НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 15:16


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Проф. д-р  Лалко  Дулевски: Председателят на ЕК изрази своята благодарност от представените от ИСС резолюции относно предизвикателствата и бъдещето на Европа

Проф. д-р Лалко Дулевски: Председателят на ЕК изрази своята благодарност от представените от ИСС резолюции относно предизвикателствата и бъдещето на Европа

19 Юни 2019 | 14:15 | Агенция "Фокус"
София. Председателят на ЕК Жан Клод Юнкер изрази своята благодарност от представените от ИСС резолюции относно предизвикателствата и бъдещето на Европа и ни информира в специално изпратено от негово име писмо, че е запознал с тях европейските комисари, както и че основни наши предложения ще бъдат взети предвид. Подобни отговори и писма получихме и от еврокомисари, от членове на европейския парламент и др. Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ проф. д-р Лалко Дулевски, председател на Икономическия и социален съвет на България. „Вицепрезидентът на Европейската комисия (ЕК), отговарящ за еврото и социалния диалог Валдис Домбровскис в специално изпратено писмо ни информира, че подкрепя изразените от ИСС позиции относно разширяване на възможностите за финансиране на малките и средните предприятия чрез капиталовите пазари. Нещо повече, той ни уверява, че предложението ни за осъвременена дефиниция на обхвата на малките и средни предприятия ще бъде специално разгледано от работна група. Българският еврокомисар Мария Габриел и българските евродепутати също откликват на нашите предложения“, допълни още Дулевски.
„В редица документи на организирани съвместно с ЕИСК форуми са включени наши позиции. Например, в последната среща на президентите и главните секретари на икономическите и социални съвети в ЕС преди няколко дни в Рим, за която вече стана дума, бе приета заключителна декларация. В нея са включени наши и подкрепени и от други колеги предложения за изготвяне на европейска стратегия за постигане на глобалните цели за устойчиво развитие, за създаването на европейска пътна карта и на национални пътни карти, за прилагането на ЕССП, за балансирано отношение между икономическите, екологичните и социалните процеси, което да гарантира стабилността в ЕС“, коментира проф. д-р Лалко Дулевски.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Сблъсъци между демонстранти-сепаратисти и испанската полиция в Барселона. 16 октомври 2019 г.
Сблъсъци между демонстранти-сепаратисти и испанската полиция в Барселона. 16 окт...

ВИДЕО
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.