НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 11:30


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Благоевград: С детски смях, емоции и вълнения започна и вторият ден на „Детски панаир“ в града

Благоевград: С детски смях, емоции и вълнения започна и вторият ден на „Детски панаир“ в града

26 Май 2019 | 14:28 | Агенция "Фокус"
Благоевград. С детски смях, емоции и вълнения започна и вторият ден на „Детски панаир“ в Благоевград. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Развлекателната проява се провежда в областния център за поредна година, благодарение на фондация „Изиарт“, с председател Станка Желева, и съдействието на Община Благоевград. По време на програмата, която ще продължи през целия ден и днес, малчугани влизат в ролята на пожарникари, художници и изобретатели. Десетки културно-образователни инициативи забавляват малки и големи в поредната инициатива, подготвена за жители и гости на Благоевград. Любопитни детски погледи се събират пред шатрите, разположени на площад „Македония“ и Регионален исторически музей, където малчуганите могат да се запознаят с различни изкуства и да станат част от тях. Стотици изрисувани детски лица и хиляди ръчно изработени изделия изпълват централната част на града. Децата на Благоевград научават и интересни факти за света и природата в около нас.
„Детски панаир“ е първият културен градски фестивал за деца и се е превърнал в едно от най-очакваните събития за детска аудитория. Основната му цел е децата да бъдат въведени в света на изкуството и културата, като се организират творчески ателиета по изкуство, както на открито, така и в културни институции.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благоевград: Продължава Детският панаир в града

Благоевград: Продължава Детският панаир в града

26 Май 2019 | 12:24 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Продължава Детският панаир в Благоевград, предаде репортер на Радио „Фокус“ - Пирин. В рамките му се провеждат над 40 културно-образователни инициативи за децата на Благоевград. Културната инициатива се провежда на площад „Македония“, както и в Регионален исторически музей - Благоевград. Различни типове занаяти се представят на децата под формата на игри, така че да им бъде интересно и забавно. Вече 2 дни на площада има позиционирани пожарни автомобили, които децата имат възможност да разгледат отвън и отвътре, за да се запознаят с пожарникарската професия. Ще бъде представена и строителна техника, така че децата да придобият по-голяма представа и за тази професия. Богатата програма е насочена към социалната интеграция и личностната реализация, развитие и утвърждаване на културата, науката, образованието, духовните ценности и физическата култура.
Натали СТЕФАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благоевград: 40 културно-образователни инициативи радват децата в рамките на Детски панаир

Благоевград: 40 културно-образователни инициативи радват децата в рамките на Детски панаир

26 Май 2019 | 08:19 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Детски панаир отново приема децата на Благоевград. Това съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград. В рамките на вчерашния и днешния ден малчуганите имат възможност да творят. Тази година над 40 културно- образователни инициативи за деца включва проекта на Община Благоевград и Фондация „Easyart”. Работилниците ще бъдат разположени на площад „Македония“ и в Регионален исторически музей- Благоевград от 10.00 до 18.00 часа.
Освен традиционните вече работилници по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти и грънчарство, тази година в програмата ще бъдат включени и няколко нови – традиционна техника тъкане, както и любопитните ателиета по цианотайп или фотограма и ателие по роботика (които ще се проведат само в неделя). Специално за града е разработена и работилница, в която децата ще могат да направят свой магнит с кон – символа на града.
По традиция Громахолд ще запознаят децата с основните видове строителна техника със специално разработено ателие. Ще бъде показана и истинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението, като влязат в ролята на истински пожарникари. Организаторите са приготвили и атрактивна програма за сцената – музикални и театрални спектакли, танци и игри за най-малките.
Събитието е първият културен градски фестивал за деца и се е превърнал в едно от най-очакваните събития за детска аудитория. Основната му цел е децата да бъдат въведени в света на изкуството и културата, като се организират творчески ателиета по изкуство, както на открито, така и в културни институции (музеи и галерии).
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благоевград: Започна Детският панаир в града

Благоевград: Започна Детският панаир в града

25 Май 2019 | 12:01 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Започна Детският панаир в Благоевград, предаде репортер на Радио „Фокус“ - Пирин. В рамките му ще се проведат над 40 културно-образователни инициативи за децата на Благоевград. Културната инициатива се провежда на площад „Македония“, както и в Регионален исторически музей - Благоевград в рамките на 2 дни – 25 и 26 май.
Различни типове занаяти ще бъдат представени на децата под формата на игри, така че да им бъде интересно и забавно. В момента на площада има позиционирани пожарни автомобили, които децата имат възможност да разгледат отвън и отвътре, за да се запознаят с пожарникарската професия. Ще бъде представена и строителна техника, така че децата да придобият по-голяма представа и за тази професия. Освен традиционните работилници по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти и грънчарство, тази година в програмата ще бъдат включени и няколко нови – традиционна техника тъкане, както и любопитните ателиета по цианотайп или фотограма и ателие по роботика. Специално за града е разработена и работилница, в която децата ще могат да направят свой магнит с кон – символа на града.
Натали СТЕФАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Интронизация на японския император Нарухито. 23 октомври 2019 г.
Интронизация на японския император Нарухито. 23 октомври 2019 г.

ВИДЕО
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.