НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 14:49


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Смолян: Удължава се срокът за прием на заявления за социално-здравната услуга „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“ за общините Златоград и Чепеларе

Смолян: Удължава се срокът за прием на заявления за социално-здравната услуга „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“ за общините Златоград и Чепеларе

16 Юли 2019 | 14:50 | Агенция "Фокус"
Смолян. До 2 август 2019 г. се удължава срокът за прием на заявления за предоставяне и ползване на социално – здравната услуга по Проект № BG05M9OP001-2.040-0039 “ С грижа за хората в нужда “ по Процедура: BG05M9OP001-2.040 „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 2” по Оперативна програма ”Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г. Община Златоград е водеща организация по проекта, а партньор е Община Чепеларе. Това съобщиха от Община Златоград.
Патронажната грижа ще се предоставя в периода 1 септември 2019 - 31 август 2020 г., като ще бъдат осигурени услугите медицинска рехабилитация, двигателна рехабилитация, дсихологическа подкрепа и домашен помощник.
За ползване на мобилната социално-здравна услуга, която ще се предоставя по домовете от квалифициран персонал, могат да кандидатстват: Възрастни над 65 годишна възраст (навършили 66 години), със затруднения, ограничения или невъзможност за самообслужване; Хора с увреждания и здравни проблеми и техните семейства с ограничения или невъзможност за самообслужване. След извършване на оценка на одобрените лица ще бъде предоставена комплексна услуга до 2 часа на ден – ежедневно или периодично, според потребностите, като не се допуска дублиране на дейностите с ползваните услуги по други програми и проекти.
Кандидатите за ползване на патронажната грижа подава заявление (по образец), документ за самоличност (за справка), документ за самоличност на законния представител – настойник, попечител (за справка); експертно решение на ТЕЛК/НЕЛК (копие); медицински протокол на лекарска консултативна комисия (копие), други медицински документи – актуална епикриза и др. (копие), удостоверение за настойничество/попечителство (копие), декларация за информирано съгласие (по образец).
За предоставяне на социално – здравната услуга „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“ Община Златоград набира двама медицински специалисти, един рехабилитатор на непълно работно време, един психолог, трима домашни помощници на непълно работно време, един шофьор на непълно работно време и един диспечер на непълно работно време.
Кандидатите за предоставяне на патронажната грижа подават следните документи: документ за самоличност (за справка); автобиография (по образец); служебна бележка от месторабота (ако кандидатът работи); копие на документ за завършено образование, копие на сертификат/и или удостоверение за завършени обучителни курсове по сходни програми/проекти за социални услуги; декларация за обработка на лични данни (по образец); декларация за информирано съгласие (по образец).
За община Златоград документи се приемат в сградата на Център за социална рехабилитация и интеграция град Златоград – ул. „Славей“ №1, всеки работен ден до 2 август 2019 г., от 08.00 до 12.00 и от 13.00 до 17.00 часа. Лице за контакт: Николай Шопов – ръководител на проекта, тел. 0894744396.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Провеждат се предсрочни парламентарни избори в Украйна. 21 юли 2019 г.
Провеждат се предсрочни парламентарни избори в Украйна. 21 юли 2019 г.

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.