НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 05:34


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Комисар Неделчо Рачев,  „Охранителна полиция“ – Бургас: Молбата на ОДМВР е за по-голяма толерантност при напускане и при влизане в града, както и при самото движение по пътищата

Комисар Неделчо Рачев, „Охранителна полиция“ – Бургас: Молбата на ОДМВР е за по-голяма толерантност при напускане и при влизане в града, както и при самото движение по пътищата

24 Април 2019 | 17:28 | Агенция "Фокус"
Бургас. Молбата на ръководството на ОДМВР-Бургас е за по-голяма толерантност при напускане и при влизане в града, както и при самото движение по пътищата на областта и извън нея. Това каза пред журналисти комисар Неделчо Рачев, началник на сектор „Охранителна полиция“ към ОДМВР – Бургас, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Бургас. По думите му толерантността на пътя в тези дни е много важна, тъй като пропускливостта видимо се увеличава, когато се спазват основните правила, препоръчани от Закона за движение по пътищата и значително по-бързо хората се изнасят към набелязаните точки по желания от тях маршрут.
„Задължително е автомобилите да бъдат цялостно технически проверки, дали са годни да издържат маршрута, по който сме тръгнали и по който трябва да се завърнем в местата, където живеят“, заяви комисар Рачев и препоръча с цел превенция на престъпленията срещу собствеността, в това число домовите кражби, гражданите задължително да обезопасят жилищата си, евентуално, където може, да се свържат с близки и роднини, а тези особено, които ще отсъстват и ще свържат до 6-ти май своите празнични дни, да оставят някой да наглежда имотите, които дълготрайно ще бъдат освободени от своите собственици.
„Разбира се ние ще предприемем редица гласни и негласни мерки с цел наблюдение във всички комплекси, включително и в малките населени места, вилни зони и други такива райони, където гражданите имат своя собственост“, каза още началникът на сектор „Охранителна полиция“ при ОДМВР – Бургас.
Деница ДИМИТРОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Комисар Неделчо Рачев, „Охранителна полиция“ – Бургас: От 25-ти до 30-ти април се пуска движението във всички ленти на вход-изход към ж.к. „Меден Рудник“

Комисар Неделчо Рачев, „Охранителна полиция“ – Бургас: От 25-ти до 30-ти април се пуска движението във всички ленти на вход-изход към ж.к. „Меден Рудник“

24 Април 2019 | 16:47 | Агенция "Фокус"
Бургас. От 25-ти, следобед, до 30-ти април, следобед, се пуска движението във всички ленти на вход-изход към ж. к. „Меден Рудник“ в Бургас. Това каза пред журналисти комисар Неделчо Рачев, началник на сектор „Охранителна полиция“ към ОДМВР – Бургас, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Бургас. По думите на комисар Рачев ремонтните дейности ще бъдат спрени само за празниците. „Фирмата работи с удължено работно време и се надяваме ремонтът да приключи в рамките на установения срок, но за празниците ще има проходимост в двете посоки, като единствено ще бъдат обозначени със съответните помощни знаци участъците с цел да се ограничат автомобилите, за да не преминат в незастроен участък от пътя и да предизвикат ПТП“, отбеляза началникът на сектор „Охранителна полиция“ към ОДМВР – Бургас.
„Проф. Якимов“, утре следобед, се очаква да приключи ремонтът, в момента се нанасят последните маркировки“, каза още комисар Рачев и обясни, че по тази причина се очаква да бъде нормално движението и в този ремонтиран участък от пътната мрежа в Бургас. „Надяваме се тук да приключи ремонтът, но е технически въпросът в колко часа ще бъде спрян и дали ще продължи след празниците“, добави комисар Неделчо Рачев. „На 25-ти и на 29-ти април, както стана традиция, в дългите празнични дни ще бъде забранено движението за автомобили над 12 т по автомагистрала „Тракия“ по маршрута Малко Търново-Бургас-Варна-Дуранкулак и по път II-99 Резово-Бургас“, заяви той.
Деница ДИМИТРОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Бургас: Кметът Димитър Николов внесе докладна записка за изграждане на нова пътна връзка на ж.к. „Меден рудник“

Бургас: Кметът Димитър Николов внесе докладна записка за изграждане на нова пътна връзка на ж.к. „Меден рудник“

23 Април 2019 | 11:28 | Агенция "Фокус"
Бургас. Кметът Димитър Николов внесе докладна записка, която да се разгледа при следващото заседание на местния парламент другата седмица. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. Тя е за изготвяне на подробен устройствен план, одобряване на задание и осигуряване на средства за изготвяне на прединвестиционни проучвания за изграждане на нова пътна връзка на „Меден рудник“ с останалия свят. В момента транспортното обслужване на най-големия жилищен комплекс в Бургас се осъществява основно по бул. „Захарий Стоянов“, който в момента се ремонтира и това допълнително затруднява движението по него. Алтернативното трасе е сложно, но възможно за изпълнение. Община Бургас вече идентифицира неговото начало и край. Най-трудна е средната част, именно затова за нужни спешните прединвестиционни проучвания. Началната и финалната точка на предвиденото ново трасе ще са две кръстовища, като тепърва ще се реши от какъв вид е най-подходящо да бъдат те. Първото е ситуирано в района на продължението на ул. „Александър Георгиев Коджакафалията“ след „Битака“ и преди Пречиствателната станция на „Меден рудник“. Второто кръстовище е предвидено при връзката на потенциалното трасе с републикански път I-9 – по пътя към Созопол, малко преди бензиностанция „Лукойл“. За да се осъществи връзката между двете кръстовища, ще се наложи преминаването през водни площи.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Четвърта поредна нощ на безредици в Каталуния. 18 октомври 2019 г.
Четвърта поредна нощ на безредици в Каталуния. 18 октомври 2019 г.

ВИДЕО
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.