НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 00:14


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Пловдив: Окръжният съд ще гледа мярката на мъжа, обвинен в лихварство

Пловдив: Окръжният съд ще гледа мярката на мъжа, обвинен в лихварство

12 Юли 2019 | 10:23 | Агенция "Фокус"
Пловдив. От 11.00 часа в зала №106 на Окръжен съд - Пловдив ще се разгледа искането на Прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо мъжа с инициали В.П., обвинен в лихварство. Това съобщиха от пресцентъра на Съда. Спрямо него е повдигнато обвинение за това, че през периода от 1 януари 2000 г. до 9 юли 2019 г. в гр. София и гр. Пловдив, при условията на продължавано престъпление, през различни периоди от време, без съответното разрешение е извършил по занятие банкови и други финансови сделки, за което се изисква такова разрешение – отпускане на кредити, като е предоставял парични кредити на обща стойност 6 000 000 лева на 240 физически лица, срещу уговорена лихва, като от тази дейност са причинени другиму значителни вреди и са получени значителни неправомерни доходи в размер на 1 000 000 лева. Той е обвинен и за това, че през периода от 1 януари 2000 г. до 9 юли 2019 г. в гр. София и гр. Пловдив, при условията на продължавано престъпление, е извършил финансови операции с пари - 1 000 000 лева, като закупил недвижимо имущество в гр. Пловдив и гр. София, както и движимо имущество, за което е знаел към момента на придобиването му, че е придобито чрез тежко умишлено престъпление (горепосоченото) и друго обществено деяние.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Окръжната прокуратура предаде на съд 48-годишен мъж за лихварство и пране на пари

Пловдив: Окръжната прокуратура предаде на съд 48-годишен мъж за лихварство и пране на пари

12 Юли 2019 | 09:48 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Окръжната прокуратура предаде на съд 48-годишен мъж за лихварство и пране на пари. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив. Мъжът с инициали В.П. (на 48 г.) е обвинен за това, че при условията на продължавано престъпление през различни периоди от време без съответното разрешение е извършил по занятие банкови и други финансови сделки, за което се изисква такова разрешение – отпускане на кредити, като е предоставял парични заеми на обща стойност 6 000 000 лева на 240 физически лица срещу уговорена лихва, като от тази дейност са причинени другиму значителни вреди и са получени значителни неправомерни доходи в размер на 1 000 000 лева.
Той е обвинен и за това, че през продължителен период от време при условията на продължавано престъпление е извършил финансови операции с имущество – пари - 1 000 000 лева, като закупил недвижимо имущество в Пловдив и София, както и движимо имущество, за което е знаел към момента на придобиването му, че е придобито чрез тежко умишлено престъпление (горепосоченото) и друго обществено деяние.
Обвиняемият В.П. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Окръжна прокуратура-Пловдив ще внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
 Честването на Фестивала на светлините в Берлин. 14 октомври 2019 г.
Честването на Фестивала на светлините в Берлин. 14 октомври 2019 г.

ВИДЕО
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.