НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 16:55


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Откриха ново спортно игрище в столичния квартал „Кремиковци“ (ОБЗОР)

Откриха ново спортно игрище в столичния квартал „Кремиковци“ (ОБЗОР)

19 Юли 2019 | 13:22 | Агенция "Фокус"
София. В Столичния квартал „Кремиковци“ беше открито ново спортно игрище. На откриването присъства кметицата на София Йорданка Фандъкова. Заедно с кмета на района Ивайло Панев те обсъдиха какво следва за спортната площадка. Стана ясно, че самият проект за футболното игрище е на стойност близо 200 000 лв. Освен това то е и с естествена тревна настилка, която по думите на футболисти от местния спортен клуб е по-добра за играчите от изкуствената. Ивайло Панев отбеляза, че според експерти това е така, защото на изкуствената настилка се причиняват много повече травми на глезените. По думите му сега е важно новото съоръжение да се пази и да се поддържа. Това ще стане с помощта на Спортен клуб „Кремиковци“, в чиито ръце беше поверен ключът на игрището. Те имат задачата да го стопанисват, като ще бъдат установени и такси за ползване, за да се осигуряват средства, необходими за поддръжката. В този контекст Панев зави, че естествената тревна настилка трябва да бъде косена през ден, което също изисква немалко средства и усилия, тъй като тя трябва да поддържа около 6 месеца от годината. До игрището има и съвсем нова фитнес площадка, която всички могат да ползват безплатно.
Кметът на София обяви, че за последните 10 години в район „Кремиковци“ са инвестирани над 25 млн. лв. Тъй като София е спортна столица на Европа, задачата на Столична община е да осигури безплатен достъп на всички граждани до спорта. Местни футболисти изпробваха спортното съоръжение и заявиха, че са много доволни от това, че има къде да играят както те, така и малките деца, защото досега децата са играели футбол в двора на училището в квартала, където настилката е циментова, а възрастните – чак във кв. „Враждебна“.
Кметовете посетиха заедно и ремонтираната сграда на Здравната служба в кв. „Кремиковци“ и си благодариха един на друг за положените усилия и свършената работа.
Надежда ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кметът на София Йорданка Фандъкова: За последните 10 години в район "Кремиковци" сме инвестирали над 25 млн. лв.

Кметът на София Йорданка Фандъкова: За последните 10 години в район "Кремиковци" сме инвестирали над 25 млн. лв.

19 Юли 2019 | 11:54 | Агенция "Фокус"
София. За последните 10 години в район "Кремиковци" сме инвестирали над 25 млн. лв. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която присъства на откриване на спортно игрище в кв. "Кремиковци", предаде репортер на Агенция „Фокус“. "Това е много сериозно спортно съоръжение в кв." Кремиковци" с естествена настилка. Трябва да се пази и да се поддържа", каза относно новооткрития стадион Фандъкова. Тя добави, че разчита на местния клуб за стопанисването на игрището и да осигурят възможност на всички, които имат желание да спортуват. "Заедно с футболното игрище изградихме и фитнес площадка, защото моята задача е във всяко населено място да има място за спорт", добави Йорданка Фандъкова. "Специално това спортно съоръжение е на стойност близо 200 000 лв. от бюджета на Столична община", коментира финансовата страна на проекта кметицата на София. Тя каза още, че кметът на Кремиковци в момента изгражда още две подобни спортни фитнес площадки в Ботунец и в Долни Богров. "От 10 населени места в района бяха останали 3 без спортни съоръжения и ще ги сведем до минимум", поясни тя. Фандъкова добави, че София е спортна столица на Европа и трябва да бъдат осигурени възможности за безплатен достъп на всички граждани до спорта, особено на младите и възрастните хора. "Това ни е задача", заяви тя. По думите и в район "Кремиковци" са изградени много нови центрове. "Изградени са 4 нови детски градини, всички училища и детски градини са ремонтирани на територията на района, ремонтирани са водопроводи. Това са усилия и средства, които са вложени за подобряване средата на живот в район "Кремиковци", един от атрактивните вече райони", каза още Фандъкова. Тя добави, че работят заедно с кмета на района и той прави всичко възможно средствата, които отпускат от Общината, да се ползват по предназначение.
Надежда ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще присъства на откриване на спортно игрище в кв. „Кремиковци“

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще присъства на откриване на спортно игрище в кв. „Кремиковци“

19 Юли 2019 | 07:58 | Агенция "Фокус"
София. Кметът на София Йорданка Фандъкова ще присъства в 11.00 часа на откриване на спортно игрище в кв. „Кремиковци“, ул. „Ралица“ 10, съобщиха от пресцентъра на Столична община.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Специалният прокурор Катица Янева се яви като свидетел по случая
Специалният прокурор Катица Янева се яви като свидетел по случая "Рекет". 20 авг...

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.