НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 15:11


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Кметът Георги Славов: Отложеният заем не е първият пример за търканията на местно ниво в Ямбол

Кметът Георги Славов: Отложеният заем не е първият пример за търканията на местно ниво в Ямбол

4 Юли 2019 | 11:11 | Агенция "Фокус"
София. Отложеният заем не е първият пример за търканията на местно ниво. Това каза за сутрешния блок „Добро утро България“ на Радио „Фокус“ кметът на Ямбол Георги Славов. Той посочи, че са оспорвани други проекти като водния цикъл, изграждане на регионални депо и парк и обясни, че всяко спиране води до блокиране на развитието на града. „Ние се борим в една много сериозна конкуренция с всички градове около нас и ако искаме в Ямбол да останат младите хора, ако искаме да привлечем други младежи, ако искаме да създадем условия, заради които те да останат в града, както и за всички останали жители, ние трябва да сме конкурентни и постоянно да се развиваме. Подобно спиране на финансирането, което значи спиране на развитието, веднага ни поставя в ситуация, в която ние изоставаме. Губим своята конкуренция и усещането за развитие у жителите на Ямбол“, каза още кметът. Георги Славов увери, че въпреки проблемите на местно ниво, работата продължава. Проектите, свързани с хидротехническото съоръжение при р. Тунджа и изграждането на пречиствателна станция, няма да бъдат прекъснати, допълни кметът.
Виктория МЕСРОБОВИЧ-КУВЕНДЖИЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Георги Славов, кмет на Ямбол: С отложения заем се стопира развитието на града и решението на редица важни проблеми

Георги Славов, кмет на Ямбол: С отложения заем се стопира развитието на града и решението на редица важни проблеми

4 Юли 2019 | 09:47 | Агенция "Фокус"
София. С отложения заем се стопира развитието на Ямбол и решението на важни проблеми за гражданите Това каза за сутрешния блок „Добро утро България“ на Радио „Фокус“ кметът на Ямбол Георги Славов. Предложението решението за теглене на облигационен заем, в размер на 17 милиона лева, да се отложи не е взето лесно, обясни градоначалникът. С наближаването на местните избори опонентите на местно ниво всяват неоправдан страх сред ямболии, каза още Славов и добави, че средствата щяха да бъдат разпределени за ремонти на най-големите булеварди в града и изграждане на велоалеи. „С този кредит можеха да се решат проблеми в различни посоки. За една не много малка част от проектите, които трябваше да бъдат финансирани от този облигационен заем вече има проведени поръчки и е въпрос на седмици да се изберат изпълнителите и да се сключи договорът. Можеше да се започне веднага работа. Получихме от инвестиционния посредник, който бяхме избрали, проспекта, който е последният необходим факт за стартиране на облигацията и спряхме до тук“, обясни той. Това не е първият случай, при който противопоставяния на местно ниво дават отражение на развитието на града, коментира Георги Славов. Отложеният заем има опасност значително да се отрази на конкурентноспособността на Ямбол, допълни той.
Виктория МЕСРОБОВИЧ-КУВЕНДЖИЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Владимир Зеленски в щаба на партията си
Владимир Зеленски в щаба на партията си "Слуга народа" след победата на предсроч...

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.