, събитието е от нас за нас, т.е. от младите за младите“, обясни Юриета Иванова. „Игрите на града“ ще се проведат в три кръга - „История на Шумен и България“, „Световна история и култура“ и „Водна война“. В третия кръг в балони ще бъдат скрити букви, участниците трябва да спукат балоните и да подредят с буквите дадена дума“, посочи Юриета Иванова.
Очаква се „Игрите на града“ да съберат близо 300 души - 220 скаути от Полша, Словакия, Македония, Франция, Австрия, Румъния и България, които са на лагер в Шумен, и още около 50 - 60 младежи от Шумен. Предвидена е и забавна програма с участието на танцови формации и солови изпълнители. Отборите победители в състезанието ще получат плакети, предвидени са грамоти и утешителни награди. „Очакваме да бъде интересно, забавно, да провокираме интереса за нови знания у младите хора, покажем, че да научаваш нови неща, не е скучно. Шуменци да си тръгнат по-горди от това, че са жители на града, а чужденците да разберат, че Шумен е привлекателен за младите град“, каза Юриета Иванова. Тя допълни, че проектът е многопластов, а състезанието е само част от предвидените дейности, насочени към техните връстници, за представяне на величието на Шумен и България.
Ивелина ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
В Париж празнуват 75 години от освобождението на града. 25 август 2019 година
В Париж празнуват 75 години от освобождението на града. 25 август 2019 година

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.