НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 11:40


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Кюстендил: Статутът на „Чифте баня” провокира реплики по време на заседанието на Общинския съвет

Кюстендил: Статутът на „Чифте баня” провокира реплики по време на заседанието на Общинския съвет

25 Април 2019 | 18:03 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. Статутът на „Чифте баня” провокира реплики по време на заседанието на Общинския съвет в Кюстендил, предаде репортер на Радио „Фокус”-Кюстендил. Върховният административен съд окончателно е отменил решението на Общински съвет-Кюстендил от февруари 2015 година за продажбата на „Чифте баня” и бръснаро-фризьорския салон до нея. Съветникът от Коалиция „За промяна” Атанас Гергинов заяви в питане до кмета Петър Паунов, че още при стартиране на процедурата за отдаване на концесия на Чифте баня, е предложено да се изчака решението на съда. „Ако приемем, че изводите на този състав са такива, не само Чифте баня, а и Алай баня ще се окажат държавна собственост, а и всички частни сгради ще са такива в рамките на резервата. Когато ликувате, ликувате на гърба на кюстендилци. Има ли някой увереност, че към момента сградите на културата в този център са държавна собственост и собствениците им трябва да бъдат изгонени и сградите трябва да бъдат национализирани”, каза Петър Паунов. Той посочи, че анализите предстоят по тази тема.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кюстендил: Предстоящата предизборна кампания взе превес в изказванията на част от общинските съветници по време на заседанието им

Кюстендил: Предстоящата предизборна кампания взе превес в изказванията на част от общинските съветници по време на заседанието им

25 Април 2019 | 15:37 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. Предстоящата предизборна кампания взе превес в изказванията на част от общинските съветници в Кюстендил по време на заседанието им, предаде репортер на Радио „Фокус” – Кюстендил. В рамките на предвидените по дневния ред на сесията на Общинския съвет в Кюстендил изказвания, беше отправено изказване от страна на представителя на Коалиция "За промяна" Атанас Гергинов, касаещи управленската програма на кмета на Община Кюстендил Петър Паунов. Той цитира някои записани обещания от предизборната брошура, които според нето в оставащите месеци от мандата няма как да бъдат изпълнени. „Обещали сте над 100 милиона лева частни инвестиции в балнеологията и туризма. Обещали сте модерна спортна зала с над 5 000 места. Обещали сте закрити плувни басейни”, каза Атанас Гергинов. От своя страна кметът на Община Кюстендил Петър Паунов заяви, че в Общината никой не се занимава с политика и никой не е впрегнат да изпълнява конкретна политическа програма. „Всеки е впрегнат да изпълнява приоритетите на Кюстендил, на неговите граждани, на хората които искат да работят в града и да го развиват. Продължавайте да четете, ние ги знаем наизуст, но знаем своите ангажименти, но не ги натрапваме на когото и да е било. Когато има по-важни неща, естествено, че ще свършим тях. Единственото, което мога да ви уверя е това, че Кюстендил ще има тези неща”, каза Петър Паунов. По думите му идват светли празници, а тези дни са много тежки. „Трябва да бъдем много по-внимателни когато се вглеждаме, особено в действията на другите. Тези седмици са дадени за да се вглеждаме в себе си”, каза Петър Паунов.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
 Честването на Фестивала на светлините в Берлин. 14 октомври 2019 г.
Честването на Фестивала на светлините в Берлин. 14 октомври 2019 г.

ВИДЕО
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.