НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 01:40


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Кюстендил: Статутът на „Чифте баня” провокира реплики по време на заседанието на Общинския съвет

Кюстендил: Статутът на „Чифте баня” провокира реплики по време на заседанието на Общинския съвет

25 Април 2019 | 18:03 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. Статутът на „Чифте баня” провокира реплики по време на заседанието на Общинския съвет в Кюстендил, предаде репортер на Радио „Фокус”-Кюстендил. Върховният административен съд окончателно е отменил решението на Общински съвет-Кюстендил от февруари 2015 година за продажбата на „Чифте баня” и бръснаро-фризьорския салон до нея. Съветникът от Коалиция „За промяна” Атанас Гергинов заяви в питане до кмета Петър Паунов, че още при стартиране на процедурата за отдаване на концесия на Чифте баня, е предложено да се изчака решението на съда. „Ако приемем, че изводите на този състав са такива, не само Чифте баня, а и Алай баня ще се окажат държавна собственост, а и всички частни сгради ще са такива в рамките на резервата. Когато ликувате, ликувате на гърба на кюстендилци. Има ли някой увереност, че към момента сградите на културата в този център са държавна собственост и собствениците им трябва да бъдат изгонени и сградите трябва да бъдат национализирани”, каза Петър Паунов. Той посочи, че анализите предстоят по тази тема.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кюстендил: 17 докладни записки са включени в предварителния дневен ред за предстоящото заседание на Общинския съвет

Кюстендил: 17 докладни записки са включени в предварителния дневен ред за предстоящото заседание на Общинския съвет

25 Април 2019 | 08:02 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. 17 докладни записки са включени в предварителния дневен ред за предстоящото заседание на Общински съвет – Кюстендил. Това съобщи за Радио „Фокус” – Кюстендил Михаела Крумова, председател на Общинския съвет. Сесията ще се проведе от 14.00 часа в залата на парк-хотел „Кюстендил”. На заседанието трябва да бъде приета нова наредба за управление на горски територии – собственост на Община Кюстендил. Старата наредба е от 2011 година, тя е изменяна многократно, поради което е изработен нов нормативен общински акт.
Общинските съветници трябва да гласуват и отчета за 2018 година за дейностите, свързани с развитието на туризма, и проект на програма за развитие на туризма в Община Кюстендил през 2019 година. В дневния ред е включено и приемане на общинска програма на мерки за закрила на деца с изявени дарби и на годишен план за развитие на социалните услуги, както и годишен план на дейностите за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците. Ще бъде предложена за приемане и средносрочна бюджетна прогноза за местните дейности на Община Кюстендил за периода 2020 г. – 2022 г. Общинският съвет ще разгледа също докладите на читалищата на територията на община Кюстендил за 2018 година.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Сблъсъци между демонстранти-сепаратисти и испанската полиция в Барселона. 16 октомври 2019 г.
Сблъсъци между демонстранти-сепаратисти и испанската полиция в Барселона. 16 окт...

ВИДЕО
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.