НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 22:36


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Пловдив: Окръжният съд остави ареста мъжа, обвинен в лихварство

Пловдив: Окръжният съд остави ареста мъжа, обвинен в лихварство

12 Юли 2019 | 12:08 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Окръжният съд остави ареста мъжа, обвинен в лихварство. Това съобщиха от пресцентъра на Съда. Съдът намери, че спрямо мъжа с инициали В. П. са повдигнати обвинения за извършени тежки умишлени престъпления, за които Наказателният кодекс предвижда наказание лишаване от свобода.
Въз основа на събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият В. П. е съпричастен и с двете престъпления, за които са му повдигнати обвинения.
Съдът намира, че не може да се направи извод за опасност В. П. да се укрие, но съществува реална опасност при мярка по-лека от задържане под стража обвиняемият В. П. да извърши друго престъпление, включително и да въздейства върху свидетели с оглед на това, че повечето от тях са негови длъжници.
Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив на 18 юли от 10.00 часа.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Окръжната прокуратура предаде на съд 48-годишен мъж за лихварство и пране на пари

Пловдив: Окръжната прокуратура предаде на съд 48-годишен мъж за лихварство и пране на пари

12 Юли 2019 | 09:48 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Окръжната прокуратура предаде на съд 48-годишен мъж за лихварство и пране на пари. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив. Мъжът с инициали В.П. (на 48 г.) е обвинен за това, че при условията на продължавано престъпление през различни периоди от време без съответното разрешение е извършил по занятие банкови и други финансови сделки, за което се изисква такова разрешение – отпускане на кредити, като е предоставял парични заеми на обща стойност 6 000 000 лева на 240 физически лица срещу уговорена лихва, като от тази дейност са причинени другиму значителни вреди и са получени значителни неправомерни доходи в размер на 1 000 000 лева.
Той е обвинен и за това, че през продължителен период от време при условията на продължавано престъпление е извършил финансови операции с имущество – пари - 1 000 000 лева, като закупил недвижимо имущество в Пловдив и София, както и движимо имущество, за което е знаел към момента на придобиването му, че е придобито чрез тежко умишлено престъпление (горепосоченото) и друго обществено деяние.
Обвиняемият В.П. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Окръжна прокуратура-Пловдив ще внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
В Лондон се провежда протест за втори референдум за Брекзит. 19 октомври 2019 година
В Лондон се провежда протест за втори референдум за Брекзит. 19 октомври 2019 го...

ВИДЕО
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.