НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 12:38


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Янка Попова, НОКА: Тази година месото с произход България носи син печат

Янка Попова, НОКА: Тази година месото с произход България носи син печат

25 Април 2019 | 10:23 | Агенция "Фокус"
София. Тази година месото с произход България носи син печат. Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ съпредседателят на Национална овцевъдна и козевъдна асоциация Янка Попова. „Всичко останало, което идва от ЕС или от трети държави носи червен печат“, заяви тя. „Проблемът е, че масово печатите са неясни“, коментира Янка Попова и уточни, че от асоциацията са подали сигнал към БАБХ за това. „Случва се нещо нерегламентирано и отново потребителят ще се въведе в заблуждение. От това, не само потребителят, но и производителят ще търпи негативи. Ще търсим съдействието на всички органи, за да пресечем този опит за измама, който се случва“, заяви съпредседателят на НОКА. Тя поясни, че методиката за печатите е разработена от асоциацията, МЗХГ и БАБХ. Янка Попова съобщи, че агнешкото ще носи обозначение къде е отгледало и заклано, както и с какъв произход е. „Това беше голям проблем за страната, защото потребителят се заблуждава какво да закупува“, каза още Попова.
Теодора ПАТРОНОВА

Пълния текст на интервюто четете по-късно в „Мнение”


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Янка Попова, НОКА: Цената на агнешкото месо в магазините е между 11 и 16 лева

Янка Попова, НОКА: Цената на агнешкото месо в магазините е между 11 и 16 лева

25 Април 2019 | 10:00 | Агенция "Фокус"
София. Цената на агнешкото в магазините варира между 11 и 16 лв. в различните региони на страната. Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ съпредседателят на Национална овцевъдна и козевъдна асоциация Янка Попова. „Цената на агнешкото от години се движи в параметри, които не са толкова изненадващи за крайния потребител, колкото за първичния му производител“, коментира тя и уточни, че както при месото, така и при млякото, се наблюдава по-ниска цена на изкупуване от първоначалния му производител. „В магазинната мрежа цената е по-висока, отколкото би трябвало да бъде“, заяви Янка Попова. Тя обърна внимание, че методите за заблуда са се усъвършенствали, така че е трудно да се разгадае кое месо е прясно. „Затова като браншова асоциация и като производители тази година успяхме и въведохме регулативен режим за българското месо“, изтъкна Попова. „Ако е българско няма как да не бъде свежо, защото в момента сме в кампания, всички производители продаваме агнета, които са предназначени за пазара“, каза още тя.
Теодора ПАТРОНОВА

Пълния текст на интервюто четете по-късно в „Мнение”


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Марсоходът Кюриосити, който откри високо съдържание на газ метан в атмосферата на Марс. 24 юни 2019 г.
Марсоходът Кюриосити, който откри високо съдържание на газ метан в атмосферата н...

ВИДЕО
Агенция „Фокус“ бе отличена в петото издание на „Компания на годината“
Агенция „Фокус“ бе отличена в петото издание на „Компания на годината“
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.