НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 00:09


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Премиерът Бойко Борисов: Държавата продължава да осигурява най-добрата техника за работещите в пожарните служби

Премиерът Бойко Борисов: Държавата продължава да осигурява най-добрата техника за работещите в пожарните служби

19 Юли 2019 | 14:29 | Агенция "Фокус"
Варна. Българските пожарникари са герои, заслужават много уважение. В работата си залагат живота си. Когато спят, цялата държава е щастлива. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов във Варна, където посети обновената сграда на пожарната служба в кв. „Аспарухово“ в града, съобщиха от Правителствената информационна служба. Премиерът Борисов изтъкна пред служителите, че се предвижда 10% увеличение на заплатите в новия бюджет и уточни, че държавата продължава да осигурява най-добрата техника за работещите в пожарните служби. "Искам всичко да стане веднага", добави премиерът Борисов и отбеляза стремежа на правителството да отговори на нуждите на всички сектори в държавата, като открои медицинските сестри, военните, полицаите, инфраструктурата, детските градини. „За варненци АМ „Хемус“ е основата на всичко“, категоричен беше министър-председателят.
През 2018 година са извършени ремонтни дейности на 44 сгради в териториалните звена в страната на стойност 1 377 385 лв. Със средства от оперативна програма „Околна среда“ и „Регионално развитие“ са доставени 634 броя нови пожарни автомобили и транспортни средства, 32 броя автоматични стълби, 12 броя хидромоторни помпи, 22 броя спасителни автомобили, 47 броя инженерна техника. Извършени са доставки на централно ниво на 8400 комплекта лични предпазни средства, топлозащитни облекла и костюми за работа в химически замърсена среда и 935 дихателни апарати и лицеви маски.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Младен Маринов: Часовата ставка за нощния труд в системата на МВР не е нормална

Министър Младен Маринов: Часовата ставка за нощния труд в системата на МВР не е нормална

16 Юли 2019 | 09:51 | Агенция "Фокус"
София. Часовата ставка за нощния труд не е нормална. Това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов по бТВ във връзка със заплащането на нощния труд на полицаите. „Правим разчети и търсим начин как да се намерят пари, за да се повиши това заплащане на нощния труд“, каза той. Маринов коментира, че в началото на мандата му като министър правителството е увеличило заплатите. „Тогава правителството отпусна 10-процентно увеличение на заплатите. Точно това беше обсъждано с всички представители на синдикатите – част от тези 10% да бъдат отделени за повишаване на заплащането на нощния труд“, добави Маринов във връзка с исканията на синдикатите. Той заяви, че е взето решение тези 10% да се разпределят по равно за всички.
Министър Младен Маринов коментира и ситуацията с футболните съдии и срещата на шефовете на големите футболни клубове с министър-председателя. „Футболът е спорт и феномен, от който се интересува почти цялото общество, и той влияе върху обществото. Идеята на тази среща е да се постави един феърплей при новото първенство“, каза Маринов. Той добави още, че коментари има много, но трябва да се очертаят ясно правилата преди започване на сезона. „Днес ще имам среща със Съдийската комисия, която е във Футболния съюз, защото съдиите са много важен елемент от целия процес, тъй като едно съдийство дава равен старт на всички“, добави той. Маринов каза, че няма проблеми със съдиите и срещата не е с конкретна причина. „Срещата е изпреварващо действие преди началото на сезона“, добави той. По думите му целта сега е да се даде равен старт на сезона, а съдийството е от изключителна важност за това. Коментира, че държавата не може да се меси във футбола. „Държавата не може да влезе във футбола. Тя може да прилага законите, които определят обществените отношения покрай този спорт“, заяви Маринов. Той подчерта, че тези отношения се отнасят именно за заплашването на съдии.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Поредна нощ на насилие в Каталуния. 17 октомври 2019 г.
Поредна нощ на насилие в Каталуния. 17 октомври 2019 г.

ВИДЕО
Инструкции за сгъване на бюлетина - Местни избори 2019 г.
Инструкции за сгъване на бюлетина - Местни избори 2019 г.
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.