НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 13:51


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Парламентът одобри приватизацията на кораба „Ураган“

Парламентът одобри приватизацията на кораба „Ураган“

19 Юни 2019 | 12:13 | Агенция "Фокус"
София. Народното събрание прие проект на решение за приватизация на обособена част от имуществото на „Пристанище Видин – ЕООД“, представляващ моторен кораб „Ураган“, регистриран в пристанище в град Лом, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Проектът е внесен на 20 май 2019 г. от Министерски съвет. Пристанище „Видин“ е търговско дружество, включено в списъка от Закона за приватизация и следприватизационен контрол. В мотивите към проекта е записано, че корабът „Ураган“ не се използва по предназначение и не е необходим за реализацията на дейността на дружеството. Пристанище „Видин“ многократно е правило опити да използва ресурсите на съоръжението, но са стигали до неуспех, заради ограниченията на пазар в региона. Поддръжката на кораба е свързана със сериозни разходи.
Предвижда се паричните средства от приватизацията на моторния кораб да се преведат по сметка на търговското дружество. Според вносителите по този начин ще се създаде възможност за изпълнение на инвестиционните намерение на дружеството и ще се повиши конкурентноспособността на пристанището.
Даяна ДЮЛГЕРОВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Христо Проданов, БСП: Приходите от приватизацията на кораба „Ураган“ трябва да постъпят в Сребърния фонд

Христо Проданов, БСП: Приходите от приватизацията на кораба „Ураган“ трябва да постъпят в Сребърния фонд

19 Юни 2019 | 11:57 | Агенция "Фокус"
София. Приходите от приватизацията на моторен кораб „Ураган“ трябва да постъпят в Сребърния фонд. Това каза депутатът от ПГ на БСП Христо Проданов при разглеждане на проекта на решение за приватизация на обособена част от имуществото на „Пристанище Видин“ ЕООД, представляващ моторен кораб „Ураган“, регистриран в пристанище в град Лом, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Не е нормално Народното събрание да нарушава законите, които приема то самото. В проекта за решение се казва, че сумата, която ще постъпи от продажбата на този кораб, ще влезе в бюджета на съответното дружество“, припомни той. „Според Закона за приватизация и следприватизационен контрол средствата, които са постъпили от продажбата на обособени части на дружества от забранителния списък, постъпват в Сребърния фонд“, отбеляза Проданов. Той заяви, че сумата, за която евентуално би се продал корабът не е голяма, но според него начинът, по който се нарушава законодателството е абсурден.
Даяна ДЮЛГЕРОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Поредна нощ на насилие в Каталуния. 17 октомври 2019 г.
Поредна нощ на насилие в Каталуния. 17 октомври 2019 г.

ВИДЕО
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.