НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 20:46


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Варна: Окръжният съд реши да остави в ареста задържания за подбудителството на убийството на диджей в града през 2015 година

Варна: Окръжният съд реши да остави в ареста задържания за подбудителството на убийството на диджей в града през 2015 година

13 Август 2019 | 15:13 | Агенция "Фокус"
Варна. Окръжният съд във Варна реши да остави в ареста задържания за подбудителството на убийството на диджея Тодор Тодоров през 2015 година, предаде репортер на Радио "Фокус" - Варна. Съдът уважи искането на Окръжната прокуратура и постанови, че има опасност задържаният Григор Колев да се укрие. Въпреки настояването на адвоката на задържания Юлиян Георгиев, клиентът му да бъде пуснат или под домашен арест, или срещу парична гаранция, за да може да се грижи за болната си майка, за баба си съдия за двете си деца, съдия Петър Митев не уважи искането. Представителят на съдебната инстанция заяви и, че към настоящия момент са налице необходимите кумулативни предпоставки за задържане на Колев и е достатъчно това, че срещу него има косвени доказателства - показанията на защитен свидетел. Според представителя на държавното обвинение прокурор Радослав Лазаров на свобода, Колев би могъл да се укрие или да извърши друго престъпление. Адвокат Юлиян Георгиев пък, коментира, че начинът на привличането на клиента му като обвиняем е започнало по странен начин и ще завърши така. Според него Колев е бил официално известен още преди двадесетина дни. Той е разпитван многократно като свидетел, вземана му е и ДНК проба. "Можеше да се укрие, но се яви с мен в уречен ден и час", заяви той. Адвокатът оспори твърдения на прокуратурата клиентът му да има съдебно минало, като посочи, че той е имал само една присъда за ПТП.
Диана СТОЕВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Варна: Окръжната прокуратура задържа в ареста подбудителя на убийството на варненския диджей

Варна: Окръжната прокуратура задържа в ареста подбудителя на убийството на варненския диджей

13 Август 2019 | 10:41 | Агенция "Фокус"
Варна. В ареста за срок до 72 часа с цел довеждането му в съда е задържан Григор К., обвинен от Окръжната прокуратура във Варна като съучастник в убийството на варненския диджей Тодор Т., извършено с особена жестокост. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна. Прокуратурата е внесла вече искане във Варненския окръжен съд 47-годишният обвиняем да бъде задържан под стража.
В продължилото над четири години разследване на убийството на 46-годишния диджей Тодор са събрани достатъчно писмени доказателства и експертизи за виновността на Григор в извършване на предумишленото убийство. Обвинението го сочи като подбудител на престъплението, като умишлено склонил Константин Б. да извърши убийството чрез обещание и даване на 20 000 евро.
Прекият извършител на деянието 50-годишният Константин Б. вече е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ с определение на Варненския окръжен съд от юли тази година.
Убийството с особена жестокост на варненския диджей е било извършено с нож на 26 февруари 2015 г. пред дома му в кв. „Левски“. Нападателят причакал жертвата си пред входа и нанесъл изненадващо смъртоносните удари. След това избягал.
Днес в 14.00 часа състав на Варненския окръжен съд ще се произнесе по искането на Окръжната прокуратура подбудителят на тежкото престъпление Григор К. да бъде задържан под стража.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Варна: Окръжната прокуратура внесе искане за постоянен арест на обвиняем за предумишлено убийство от 2015 г.

Варна: Окръжната прокуратура внесе искане за постоянен арест на обвиняем за предумишлено убийство от 2015 г.

18 Юли 2019 | 11:59 | Агенция "Фокус"
Варна. Окръжната прокуратура във Варна внесе искане в съда за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на обвиняем за разкрито убийство от 2015 г. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна. В 15.00 часа е съдебното заседание на Варненския окръжен съд, на което ще бъде определена поисканата от прокуратурата най-тежка мярка за процесуална принуда на 50-годишния обвиняем. Предумишленото убийство е било извършено през февруари 2015 г. Тогава с нож пред дома му в кв. „Левски“ е бил убит с особена жестокост известен варненски диджей.
След установяването на извършителя от разследващите по образуваното през 2015 г. досъдебното производство той е бил задържан за срок до 72 часа с постановление на Окръжната прокуратура във Варна.
Искането за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ прокуратурата мотивира със съществуваща реална опасност 50-годишният обвиняем да се укрие или извърши престъпление с оглед естеството и завишената степен на обществена опасност на деянието и размера на санкцията за предумишлено убийство – от 5 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Взрив в Кабул 18 Август 2019 г.
Взрив в Кабул 18 Август 2019 г.

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.