НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 09:04


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Велико Търново: По 20 деца се включват в заниманията на площадките за пътна безопасност и приложно колоездене във велкикотърновското село Балван

Велико Търново: По 20 деца се включват в заниманията на площадките за пътна безопасност и приложно колоездене във велкикотърновското село Балван

24 Юни 2019 | 17:05 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. По 20 деца се включват в заниманията на площадките за пътна безопасност и приложно колоездене към Центъра за превенция и спорт във велкикотърновското село Балван. Това каза полицейски инспектор Красимир Косев от сектор „Пътна полиция” при Областната дирекция на МВР, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново. Той посочи, че обученията на децата от 20-те центъра за работа с деца и младежи през летните месеци продължава. Заниманията се осъществяват по график – по два пъти в седмицата. Последното е било на 21 юни с децата от Шемшево и Леденик. По думите на инспектор Косев интересът към тези площадки от страна на децата е много голям. Те идват както със своите възпитатели, така и със своите родители.
Той съобщи, че на 2-ри юли ще бъде разкрита и Лятната детска академия. Тази година откриването ще се състои в Дебелец. Продължава и съвместната кампания на Община Велико Търново и сектор „Пътна полиция“ към Областната дирекция на МВР – Велико Търново „Да пазим децата на пътя“. Тя стартира на 31 май. В нея участват полицейски служители и деца от над 14 населени места в общината. Заедно те раздават листовки на водачите на МПС. Предстои да се реализират още пет акции до края на месец септември.
Надежда КРЪСТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Велико Търново: Акция под надслов „Ваканция. Да пазим децата на пътя“ започва на територията на областта

Велико Търново: Акция под надслов „Ваканция. Да пазим децата на пътя“ започва на територията на областта

24 Юни 2019 | 14:41 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Областната дирекция на МВР – Велико Търново стартира акция под наедслов „Ваканция. Да пазим децата на пътя“. Това съобщи пред журналисти Марияна Христова, говорител на Дирекцията, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново. Тя посочи, че във връзка началото на лятната ваканция полицията е предприела редица мерки за опазване сигурността на децата. До края на учебната година ще бъде обезпечена сигурността на децата в началото и в края на учебния ден чрез полицейски екипи в районите на детските градини и училищата. Ще се провежда ефективен контрол за правилното пресичане на пешеходците на определените за това места, използването от родителите-водачи на МПС на обезопасителни колани и система, спиране на подходящи места за слизане на децата и пътници, без да бъде застрашен техният или животът на други деца и недопускане спирането на по-малко от 5 метра преди или на пешеходните и велосипедните пътеки. При установени нарушения ще се взема отношение на място или нарушителите ще бъдат призовавани по реда на ЗМВР в съответните полицейски структури. Марияна Христова допълни, че в рамките на акцията до края на месец юни ще бъдат проведени специализирани полицейски операции в районите на учебните заведения в дните, в които са организирани ученически празненства за края на учебната година и в дните на официално закриване на учебната година.
Специализирани полицейски операции ще се проведат и през месеците юли и август. Те ще бъдат насочени към неправилното движение на пешеходци, велосипедисти и водачи на други двуколесни превозни средства. „Особено внимание ще се обръща на неправоспособни водачи, предоставянето на МПС на водачи, които нямат необходимата правоспособност да ги управляват или ненавръшили 18 години. С съдействието на полицейски и младши полицейските инспектори в малките на населени места ще се извършват проверки на собственици на МПС, които предоставят возилата си на непълнолетни и неправоспособни лица. Санкции ще се налагат на тях, както и на тези, които са използвали МПС-то“, посочи Марияна Христова. Тя съобщи, че със съдействието на Областния отдел „Автомобилна администрация“ и РУО – Велико Търново ще се извършват проверки на училищни автобуси и техните водачи, които предстои да превозват деца на екскурзии за края на учебната година и през летните месеци. Ще се проверява за алкохол, употреба на наркотични вещества и техническата изправност на автобусите.
Надежда КРЪСТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Самолет прелита над Статуята на свободата в Ню Йорк. 21 октомври 2019 г.
Самолет прелита над Статуята на свободата в Ню Йорк. 21 октомври 2019 г.

ВИДЕО
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.