НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 19:22


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Велико Търново: По 20 деца се включват в заниманията на площадките за пътна безопасност и приложно колоездене във велкикотърновското село Балван

Велико Търново: По 20 деца се включват в заниманията на площадките за пътна безопасност и приложно колоездене във велкикотърновското село Балван

24 Юни 2019 | 17:05 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. По 20 деца се включват в заниманията на площадките за пътна безопасност и приложно колоездене към Центъра за превенция и спорт във велкикотърновското село Балван. Това каза полицейски инспектор Красимир Косев от сектор „Пътна полиция” при Областната дирекция на МВР, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново. Той посочи, че обученията на децата от 20-те центъра за работа с деца и младежи през летните месеци продължава. Заниманията се осъществяват по график – по два пъти в седмицата. Последното е било на 21 юни с децата от Шемшево и Леденик. По думите на инспектор Косев интересът към тези площадки от страна на децата е много голям. Те идват както със своите възпитатели, така и със своите родители.
Той съобщи, че на 2-ри юли ще бъде разкрита и Лятната детска академия. Тази година откриването ще се състои в Дебелец. Продължава и съвместната кампания на Община Велико Търново и сектор „Пътна полиция“ към Областната дирекция на МВР – Велико Търново „Да пазим децата на пътя“. Тя стартира на 31 май. В нея участват полицейски служители и деца от над 14 населени места в общината. Заедно те раздават листовки на водачите на МПС. Предстои да се реализират още пет акции до края на месец септември.
Надежда КРЪСТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Велико Търново: Акция под надслов „Ваканция. Да пазим децата на пътя“ започва на територията на областта

Велико Търново: Акция под надслов „Ваканция. Да пазим децата на пътя“ започва на територията на областта

24 Юни 2019 | 14:41 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Областната дирекция на МВР – Велико Търново стартира акция под наедслов „Ваканция. Да пазим децата на пътя“. Това съобщи пред журналисти Марияна Христова, говорител на Дирекцията, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново. Тя посочи, че във връзка началото на лятната ваканция полицията е предприела редица мерки за опазване сигурността на децата. До края на учебната година ще бъде обезпечена сигурността на децата в началото и в края на учебния ден чрез полицейски екипи в районите на детските градини и училищата. Ще се провежда ефективен контрол за правилното пресичане на пешеходците на определените за това места, използването от родителите-водачи на МПС на обезопасителни колани и система, спиране на подходящи места за слизане на децата и пътници, без да бъде застрашен техният или животът на други деца и недопускане спирането на по-малко от 5 метра преди или на пешеходните и велосипедните пътеки. При установени нарушения ще се взема отношение на място или нарушителите ще бъдат призовавани по реда на ЗМВР в съответните полицейски структури. Марияна Христова допълни, че в рамките на акцията до края на месец юни ще бъдат проведени специализирани полицейски операции в районите на учебните заведения в дните, в които са организирани ученически празненства за края на учебната година и в дните на официално закриване на учебната година.
Специализирани полицейски операции ще се проведат и през месеците юли и август. Те ще бъдат насочени към неправилното движение на пешеходци, велосипедисти и водачи на други двуколесни превозни средства. „Особено внимание ще се обръща на неправоспособни водачи, предоставянето на МПС на водачи, които нямат необходимата правоспособност да ги управляват или ненавръшили 18 години. С съдействието на полицейски и младши полицейските инспектори в малките на населени места ще се извършват проверки на собственици на МПС, които предоставят возилата си на непълнолетни и неправоспособни лица. Санкции ще се налагат на тях, както и на тези, които са използвали МПС-то“, посочи Марияна Христова. Тя съобщи, че със съдействието на Областния отдел „Автомобилна администрация“ и РУО – Велико Търново ще се извършват проверки на училищни автобуси и техните водачи, които предстои да превозват деца на екскурзии за края на учебната година и през летните месеци. Ще се проверява за алкохол, употреба на наркотични вещества и техническата изправност на автобусите.
Надежда КРЪСТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
ЕП гласува номинацията на Урсула фон дер Лайен за председател на ЕК. 16 юли 2019 г.
ЕП гласува номинацията на Урсула фон дер Лайен за председател на ЕК. 16 юли 2019...

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.