НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 05:07


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Премиерът Бойко Борисов: Догодина ще увеличим доходите с 10%

Премиерът Бойко Борисов: Догодина ще увеличим доходите с 10%

23 Октомври 2019 | 12:04 | Агенция "Фокус"
София. Догодина ще увеличим доходите с 10%. Това каза премиерът Бойко Борисов на пресконференция за резултатите от проучването на празните опаковки от цигари, показващи тенденциите и нивата на незаконна търговия с цигари за второто тримесечие на 2019 г., предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Имаме да увеличаваме доходи. 10% догодина на всички служители. В Пловдив вчера видяхте какъв завод се откри за фарове и стопове на коли. Не само ги произвеждаме, а и 40 българи ги измислят. Работят и правят дизайна на тези коли . 200 българи пишат софтуера на всички хибридни автомобили. Само че искат Околовръстно, защото стотици тирове излизат от фабриките. И на Пловдив трябва околовръстно, иначе блокираме града. Трябват 150 милиона. На „Младост“ в София вече багерите копаят. От „Младост“ до „Тракия“ продължава Южната дъга, но и там трябват 150 милиона. Длъжни сме да го направим. Влизаме в Плевен - Околовръстното на Плевен, защото иначе блокираме града. Завчера дадохме на Търговище - 3000-4000 работници работят там, но нямат път. На Костинброд за завода на „Кока кола“ трябва да направим пътя. Вучич е готов почти, ние догодина това време ще сме пуснал Белград-София-Истанбул без светофар. За да продължи ръстът на икономиката в България ни трябват пари. Завчера започнахме пътя Ботевград-Мездра, където колко хора загинаха в катастрофи. Обходите на Монтана и на Враца. 4 лентовият път нагоре да върви – ето ви 1 милиард. Ако отидете на автомагистрала „Струма“ вече влязохме в планината за към Кресна. Работим по тези мащабни проекти и продължаваме да сме на излишък и имаме над 10 милиарда фискален резерв. Това ли е така нареченият „тотален провал на правителството?“, каза още Бойко Борисов.
Виолета СИМЕОНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Премиерът Бойко Борисов: Присъствието на руските кораби по време на нашето учение в Черно море е нормално

Премиерът Бойко Борисов: Присъствието на руските кораби по време на нашето учение в Черно море е нормално

19 Юли 2019 | 14:10 | Агенция "Фокус"
Варна. Присъствието на руските кораби в Черно море по време на учението "Бриз" на Военноморските сили е нормално, защото по този начин ние знаем за взаимната сила. Така нашата стратегия в Черно море - да се провеждат само планирани учения, а през другото време да бъде средище на търговия туризъм и газови връзки, е в пълна сила. Това каза на борда на фрегатата "Верни" премиерът Бойко Борисов, предаде репортер на Радио "Фокус" - Варна. Според Борисов с едно такова учение се демонстрира възпиращата сила на нашите възможности на море. "Тя не е, за да демонстрира агресивност. Тя има възпиращи възможности", каза той. Премиерът добави, че българските военни използват времето да модернизират техниката. "Едно такова учение дава възможност на нашите сили да си подобряват бойната готовност. Освен това, силите, които могат да бъдат ползвани срещу трафиканти, нелегални мигранти, действат също прекрасно", заяви премиерът. Той допълни, че от участието се е доказало защо двигателите на самолетите Су-25 е трябвало да бъдат модернизирани.
Премиерът честити рождения ден на новия командващ на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, като се пошегува, че шефът на флота си прави заря за празника с ракети. Борисов отбеляза, че това е един от най-добрите командири на кораби и добави, че досега правителството му не е сгрешило с назначенията в армията.
Контраадмирал Михайлов посочи, че учението "Бриз" е венецът на подготовката на флота. Той отчете, че от епизодите на учението на море се е видял професионализмът на военните моряци. Според началника на ВМС задачите са били изпълнени в пълен обем. Той коментира, че е съвсем нормално присъствието на руски кораби по време на учението. "Споделяме общо море, както ние, така и те имат право да се възползват от морската среда. Това, че те присъстват близо до нас не ни пречи да си изпълним задълженията, както е необходимо" коментира той.
Диана СТОЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Премиерът Бойко Борисов: Добре е, че икономиката тегли напред, има приходи в бюджета и можем да отделяме повече средства за доходи, за модерна техника

Премиерът Бойко Борисов: Добре е, че икономиката тегли напред, има приходи в бюджета и можем да отделяме повече средства за доходи, за модерна техника

19 Юли 2019 | 11:38 | Агенция "Фокус"
Варна. Добре е, че икономиката тегли напред, има приходи в бюджета и можем да отделяме повече средства за доходи, за модерна техника. Това отбеляза министър-председателят Бойко Борисов във Варна, където присъства на националното военноморско учение „Бриз 2019“, съобщиха от правителствената информационна служба. До фрегатата „Верни”, откъдето ще проследи различни епизоди от учението, премиерът стигна с бързоходен моторен катер 213. Катерът е дарен през 2018 г. от САЩ и разполага с най-модерната навигационна апаратура.
Националното военноморско учение „Бриз 2019“ се провежда от 12 до 21 юли в териториалното море, прилежащата зона и изключителната икономическа зона на Република България и в райони, които са обявени своевременно.
В учението участват 11 държави с 26 бойни и спомагателни кораби и катери, 5 самолета, 5 вертолета и 2018 военнослужещи от военноморските сили на България, Албания, Белгия, Гърция, Италия, Канада, Полша, Румъния, САЩ, Турция, Франция, Втората постоянна група кораби на НАТО и Втората постоянната група противоминни кораби на НАТО от силите за отговор на Алианса, както и 132 души от 21 държавни организации, институции и ведомства от 4 министерства, местни органи на управление, неправителствени и частни организации.
Основната идея на учението е да се повиши оперативната съвместимост и взаимодействието между ВМС на участващите в учението страни.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще наблюдава националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2019“

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще наблюдава националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2019“

19 Юли 2019 | 07:16 | Агенция "Фокус"
Варна. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще наблюдава националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2019“. Това съобщиха от пресцентъра на Народното събрание. Тя ще бъде посрещната в 8.40 часа с военен ритуал на Морската гара във Варна и ще приеме строя на почетния караул. След церемонията председателят на парламента ще наблюдава различни епизоди от военноморското учение от борда на фрегатата "Верни".
В учението, провеждащо се в периода от 12 до 21 юли във Варна, българските Военноморски сили участват с 18 бойни и спомагателни кораби и катери, 2 вертолета и с 900 души личен състав. В учението се включват 11 държави с 26 бойни и спомагателни кораба, 5 самолета, 5 вертолета и над 2000 военнослужещи от военноморските сили на България, Албания, Белгия, Гърция, Италия, Канада, Полша, Румъния, САЩ, Турция, Франция, Втората постоянна група кораби на НАТО и Втората постоянна група противоминни кораби на НАТО от силите за отговор на Алианса.
Основната цел на учението е да се повиши оперативната съвместимост и взаимодействието между ВМС на участващите страни чрез отработване участието им в операция за морска сигурност в отговор на криза, както и да се сертифицира кораб на българските ВМС – базов миночистач „Шквал” съгласно методиката за оценка на НАТО – MAREVAL.Още военни новини четете в специализираното издание на Фокус "Военни известия"

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Саудитец откри стрелба във военна база в щата Флорида. 7 декември 2019 г.
Саудитец откри стрелба във военна база в щата Флорида. 7 декември 2019 г.

ВИДЕО
Българската Коледа
Българската Коледа
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.